Bitkili Acısu Canlı Doğuran Kurulumum


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2016 22:56
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=5vVPs0A8ZiA&feature=youtu.be[/VID]


[VID]https://www.youtube.com/watch?v=pl0s1XTVLEQ[/VID]


[B]Akvaryum Ölçüleri:[/B] 80/42/45 (135 litre su var)

[IMG]http://i67.tinypic.com/29cooex.jpg[/IMG]

Kendisi ithal akvaryumdur, ancak ne içinden çıkan üstten sump bir işe yarar, ne de 2 t8'lik ışık sistemi. Sump'ı çıkartıp Eheim iç filtre ekledim, ışık içinse kapağı delip uygun tasarruflu ampül taktım. Kapağın en sevdiğim yönü kendi prizleri olması, oldukça pratik oldu.

[B]Canlılar:[/B] Şu an sadece çatalkuyruk lepistes ve bolca ramshorn, ileride kılıçkuyruk, velifera, belki çöpçü sürüsü ve vatoz eklenecek

[IMG]http://i66.tinypic.com/21432io.jpg[/IMG]

Lepistesleri daha bugün aldım (lepistes olduklarından da emin değilim, endler kanı var gibi. Yolda stresten renkleri kaçtı, ancak yine de dişiler oldukça renksiz, yorumlarınızı bekliyorum). Akvaryum iyice oturana kadar ramshornlarla kardeş kardeş tankı eskitsinler. Zaten doğuracaklar çok geçmeden.

[B]Katkılar:[/B] Seachem Livebearer Salt ve Seachem Brackish Salt (ikisi aynı şey), bitkiler oturunca sıvı gübre, JBL Biotopol

[IMG]http://i64.tinypic.com/x6g7xj.jpg[/IMG]

Bu tuzlar bitkilerle uyumlu ve suyu acısu yapıyor, canlı doğuranların istediği sert suyu hazırlıyor. Bitkilerin çoğunu ekleyince azar azar ekleyeceğim, adaptasyon sıkıntısı çıkmasın diye. Seachem'e güvenirim, daha önceki akvaryumumda da bitkilerle kullanmıştım ve bitkilere yararı bile var. Sadece üstünde yazanı uygulamak gerekiyor. Sıvı gübreyi ise bitkiler iyice alışana kadar koymayacağım, yosunlaşma olmasın.

[B]Ekipman:[/B] Eheim pickup 2010 iç filtre, Eheim Jager Thermocontrol 200 watt ısıtıcı, Mayalı Sistem co2, Biolife FX-s yavruluk, Tetratec APS 50 hava motoru, Meç Artemia Çıkartma Düzeneği

[IMG]http://i64.tinypic.com/r8yr85.jpg[/IMG]

[IMG]http://i64.tinypic.com/syb0jn.jpg[/IMG]

[IMG]http://i63.tinypic.com/2ahtaab.jpg[/IMG]

[IMG]http://i68.tinypic.com/2m4f7yo.jpg[/IMG]

Aslında ısıtıcıya gerek kalmıyor, çünkü ampüller suyu gayet güzel ısıtıyor. Yine de 26'ya ayarlı şekilde tedbir olarak duruyor. Mayalı sistem ilk denememe göre iyi başladı sanırım, filtrenin çıkışını şırınga ve makyaj temizleme pamuğuyla yaptığım ilkel difüzorün üstüne verdim, co2 kabarcıkları akvaryumda dolaşıyor. Bakalım verim alabilecekmiyim. Biolife yavruluğu açıkçası meraktan aldım, bakalım nasıl bir performans verecek. Yavruları ana tankta tutacağım genel olarak. Anaçları yavrulara alıştırana kadar kullanırım belki.

[B]Bitkiler:[/B] Şu an moss türleri, subulata ileride arka fon takmayı unuttuğum için uzun arka plan bitkileri, yavruluğa alamadığım yavrular için eledoa tarzı sık bitkiler, rengini çok güzel bulduğum için Rotala Red, Anubias, gerisini henüz planlamadım.

[IMG]http://i63.tinypic.com/nq90l1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i63.tinypic.com/207vyfb.jpg[/IMG]

Herşey otursun, co2 olayını anlayayım, bitkileri sonra tamamlayacağım. Şimdilik moss, subulata, eledoa gibi basit bitkilerle idare edeceğim.

[B]Işıklandırma:[/B] 2*24 Philips tornado 6500k tasarruflu ampül (kapağa takmak oldukça uğraştırdı), 2*18 watt t8 (eklenmedi, sylvania aquastar ve grolüx ekleyeceğim).

