Bitkili Kurulum Görüş Öneri


samsuncikletÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Samsun
Mesaj: 152
samsuncikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 12:31
Merhaba;

Öncelikle haddinden fazla bu soruyu yönelten var farkındayım ama cevaplar apayrı geldi bana okudum bir çoğunu. Bu yüzden bende açma gereği duydum.

Şimdi ben düşüncelerimi aktarıp bilgi vermek isteyen arkadaslardan tecrube edinmek isterim.

İş yerimdeki masama 40x30x30 boyutlarında bir tank alıp içerisine elma salyangozu cüce vatoz uygun olursa ramirezi veya cüce ciklet türlerinde farklı 3-5 balık olabilir. Yada neon lepistes moli v.s gibi ufak türler dusunuyorum.
Akvaryum boyutu maksimum bu kadar olabiliyor o yüzden buyutme sansım yok malesef. Evdeki 500 Litrelik tankımda 0 numara Quartz kum var bu kumda bakabiliceğim bitki varmıdır veya bakan arkadasım.
Veya zaten ufak bir tank oldugu için kum alabilirim çok sorun değil. Ama 3-5 kumu karıstırıp araya sineklik tel vs gibi ugrasmaya pek müsait değilim. Tek tür kum ekleyerek yetişmesi kolay Co2 tüpü mayası budaması gibi çok bişi istemeyen 3-4 tür bitkiyle minik bi dunya kurim diyorum ofise.
Engin tecrübe ve deneyimlerini paylaşan arkadaslarıma simdiden teskkurler.
Ayrıca ışıklandırma ve ısı olmayabilir. Yani koşullar pek iyi değil farkındayım ama olabilirmi bitkili bir tank diye dusundum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cnk52Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1146
cnk52Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 12:57
Öncelikle hayırlı olsun şimdiden akvaryumunuz. Bilgilerim doğrultusunda sırasıyla cevap vermeye çalışayım sorularınıza.
- ilk olarak, quartz kum ince yapıda olduğu için hem kökler tutunamaz kuma hem de kumun içinde hava geçişi olmaz. İki durumda köklü bitkiler için olumsuzdur. Kumu tek taban olarak dere kumu ve ya hagen kum arasından seçebilirsiniz. Ben ikisinde de köklü bitkileri tek taban halinde sorunsuz olarak yetiştirdim.
- Bitki olarak önerebileceğim kendi gözlemlerimle; saz, subulata, gül, micra, anubias ve moss türleri, amazon,tilki kuyruğu,cobomba, cryopta(yazılışı farklı olabilir) gibi bakılması kolay türler olabilir(Sitenin arama motoruna bakılması kolay bitkiler yazarsanız karşınıza bitki türleri çıkabilir diye düşünüyorum). Co2 zorunlu değildir. Budama ise, birçok bitki türü için gereklidir. Örneğin tilki kuyruğu bitkisi çok hızlı büyür. Zorunda kalacaksınız budamak için. Fakat anubias için aynı şey geçerli değildir.
- Işıklandırma her bitki için "bence" zorunludur. 15wattlık tasarruf ampulü işinizi görecektir. Anubias, tilki kuyruğu, gün ışığı ile gelişme gösterebilirler.
- O hacime karides yetiştirebilirsiniz aslında. Güzel sakura karideslerinden 10 tane alırsanız kolayca yetiştirebilirsiniz. Balık beslenen akvaryumlarda haftalık su değişimi gerekiyorken, karides akvaryumunda sadece buharlaşan suyu tamamlamanız ve ayda 1 su değişimi yeterli gelecektir. Bu da iş yeriniz için daha avantajlı olabilir diye düşünüyorum.
- İlla quartz kum olsun derseniz, kum ihtiyacı olmayan tilki kuyruğu, cobomba, anubias türleri, moss türleri gibi bitkileri yetiştirebilirsiniz.

Son olarak tavsiyem, yuvarlak veya üçgen formda olan vatoz yuvalarından satın alıp onun etrafını java moss ile çevrelemeniz. Tabanda hagen kum ve pipo filtre ile birlikte sade ve hoş bir karides akvaryumunuz olabilir. Belki bazı bölgeleri subulata ile süslemek isteyebilirsiniz veya anubias nana da hoş durabilir.

Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samsuncikletÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Samsun
Mesaj: 152
samsuncikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2013 22:57
Çok teşekkürler hocam bilgiler için dikkate alıyor olucam. Karidesde olabilir ama birazcık hareketli olsun diyorum karides yine olsun yanına balıkda koyayım mesela karidesle ramireziler yasarmı yoksa yemmi olurlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erhn glrÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 76
Erhn glrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 01:05
Kuvatrs kum bitki için uygun olucaktır ..

Hagende siyah bir kuvars kumdur bitki için uygundur ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir