Bitkili Özel Tür Lepistes Kurulum


Efe55116Çevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2019
İl: Bursa
Mesaj: 76
Efe55116Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2020 06:01
Merhabalar. Ben 50 Litreyi bitkilendirip özel tür lepistes bakmak istiyorum [Full red]. Tabana bitki koyacağım için petshoplarda satılan siyah demir içerikli bio sand'den aldım. Üstüne ludiwiga repens(red) ve adını hatırlayamadığım bir bitki tohumu daha aldım ve tabana yerleştirdim. Zemin 1 parmak kadar kalın. Bakteri kültürünün direkt oluşmasını istediğim için oturmuş bir akvaryumdan lav kayalarının olduğu kısımdan su çektim veakteri kültürünü de bu şekilde çözdüm. 25 Litre su dolu şuanda. Bitkilerin talimatına göre yaptım ve yerleştirdim şimdi çıkmalarını bekliyorum. Size sorum şu ki ışıklandırmayı 50-60 TL civarında tutarak çözebilir miyiz?
Bu akvaryumda adi salyangoz olsun istemiyorum lepisteslerle beraber kuhli ya da makrakanta aynı yerde olabilir mi? 5-6 Lepistes akvaryuma az gelir diye bir fikire kapıldım o yüzden aklımda cüce vatoz yavrularımın 3-4 cm olanlarını bu akvaryuma 2-3 tane salsam sorun olur mu, bio sand bitki kumu zarar verir diyorlar ama emin olamadım, yemleri temizlemek için alternatif arıyorum bunada yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
Son olarak dişi amazon hançerimden bir dal koparıp bu akvaryuma ekersem problem olur mu? Farklı kumlarda koymak gerekirse onuda yaparım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berke0017Çevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 201
berke0017Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2020 23:22
Süper verimli olmasa da düşük destekli bir akvaryum için aydınlatmayı çok daha ucuza bile halledebilirsiniz. Ben 120 litrelik bitkili akvaryumumun aydınlatmasını 32 liraya getirmiştim bu yaz. En uygun fiyat evde kullanılan ampüllerin led olanlarından almak. Ben 6500k soğuk beyaz kullanıyorum. Adi salyangozlara karşı makrakanta besleyebilirsiniz ancak 50 litre için 5-6 lepistes az değil, hem gitgide çoğalacaklar istemediğiniz kadar. Makrakanta hem adi salyangoz ihtimalini yok edecektir hem de yem artıklarını güzelce temizleyecektir. Ancak çok utangaç balıklardır ve beyaz beneğe karşı çok hassastırlar.
Amazon hançeri hakkında bir fikrim yok.
İyi hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir