Bitkili Tetra Akvaryumu


snnkcglÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Nigde
Mesaj: 251
snnkcglÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 21:57
Merhaba arkadaşlar daha önceleri tropheus kasakalawe bakıyordum balıklarımı sattım ve ara verdim. Şimdi 100 cm lik bombeli bir akvaryum alıp neon tetra üretimine başlamayı düşünüyorum. Tropheuslarıma bir yılı aşkın sorunsuz baktım ve yavrularını aldım. Tecrübem var bu konuda şimdi ise 100 cm lik bombeli akvaryuma kaç adet neon atmalıyım? dizaynı ve bitki olarak neler tavsiye edersiniz? Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdotrÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 199
erdotrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 23:14
Neon tetra üretimi ciklet gibi değildir. Ebeveynler yavrularıyla ilgilenmezler, aksine yavrular potansiyel yemdir. Neon üretimi zahmetli bir iştir. Aynı ortamda başarı oranı neredeyse sıfırdır. Üretim için ayrı bir akvaryuma 1 çift koyup yumurtalar atılır atılmaz ebeveynler ayrılır, akvaryum karartılır, havalandırma arttırılır, çıkan yavruları beslemek çok zahmetlidir vs vs. 1 adet 100cm bombeli bu iş için bence yeterli değildir. Zannediyorum tüm bunları zaten araştırmışsınızdır. O zaman doğal yaşam ortamları nasıl olmalı özetlemek gerekirse tetralar çok yumuşak ve asidik sularda yaşarlar. Üreme mevsiminde yağmur suları suyu serinletir ve bir miktar sertleştirir. Bunları taklit etmek gerektiği gibi sürü balıkları olduklarından bol yüzme alanı ve zemini kaplayan kısa bitkiler gerekmektedir. Bitkinin türü bence önemli değil, yeter ki saklanacak yeterli alan olsun fakat yüzme alanını da kısıtlamasın. Başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murathanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/03/2007
İl: Erzincan
Mesaj: 301
murathanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 00:51
Neonlar aşırı yumuşak su ve düşük ph değerlerinde ( 20Ms iletkenlik / 4.5 - 5.5 ph ) üreyebilirler. Bu su değerlerini sadece kaliteli R/O filtresi ile sağlayabilirsiniz.
Hadi diyelim bunu sağladınız; tetralar yavrularını ve yumurtalarını gördükleri an derhal yerler. Bu yüzden yumurtaları fark eder etmez yetişkin tetraları akvarumdan çıkarmanız gerekecek ki bu iş çok iyi gözlem gerektirir. Zor bir seçim yapmışsınız. Umarım başarılı olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir