ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
samsunciklet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ağustos 2012 00:41
Son Ziyaret:
01 Temmuz 2016 00:11
Toplam Mesaj:
152 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sertaç inan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sertaç inan

SON 10 MESAJI

10 Litre Deniz Tankı
Merhaba arkadaşlar,
Elimde 10 Litre civarı boş bir akvaryum var. Deniz türlerine ilgim var hep şu anda 500 Litrede Tropheus bakıyorum.
Sorum şu belki biraz tuhaf kaçabilir tabi :)
 
şimdi ben 10 litreye normal deniz kumu koysam zemine. Sonra birebir denizden aldığım suyuda bu akvaryuma eklesem. Ufak bir filitreyle suyu devirdaym etsem belirli aralıklarla denizden su alarak eklesem tanka. İçerisinde deniz midyesi ve deniz karidesi yaşatabilirmiyim mesela. Ne dersiniz denenebilirmi?
Mini Betta Nano-2lt
stüdyo daire gibi olmus :)
yeni nano tankım :)
ne kadara almıştın nedir son durum bu tankda :)

Akvaryuma saatlerce bakmak
Yani basımda duran 165cm boyundaki 500 Litrelik akvaryumum kucuk geliyor epeydir ama daha buyugu için şimdilik yer yok. Kendi evim olduğunda 1 oda fazladan alıp içine hobi dünyası kurucam. Balık kertenkele karınca örümcek yani mini bir hayvanat bahçesi inşallah :)
Bitkili Kurulum Görüş Öneri
Çok teşekkürler hocam bilgiler için dikkate alıyor olucam. Karidesde olabilir ama birazcık hareketli olsun diyorum karides yine olsun yanına balıkda koyayım mesela karidesle ramireziler yasarmı yoksa yemmi olurlar
Bitkili Kurulum Görüş Öneri
Merhaba;

Öncelikle haddinden fazla bu soruyu yönelten var farkındayım ama cevaplar apayrı geldi bana okudum bir çoğunu. Bu yüzden bende açma gereği duydum.

Şimdi ben düşüncelerimi aktarıp bilgi vermek isteyen arkadaslardan tecrube edinmek isterim.

İş yerimdeki masama 40x30x30 boyutlarında bir tank alıp içerisine elma salyangozu cüce vatoz uygun olursa ramirezi veya cüce ciklet türlerinde farklı 3-5 balık olabilir. Yada neon lepistes moli v.s gibi ufak türler dusunuyorum.
Akvaryum boyutu maksimum bu kadar olabiliyor o yüzden buyutme sansım yok malesef. Evdeki 500 Litrelik tankımda 0 numara Quartz kum var bu kumda bakabiliceğim bitki varmıdır veya bakan arkadasım.
Veya zaten ufak bir tank oldugu için kum alabilirim çok sorun değil. Ama 3-5 kumu karıstırıp araya sineklik tel vs gibi ugrasmaya pek müsait değilim. Tek tür kum ekleyerek yetişmesi kolay Co2 tüpü mayası budaması gibi çok bişi istemeyen 3-4 tür bitkiyle minik bi dunya kurim diyorum ofise.
Engin tecrübe ve deneyimlerini paylaşan arkadaslarıma simdiden teskkurler.
Ayrıca ışıklandırma ve ısı olmayabilir. Yani koşullar pek iyi değil farkındayım ama olabilirmi bitkili bir tank diye dusundum.
Balıklar aşırı pahalı olmaya başladı
Hocam bu fiyatlar nerde böyle uçmuş resmen. Ben Samsunda 2-3 Liraya lepistes 5 liraya gayet buyuk japon hatta 10 Liraya orta boy astronot alabiliyorum ve tüm petshoplarda aynı gibi fiyatlar. 5 Liraya Green Terror almısdım simdi el kadar oldu neredeyse. Verilen fiyatlar çok uçmuş maşallah
20 litre nano bitkili
Bende kuarts kum var sıfır numara ince ama bunda bitki yetişmedi bi turlu kökleri yandı hep. Bakalım ufak bi tankla baslıcam bende ay sonu insallah
20 litre nano bitkili
Bitkileri canlı tutmak için sadece kum yeterlimidir ekstra bir işlem gereklimi Bende bu boyutta ofisdeki masaya dusunuyorm. Farklı tur bitkilerde olabilir. Önemli olan co2 takviyesi veya benzeri bir işlem için musait kosullarım yok o yuzden basit yetişen cok sey istemeyen bir bitki kombini dusunuyoırm. Bilginiz varsa yazarsnz sevinrim
Discusa Geçiyorum Sıfırdan Bitene Kadar Resimli Anlatım Yapim Diyorum.
Tesekkurler Sami Bey hepimizin sağlıklı mutlu balıkları olur umarım.
 
Discus olayı kapandı zaten. Su anda Amerika karma tankı var. Aslında ülkemizde olmayıp yurtdışında devasa boyutlara ulaşan Amerikanlar var ilgimi çekiyor ama biraz zor gibi duruyor şimdilik. Astronot belki sevilmez cok kişi tarafından ama benim hayranlık duyduğum bir tür keza zebralarda öyle ama bu kez koymadım tankıma En sevdiğim tür diyebilirim aslında zebralara karakter olarakda ama fazlasıyla çoğaldıkları için ciddi sorunlar yaşayabiliyoruz ileride. Daha öncede bakdım astronot ama su andakiler tam bir canavar cok buyuduklerinde aklımda sadece Astronot ve Green Terrörden oluşan bir tank yapısı var. Bakalım zamanla diğer türleri cıkartıcam sanırm JD çok yavaş buyuyor aynı boyda aldığım astronot 5katı oldu greenlerde 3 katı kadar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.