[IMG]http://i63.tinypic.com/ild15d.jpg[/IMG]

Litre başına yarım watt'ı azcık geçiyor bu şekilde, orta ışık isteyen bitkilerde sıkıntı çekmem, ancak dip bitkileri bir nebze zor olacak gibi (subulata hariç, kendisi eski akvaryumlarımda oda ışığında çoğaldı)

[B]Yemler:[/B] Şu an sadece kuru yemler ve canlı artemia, gelecek aydan itibaren su piresi (üretim için10 lt küçük akvaryum hazırlıyorum), Grindal kurt, Mikro kurt. Bunlar dışında saf spirulina ile hazırlanan ev yapımı dengeli yemler.

[IMG]http://i66.tinypic.com/4py5bb.jpg[/IMG]

Ağırlıklı olarak ev yapımı spirulinalı yem ve canlı yem vereceğim. Yanında çeşitli sebze-meyveler. Yanında da katık olsun diye kuru yem.

[B]Taban:[/B] 5 cm kadar lav kırığı, 2-3 cm kadar dere kumu (gerçekten dereden, çuvalını 5 tl'ye aldım. Evet çuvalını).

Eskişehir yolunda bir taş marketten oldukça uygun fiyata aldım, dere kumu var mı dediğimde kaç ton lazım diye sordular, ben 10 kilo kadar diye cevap verince çuval parası olan 5 tl'yi aldılar, istediğin kadar al dediler, ancak tane büyüklükleri rastgele. Keşke elekten geçirip büyükleri eleseydim, ama bu şekilde de gayet güzel görünüyor.

Yaklaşık 3-4 ay sonra akvaryum kurulumum tamamlanacak umarım. Tank oturunca yeni bitki ve balıklar eklenecek, bitkiler büyüyecek. Bakalım aklımdaki akvaryumu oluşturmayı başarabilecek miyim [:P][EDIT]Saussure,2016-03-10 01:25:55[/EDIT]

Beğenenler: [T]178046,SessizTatar[/T][T]138606,Fearless38[/T][T]177359,Ferhat Özarslan[/T][T]134014,ata demirci[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fearless38Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 728
Fearless38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2016 19:39
Kurulumun hayırlı olsun. İnşallah istediğin gibi bir akvaryum kurarsın. Güzel velifera resimlerini bekliyorum[:)].

Teşekkür Edenler: [T]137418,Saussure[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2016 21:13
[QUOTE=Fearless38]Kurulumun hayırlı olsun. İnşallah istediğin gibi bir akvaryum kurarsın. Güzel velifera resimlerini bekliyorum[:)]. [/QUOTE]

Dün 3 tane aldım ama 4 cm boy ergenliğe çoktan girmiş erkek, aykuyruk dişiler. Yaza doğru güzelleri gelir umarım. Arka fonu unutmam çok kötü oldu [:(] Bir sürü uzun arka plan bitkisi eklemem gerekiyor. Moss wall gibi birşey düşünüyorum ancak bunun için akvaryum fazla büyük. O konuda tıkandım?[:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2016 01:25
Akvaryuma bitki ekledim, lepisteslerim doğurdu. Ayrı küçük bir tankta artemia+su piresi üretimine başladım.

Veliferalarımın çiftleşme videosu:

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=5vVPs0A8ZiA&feature=youtu.be[/VID]

Tankın genel videosu:

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=pl0s1XTVLEQ[/VID]


[IMG]http://i.imgur.com/hGuqQSo.jpg[/IMG]


[IMG]http://i.imgur.com/hS8Hoxv.jpg[/IMG]


Su piresi ve artemia tankım:

[IMG]http://i.imgur.com/oNeYTVY.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.imgur.com/oNeYTVY.jpg[/IMG]


Mayalı CO2 bayağı işte yaradı, eledoalar, cabombalar, mosslar ve subulatam adının"pearling" olduğunu öğrendiğim kabarcık çıkartma olayını gerçekleştiriyor. Fotosentez mi bu bilmiyorum ancak bitkilerin çoğu saniyede birden fazla minik minik kabarcıklar çıkarıyor. Bitkilerin büyüme hızı şimdilik tatmin ediyor beni ancak grolux+aquastar takıp orta seviye bitkilere yavaştan geçiş yapacağım.

[IMG]http://i.imgur.com/yE1hRns.jpg[/IMG][EDIT]Saussure,2016-03-10 01:34:26[/EDIT]

Beğenenler: [T]177359,Ferhat Özarslan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir