ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ugurs
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2007 14:51
Son Ziyaret:
03 Şubat 2017 23:30
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
UĞUR SOYSAL
Doğum Tarihi:
04 Temmuz 1978
Yaş:
45
İl:
Izmir
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur Soysal Karşıyaka/İzmir --- Henüz bilinmiyor

SON 10 MESAJI

Tekrar Merhaba
Merhaba,
İlk olarak 10 sene aralıksız akvayum ile ilgilendikden (88 -98 )sonra yaklaşık 6 sene ara verdim. Bu 10 sene zarfında ciklet hariç her türlü balığa baktım diyebilirim. Çünki 90lı yıllaırn başına böyle güzel bilgi alabileceğimiz ortamlar maalesef yoktu ve akvaryumcuda hangi balığı beğendiysek aldık. Deneme yanılma ile hangi türlerin birlikte yaşayıp hangi türlerin yaşamayacağını anladık :)
Daha sonra hobiye 1 metrelik bitkili ile geri döndüm. yaklaşık 4 sene yaptıktan sonra evi taşıma aşamasında akvaryumumu satarak ara verdim. Ama hepinizin bildiği gibi bu hobi bırakılmıyor ara veriliyor. şimdi tekrar geri dönmek istiyorum. Ama aklımda 1-2 konu var. Akvaryumda kesin olarak bitki olmasını istiyorum. Bu nedenle karides veya vatoz bakmak istiyorum. Bu noktada da sizin görüşlerinize ihtiyacım var. Alan sıkıntımdan dolayı şu anda 50 cmlik bir akvaryum alabilirim. Bu akvaryumda tül kuyruk vatoz gibi türler bakmak istiyorum. Sizce böyle bir kurulumda nelere dikkat etmeliyim. Birde sizin önerebileceğiniz başka vayoz türleri veya balık türleri neler olabilir. ( lepistes, melek vb değilde daha özel türler olabilirse sevinirim)
15 lt nano moss denemesi lowtec
Çok güzel olmuş elinize sağlık. Tankınızın ebadı nedir acaba ?
Bitkilerimi Ne yapabilirim?
İzmirde herkez bitki azlığından şikayet ediyor. Bence bu bitkileri hobicilere satarak çok rahat elinden çıkarabilirsin.
gübresiz büyüyolar...
Tabikide büyüyebilir. Ama büyüme yeteri kadar hızlı olamaz veya yeterince sağlıklı olamaz.
Seachem Flourish Excel kullanımı
Arkadaşlar bir kaç başarısız mayalı sistem denememden sonra bu ürünü alıp kullanmaya verdim. Ürün bugün elime geçti. Ürünün açıklamasında büyük su değişimlerinden sonra her 40 litre için 1 kapak atın daha sonra hergün veya gün aşırı  200 lt için 1 kapak atın yazıyor. Benim akvaryumum 100 lt olduğu için ben burdaki miktarların yarısını kullanacağım. Benim merak ettiğim bu ürünü kullanan arkadaş varsa ne şekilde kullandığıdır. Yani hergün mü ilave etmiştir , günaşırımı kullanmıştır , ne miktarda kullanmıştır onu merak ediyorum. Eğer yardımcı olursanız sevinirim.
Bir aydır Co2 Çıkışı var.
Benimde yaklaşık 1 hafta oldu benimde karışımım miktarlarım aynı. Kurduğunuz bu sistemde difüzör olarak ne kullanıyorsunuz acaba ?
Bitkileri nasıl temizleyebiliriz ?

Bende ilk olarak bu çözümü düşündüm ama maalesef yaz aylarında olmamızdan dolayı izmirde makrakanta bulamadım. Çünki akvaryumcular sıcaklar geçesiye kadar balık getirmiyorlarmış (Bu arada bu konuyla alakalı değil ama akvaryumcular gerçekten kendilerinden nefret ettirdiler çünki her gidişimde gelecek hafta getireceğiz dediler içlerinden 1 tanesi  hariç hiçbiri bana şu sıralar balık getirmiyoruz demedi. Bunuda söyleyemeden geçemeyeceğim). Ne kadar akvaryumumu temizlemiş olsamda genede dediğiniz gibi makrakanta koyacağım. Tabii bulabilirsem :)

Bitkileri nasıl temizleyebiliriz ?
Merhaba arkadaşlar ;
bir süre öncesine kadar akvaryumumda salyangoz problemi vardı ve bu problem had safhaya ulaşmıştı. Bende bütün akvaryumu boşaltarak tekrar kurulum gerçekleştirdim. Tabii bu arada bütün kumu kaynattım , dış fitreyi sıcak suyla yıkadım , bitkileri suyun altında tek tek yıkadım vs vs. Geçen gün çınar bitkisi aldım 4 kök bu bitkiyide akvaryuma koymadan önce güzelce yıkadım ( daha doğrusu ben öyle sanıyormuşum ) ve akvaryuma yerleştirdim. Dün akşam bir baktım bitkinin üzerinde çok çok ufak salyangozlar. Tabii görür görmez çıldırdım  hemen bitkileri akvaryumdan çıkardım ve bir kovanın içerisine koydum. Şimdi size sormak istediğim böyle bir durumla tekrar karşılaşmamak için bitkiyi aldığımızda akvaryuma koymadan önce ne gibi adımlardan geçirmeliyiz? Nasıl temizleme işlemine tabii tutmalıyız ?
Akvaryumumdaki salyangoza benzeyen canlıl(resimli)
Buğra bey; makracantalar salyangozlarla savaşta sizin için iyi bir silah olacaktır. Ama ben şu anda bir türlü macrakanta bulamıyorum İzmirde. O yüzden geçen hafta senelik iznimin bir gününü ayırarak bütün akvaryumu boşalttım , bitkileri güzelce yıkadım , kumu kaynattım , dış filtreyi güzelce sıcak suyla yıkayıp akvaryumu yeniden kurdum. Şu an için bir problemim kalmadı.
Helojen aydınlatma
Bu lambalar bir süredir benimde aklımda. Haftasonu fırsatım olursa alıp denemek istiyorum. Çünki denemeden öğrenilemiyor. Herkez farklı şeyler söylüyor(Aydınlatma şiddeti olsun , kullandığımız kum olsun vb). Bu yüzden en iyi öğrenme metodu bence deneme yanılma olacak. En fazla 15 ytl masrafım olur. Akvaryumum standart plastik kapaklı olduğu için kapakta biraz iyileştirme yapmam gerekecek.
Isınması konusunda önce dışarıda bir süre kullanıp ne kadar ısındığını gözlemleyeceğim. Buna görede ne kadar yakına takmam gerektiğini tahminleyeceğim.
Carrefourdaki akvaryumcuda bitki akvaryumunda bildiğimiz lamba kullanıyor. Herhafta bitkilerini takip ediyorum canlılıklarından hiçbirşey kaybetmiyorlar. çınar bitkileri 3 haftadır çok iyi durumdalar. Bendekiler ise harap oldular bileCry

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.