Challenger akvaryumu, 600 lt tank


MertSoyumertÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2776
MertSoyumertÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 14:54
[QUOTE=Notdead]600 litre tanka sahibim, en azindan bir yil beni idare edebilir degil mi? Balik rahatsiz olacak konuma geldiginde ise elbette ki bir caresini bulacagim. Evrim Bey'in guzel bir challenger konusu var. Yazilan her seyi okudum. Onun da 600 litrelik bir tanki vardi sanirim.

Ben Challenger bakip bakmama konusunda tavsiye istemiyorum.
Mumkunse ekipman konusunda tavsiye istiyorum.

Eger size etik gelmiyorsa, konuya yazmayabilirsiniz. Cunku istedigim tavsiye teknik ekipmanlara yonelik, challenger bakmali miyim bakmamali miyim diye sormuyorum.
[/QUOTE]

Burası bir forum ve ben de düşüncelerimi yazıyorum. Bana etik gelmiyor, ve burada canlıdan bahsediyoruz. Bile bile hata yapmak çok yanlış geliyor bana. Bir yıl sonra nereye vereceksiniz o hayvanları? Geleceği düşünüp hareket edin lütfen, heves uğruna hata yapmayın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NotdeadÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2013
İl: Izmir
Mesaj: 10
NotdeadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2013 15:02
600 litrelik bir tanktan soz ediyoruz. Evimde 300 litrelik bir tank daha var, aslinda o bana ait olan fakat Challenger besleyebilmek adina babamin akvaryumu boyutlari dolayisiyla daha akillica bir secenekti, o yuzden babamin akvaryumu bana vermesini bekledim.

Yani challenger beslenecekse, ki asil sorun burada aslinda sen beslenmemeli diyorsun, 600 litrelik tank, 4-5 challenger alip buyudukce eleyerek 1 ya da 2'ye dusurmek bence akillica.

Ah keske havuzum olsa da sonrasinda ne yapacagima dair dusunmesem. Yapilacak tek sey, bir hayvanat bahcesine bagislamak olacaktir (eger mumkunse)

Bir sure de olsa, soz konusu canlilara rahatsizlik vermeyecek boyutlara ulastirana kadar Challenger beslemek istiyorum. Durum ozetle bu aslinda.

Akvaryum ortaminda dogal ortamlari ne kadar saglanabilirse gerekli her seyi yapmayi planliyorum nakit durumum elverdikce ve dedigim gibi bir sure sonra, akvaryum 1000 litrelik de olsa yine elden cikarmak zorunda kalacagim.

Goruslerine deger veriyorum, belirli bir olcude haklisin. Ben de bunun farkindayim ancak bu yillardir istedigim bir seydi ve nihayet gorece buyuk sayilabilecek 600 litrelik bir akvaryuma sahibim, bu amacla ilk olarak, tekrar belirtiyorum ki Challenger'in ya da Challenger'lerin rahatsiz olmayacagi bir boyuta ulasmalarini sagladiktan sonra mutlaka bir caresini bulacagim. Bir yil boyunca baktigim bir canliya nasil kotu muamele yapabilirim? Bu mumkun degil. Amacim onlarin huzurla yasamasini saglayabilmek ve bunu yakindan seyredebilmek. 600 litre de en azindan belirli bir sure bu amac icin uygun.

Zaten sonrasinda akvaryumu, muhtemelen mata mata veya musk veya balik ile devam edeceksem corydoras ile farklilastiracagim.

Ancak akvaryumda Challenger'in kopek baliklari gibi yuzuslerini izlemek bana cok keyif verecek. Bunu gerceklestirmek istiyorum.
Notdead2013-04-06 15:03:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir