Canlı Doğuranlarda Yapay Dölleme


fthslkÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2014
İl: Kirklareli
Mesaj: 3
fthslkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2018 18:52
Arkadaşlar hepinize merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Acaba canlı doğuranlarda yapay dölleme hakkında bilgisi olan var mı? Poecillia türleri arasında çaprazlama yapmayı düşünüyorum da. Yardımlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2018 08:34
Yapay dollenme soz konusu değildir.

Velifera, molly yelken yuzgec molly ve cuce molly turleri kolayca eslesir. Yavrular ortalama bir molly gibi gozukur, hangi turun melezi oldugunu soylemek velifera × yelken yuzgrc molly melezleri haric imkansiza yakindir. Veliferalarin safkanligi esarette tehtid altinda oldugundan önermem .

Lepistes ve endler kolayca eşleşir, cikacak yavru lepistesten ufak ama endlerden iridir, kuyruk kisa ve cogu zaman kiliclidir. Govde desenli ve renkli olmaya yatkindir.
erkek lepistes tek kalmasi durumunda genc ve daha once eslesmemis molly yavrulari ile eslesir, melez yavru verebilirler. Yavrular %80 gibi bir oranda erkek cikar ve kisirdirlar. Govde rengini mollyden, kuyruk rengi, deseni ve govrenin pariltisini lepistesten alirlar.

Kilic ile platy cesitleri de kolayca eslesir, kisir olmayan saglikli ve iki turun arasinda bir forma sahip, oldukca dayanıklı yavrular cikar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir