Calvus hayallerim yıkıldı


Hüseyin'dÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2008
İl: Konya
Mesaj: 230
Hüseyin'dÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2008 23:09

Calvus serüvenim; ilk etapta 4 adet calvus yavrusu aldım öldüler. 2. defa 10 adet bir daha yavru aldım ve onlarıda kaybettim. 3. olarakdan  1 çift damızlık aldım bu seferde onların yüzgeç ve kuyruk erimesile karşılaştım. Şu anda calvuslarımı iyileştirme mücadelesi ile uğraşıyorum.Düşüncem bunlarıda kaybetmezsem sonbaharda dişi tavfiyesi yapmak. Ama pes etmek yok ilk etapta biraz daha şanş ver.

Bunlarıda kaybettesem calvus serüvenime ciddi anlamda elveda demeyi düşünüyorum.
                          
SAYGILAR....                 
 
                              
Hüseyincan2008-06-06 23:19:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2008 23:41
[QUOTE=oasis].Burada daha öncede kişisel deneyimlerimi yazdım ama görüyorumki okunmamış.Yineliyorum;1cm lik yavruları değişik su hacmine ve özelliğine sahip 4 farklı akvaryuma taşıdım.Oradan oraya gezip durdular.Bütün akvaryumların suları değişik zamanlarda doldurdum.Calvuslarıma hiçbirşey olmadı.Ben su değişiminden öldüklerini kesinlikle sanmıyorum.[/QUOTE]
 
Yorumunuzun başında belirttiğiniz gibi bu sizin KİŞİSEL deneyiminiz. Sizde olumsuz olaylar olmaması sizden başka kimsenin başına gelmeyecek demek değildir. Calvus yavruları su kimyasına karşı çok hassastır. Ama Calvusda dayanaklı balıkdır. Bu iki yorum arasında çok fark vardır. Bu balığı yavrudan alıp büyütmek isteyenlere yersiz cesaret ve bilgi vermeyin. 1 yaşına gelene kadar bu balık özen ve itina ile büyütülmelidir. Sizin dediğiniz gibi balığa birşey olmamaış olabilir, balık bu olumsuz şartlara dayanmak için bir nevi mekanizma geliştirmiş olabilir maa bu demek değildirki balıklar çok sağlıklıdır! Buradan verilen örnekler ve yorumlar olması gereken sağlıkla beslenmesi gereken koşullardır. İşallah bundan sonrada balıklarınıza birşey olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 00:02
Merak etmeyin 1000 den fazla yavru aldım ve hiçbirşey olmadı.Ama benim belirttiğim,sizinde vurguladığınız üzre bu benim kişisel deneyimim.Bunu  özellikle belirttimki millet beni örnek almasın ama yersiz şüphelerede kapılmasın.Balığı aldığında ne zaman ölecek diye beklemektense bunlara hiçbirşey olmaz motivasyonu herzaman balıklarınıza karşı moralinizi yüksek tutar.Benim özellikle vurguladığım calvusun suya hassasiyeti.Hiç bir zaman alın musluk suyuna direk koyun demedim dememde.Yapılması gereken dikkatli olmak ve suyu gerektiği ölçüde değiştirmek.Dinlendirilmiş su kullanmak.Zaten bunu her balık için yapıyoruz.Bu yazımıda sahsınıza saldırı veya ukalalık olarak algılamayın.Yanlış bilgilendirmelerim için herkesten özür dilerim.Her işi uzmanına bırakmak lazım.Bende sadece okuma eyleminde bulunur ve bilgilerinizle akvaryumumdaki balıkları daha sağlıklı büyütürüm.Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

misagonisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 293
misagonisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2008 23:35
Bütün arkadaşlara yorumları için teşekkür ederim.Herkez iyi,dogru, yanlış ve tecrübelerini yazmışlar.Yanlız şunu vurgulamak istiyorum diger tank arkadaşlarının calvuslara zarar verdigini düşünmüyorum heleki ahlilerin böyle bişey yapacagını sanmam aksine korkulacak bir balık deyildir.Zatan ahlilerden yapı itibariylede küçüktü ahli yavrularım ama yapacak birşey yok ölmesi gereken balık siz ne kadarda iyi bakarsanız ölebiliyor.Akvaryumcudan aldıgınız yem bile bazen balık ölümlerine yol açabiliyor,3.1 deyiştirdiginiz su iski yapı çalışmalarıyla bozulan su ile ölebiliyor,örnekler çogaltılabilir.Bu hobide herkeze saglıklı balıklar ve sabırlar dilerim.Herkeze degerli yorumları için bikere daha teşekkür ederim....SAYGILAR....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir