Çılgın Projeler Vol.1(hava Taşından Su Gönderme)


cmertaratÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2021
İl: Tokat
Mesaj: 33
cmertaratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2021 17:20
Dostlar Merhabalar,

Ben bundan bir süre önce walstad metoduyla ilgili bir başlık açmıştım ve oradan gelen tavsiyelere dayanarak aynı zamanda biraz da özgün bir fikir katarak suda hareket olması için sump motorunun çıkışına düz hortum aparatını takıp silikonlayarak hava hortumu takılır hale getirdim ve çıkışı da 5'e bölerek arka bölüme gelen suyun ana akvaryum bölümüne aktarmayı planladım. Böylece ısınma ve su hareketini sağlayan elemanlar göz önünden kalktı. Ama tabii ki hayatın tüm teorik fikirlerine bir pratikle gol atması durumunu yaşadım.

Sorun şöyle karşıma çıkıverdi. Sumptan çıkan su debisinden dolayi üst cama kadar akıyor ve 5 ağızdan ortak bir debide su çıkışı olmuyordu. Ben de ağızlara vana takarak sorunu ortadan kaldırırım dedim ancak vanaları takınca da üst cam oturmadı yerine.

Bütün bunlardan sonra boşta duran esnek hava taşımı görmemle şimşekler çaktı ve dedim ki neden olmasın. Evet tahmininiz üzere sumptan çıkan suyu esnek hava taşıyla ana bölüme vermeye çalıştım ve yine hüsran.

2. bir seçenek olan 10 santimlik düz hava taşı gözüme çarptı. Bir de onunla deneyim ne sorun olabilir ki dedim ve taktım. Bu şekilde başarılı sonuca ulaşıp suyu arka bölümden ana bölüme aktarabilmiştim.

Yeni planım da şu şekilde; 5 tane yeni silindirik küçük hava taşı alıp çıkışlara bağladıktan sonra sump motorunun gönderdiği suyu bu şekilde ana bölüme aktarmayı planlıyorum.

Sizlerden naçizane ricam da bu deneysel yaklaşımımı değerlendirmeniz ve bunu daha önce deneyen varsa tavsiyeler. Herkese iyi hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEfeCinÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 653
AliEfeCinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2021 22:33
Konu hakkında bir fikrim yok sadece şunları söylemek istedim bildiğim kadarıyla wallstad methodunda sadece ışık var ekipman olarak sizinki biraz yarım wallstad olmuş [:lol:] ama eğer bu projeniz gerçekleşirse benim içinde bir tecrübe daha olur [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cmertaratÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2021
İl: Tokat
Mesaj: 33
cmertaratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2021 23:48
Haklısınız hocam biraz yarı olacak ama ben biraz daha ön bölümdeki görsel açısından ve suda biraz sirkülasyon olması için filtre işlevi olmayan bir sump sistemi kurdum. Bu sayede ısıtıcı için gereken sirkülasyonu sağlama niyetineyim. Bu arada sanırım siz de betta bakıyorsunuz. Tavsiye edebileceğiniz bir akvaryumcu var mıdır rose tail betta almak için?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir