Bozulan Akvaryum Suyu


Emreceylan35Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2021
İl: Izmir
Mesaj: 22
Emreceylan35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2021 02:38
Merhaba arkadaşlar dün benim başıma felaket gibi birşey geldi çoğu balığımı kaybettim. Canlı doğuran bitkili bir tankimda vatozlar biber sevdiği için günde bı kaç parça biber atıp ertesi günü yenisiyle degistiyordum ancak bu sefer bitane biber bitkilerin arkasına gitmiş ve ne kadar süre orada kaldı bilmiyorum sabah uyandım akvaryuma bakayım dedim 4 vatozum ve bı kaç lepistesim sizlere ömür diğer balıklar ise suyun üstüne çıkmaya çalışıyorlardi bı terslik olduğunu anladım ve balıkları diğer akvaryuma alıp bitkileri kurcalayim dedim ve küflenmiş biberi buldum vede büyük ihtimalle akvaryum suyum bozuldu ben bu suyu tekrar nasıl düzeltirim 2 gündür %40 civarı su değişimi yapıyorum faydası olur mu? başka ne yapmam gerekiyor daha önce başına böyle birsey gelen oldu mu yardımcı olursanız sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vortiaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 416
vortiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2021 02:47
Bence en mantıklısı 0 dan kurulum yapmak diğer türlü bence her zaman bir risk taşır. Küflenmiş dediğinize göre küf sporları su içinde de bulunuyordur ve bence bundan sonra akvaryuma akvaryum için üretilmemiş hiç bir şey atmayın. Vatozlarınız için gece bitkisel tablet yemlerden atabilirsiniz en fazla yem artığı fazla olur dip çekimi ile halledersiniz.

+1: [T]210274,Mami1907[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1085
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2021 13:57
Küfün etkisinden ziyade amonyak patlaması gibi görünüyor. Akvaryumda unuttuğunuz biberin amonyak patlamasına yol açtığını sanmam. Akvaryumunuzda farklı bir problem olabilir. Akvaryumunuz ile ilgili bilgileri paylaşırsanız, daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.

Sıfırdan kurulum yapmayın. Amonyak patlaması gibi görünüyor, su değişimleri ile durum düzelmiştir. Bir balığı suya salın birkaç saat gözleyin.

Ev yapımı yemler ya da sizin kullandığınız gibi sebzeler vs. dikkatli kullanılırsa aslında tehlikeli değildir. Eğer amonyak patlaması değilse, kullandığınız biberin üzerinde zirai ilaç kalıntısı olabilir. Balıkların davranışı zehirlenme gibi de görünüyor.

Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir