Canlı Sivrisinek Larvası Üretimi Denemesi


UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2016 21:16
Dün akşam beni oldukça şaşırtan bir durumla karşılaştım. Karides akvaryumum patlayınca bende eldeki eser miktardaki karidesi (3 adet, ikisi gözle zor görülen yavru idi ama sıkıntısız büyüdüler) ayrı 1 Lt'likten hallice küçük bir bidonun içerisine ufak mango köküyle beraber koydum.

iki gün öncede o küçük bidonun çok yakınında beni ısırmış bir sivrisineği duvara yapıştırmışdım.

Dün akşamsa ne var ne yok diye nano karides bidonuma göz gezdirdiğimde tabanda uzunluğu bir cm'e yakın böceklerin dağılmış yemleri karıştırdığını gördüm. İlk başta bir tür su böceğinin yırtıcı larvaları sandım karideslerime saldırırlar diye çok korktum fakat yukardan dikkatlice bakınca bir de ne göreyim...

Meğer sivrinin bir tanesi bir şekilde yumurta dizmeyi başarmış. Fakat öldürdüğüm sivri olamaz diye düşünüyorum. Çünkü larvalar hayli iri, nerdeyse bir iki haftalığı geçkinler o zamandan bu zamana ben bunları nasıl fark etmemişim anlamadım[:?] epeyde su değişimi yaptım bu yüzden sayıları çok az 7-8 tane ya var yada yoklar.

Bugün ilk kez deri değiştirdiler. Sanırım iki kez daha deri değiştirip pupaya geçiyorlarmış. Başarılı olan olursa kanımla ödüllendireceğim[:D]

Cüce Amerikan beslediğim için ayağıma gelen bu fırsatı tepmek istemedim. Ortam da gayet stril olduğundan Denemekte fayda var.

Aslında daha fazla larva olması gereki 150-200 'e yakın [:O] demek ki su değişimlerinde heba olup gittiler. Tek besin kaynakları sudaki bakteriler, su canlıları ve eser miktardaki yemler. Hepside iri tombul bana sağlıklı gibi geldi. Oksijen ihtiyaçlarını soluyarak karşılıyorlar yani suyu extra havalandırmaya gerek yok. Yani bakım dertleri yok.

Larvaların boyutları da çok iyi, 1 cm'den sonra pupa evresine giriyorlar. Yani bu boylarda Mahsül toplanabilir demektir.

Bakalım ne olacak[:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir