Black Venezuella Üretimi


CessasÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2021
İl: Kocaeli
Mesaj: 75
CessasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2023 03:52
Benim elime yakın zamanda damızlık black venezuellalar geçti.
7 adet 3d 4e
Akvaryum ölçüleri 100x30x30 ve araya bölme koyup yarısında komando çöpçülerimi diğer yarısında black venezuellaları tutuyorum.
Üretimleri hakkında pek bilgim yok düzenli yumurta aldığını söyleyenler var. Ne sıklıkla yumurta bırakırlar bilmiyorum. Yaklaşık 2 hafta oldu.
Zeminde silis kum var ve mangrow kök var. Başka bir şey koymadım.
Günde 2 bazen 3 defa besliyorum. Artemia varsa onla yoksa spirulina, o-nip yada 3 algae tablet yem yiyorlar.
Her gün dip çekimi yapıp su ekliyorum. (Bazı günler yapamadığım oluyor.)
Isıtıcı var ve 23 derecede sabit duruyor.
Dış filtre var iç filtre yer kaplamasın diye koymadım. Günün yarısında hava da veriyorum.
Black Venezuella üretimi hakkında forumda konu var mı diye baktım bulamadım.
Ek olarak tubifex almayı düşünüyorum ama canlı tutmak için sürekli su değişimi gerektirdiğinden alıp dondurmayı dondurulmuş yem olarak kullanmayı düşünüyorum. Kendi dondurup kullanan varsa deneyimini paylaşsın lütfen. Hazır dondurulmuşta kullandım daha önce ama pahalı oluyor.

Black Venezuella Corydoras beslemiş ve yavru çıkarmış birisi varsa deneyimlerini paylaşsın lütfen.
Ayrıca bana ekstra yapmam gereken bir şey varsa yada yanlış yaptığım şeyler varsa söylerseniz sevinirim.[EDIT]Malkocoglu61,2023-01-16 01:47:01[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CessasÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2021
İl: Kocaeli
Mesaj: 75
CessasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2023 05:06
Durum güncellemesi yapıyorum. Kimse yardımcı olmasada başka aynı türle sorun yaşayan olursa diye bilgilendirme paylaşıyorum. Daha önce hiç bakmadığım bu tür ile sonunda anlaşmaya başladık. Akvaryumdan öncelikle ısıtıcıyı ve dış filtreyi çıkardım. Yerine pipo filtreye geçtim. Akvaryumu yeni set aldım ona taşıdım. Önceden altında çekmece dolap açtığımda balıklar çok ürküyorlardı artık rahatlar. Mangrow kökünüde çıkardım.

Veee 1 kilo tubifex aldım. Yarısını dondurucuya attım diğer yarısını canlı canlı veriyorum. Elimde komando, duplicate, sterbai, black Venezuelalar var ve hepsine sabah akşam tubifex verdim. Haftada 1 yumurtlayan komandolar kurt vermeye başladığım andan itibaren her gün yumurtlamaya başladılar. Diğer türlerde de ara sıra yumurta alıyordum. Venezuelalarda tık yoktu ya canlı yemden 5 gün sonra biraz yumurta aldım yaklaşık 20 - 30 civarı 6. Günde sayamadım bile toplamaktan kollarım koptu. Artık hergün hepsinden bir sürü yumurta topluyorum.
Diğer dip yemiymiş tablet yemmiş hepsi rafa kalktı. Tabi tubifexte söylentiler yüzünden korkutmuyor değil. Elimden geldiğince dikkat ediyorum. Şimdi tubifex için söylenenleri aktaracak arkadaşlar çıkabilirler ortaya. Hepsini araştırdım biliyorum. Merak edende araştırır.
Neyse konuyu toparlayayım. Sabah akşam tubifex veriyorum. Yumurta seriye bağlıyor. Günde bir, bazen iki günde bir az da olsa
mutlaka su değişimi yapıyorum. Pipo filtre zeminde silis kum azcıkta bitki var. Işık sadece akvaryumla uğraşırken yakıyorum. Akvaryum su sıcaklığı 19 - 20 derecede. Corydoras türlerinde gerçekten tubifex abarttıkları kadar farkediyormuş onu anladım. Ben yardım alamadım. Umarım benim yazdıklarımın birine yardımı dokunur. Hepinize keyifli hobiler dilerim.[:)]

[:iyi:]Arkadaşımın uyarısı üzerine bir düzeltme yapmak istedim. Her gün yumurta topluyorum demişim heyecanla durumu iyi açıklayamamışım tabi. Ben 4 tür corydoras bakıyorum. Bunlarda sayılar değişebiliyor tabi ama en az 4 er tanesi dişi. Şöyle ki her türden her gün yumurta tabiki almıyorum. Ama birinden birisi yumurtlamış oluyor. Yani her gün yumurta topluyorum ama bir gün sadece komandolardan diğer gün sterbai ve komandolardan oluyor bazen black Venezuelalardan ve duplicatelerden yani değişiyor.
Bir dişi ve 3 erkek şeklinde takım ayırıp her bir türün tubifex ile ne sıklıkla yumurta verdiklerini ayrı konu olarak işlemeyi düşünüyorum.[:iyi:][EDIT]Malkocoglu61,2023-02-04 18:58:13[/EDIT]

Beğenenler: [T]180001,czafer58[/T][T]234892,Boyoz[/T][T]228970,TokgozMertali[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180001,czafer58[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir