ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cmertarat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2021 23:35
Son Ziyaret:
02 Aralık 2021 02:12
Toplam Mesaj:
33 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihat Mert ARAT
Doğum Tarihi:
20 Eylül 1997
Yaş:
26
İl:
Tokat
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert ARAT

SON 10 MESAJI

Taç Kuyruk Bettada Kuyruk Problemi
Merhaba Dostlar,

Taç kuyruk bettamda 2 veya 3 gün önce fark ettiğim kuyruk deformasyonları hakkında bilgi almak için başlığı açıyorum. Kendisi benim ilk bettam yeme düzeninde veya yuva yapma durumunda bir problem yok ama bir süredir aşağıdaki fotoğrafta da gördüğünüz üzere kuyruk uçlarında kırılmalar ve kıvrılmalar söz konusu.

Sizce bu bir problem olarak görülebilir mi?
Çözüm olarak ne yapmam gerekli?
Herhangi bir betta için sadece yuva yapması sağlıklı olduğunun göstergesi midir?

Kuyruk deformasyonları ve erimesi hakkında araştırmalarım dolayısıyla bilgi sahibiyim ancak bu şekilde kırılma ya da kıvrılmayla ilgili bir şey bilmiyorum açıkçası. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hobinizde keyifli günler dilerim...

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228896/270320211122221.jpg[/IMG]
Dişi Betta Akvaryumu
[QUOTE=Nursun]Merhaba,
Hacim 3 dişi betta için uygun , saldırganlıklarını azaltıp dikkat dağıtmak için yanlarına rasbora,kuhli yada corydoras sürüsü ekleyebilirsiniz .Ayrıca bolca bitki ve saklanma alanı oluşturmanızı öneririm , elbet baskın bir dişi olucak , diğerlerinin saklanması gerekecek . Aynı batın birlikte büyümüş yavrular arasında kavga daha az olur .[/QUOTE]

Bitki biraz beni üzdüğü için kayaya yönelmeyi düşünüyorum. Ancak yine saklanma alanları oluşturacağım sizin dediğiniz gibi.

Ayrıca şuan 4 kişilik bir cory ekibim var onları da oraya dahil etmeyi düşünüyordum çekincelerim vardı ama sayenizde yıkıldı. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Dişi Betta Akvaryumu
Merhabalar dostlar,

Boşta olan 50 lt akvaryumumu bir dişi tankı yapmak istiyorum. Amacım üretim değil sadece beyaz renkli dişilere karşı olan zaafım. :)

Bu tanka 2'si garanti olmak üzere 3 tane dişi almaya karar verdim. Hacim konusunda veya başka konularda problemler olur mu diye merak içerisindeyim. Bu nedenle sizlere danışmak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hobinizde keyifli günler dilerim...[EDIT]cmertarat,2021-03-13 10:58:01[/EDIT]
Betta Balığında Renk Solması Ve Dipde Durma
[QUOTE=SelmanTaskin]
Bir adet smart ısıtıcı aldım ancak 24 dereceye ayarlamama rağmen 27 derece ısıtıyor ne yapmam gerek [/QUOTE]

Bettada çok bilgiye sahip değilim ama araştırmalarım ve forumdaki bilgilere bakarak 27°C üst sınırda ama balığın zaten hasta olduğunu düşünürsek uygun bir sıcaklık.
Kuyruk Hasarı Tedavisi
[QUOTE=Nursun]
Merhaba,
3 gallon yaklaşık olarak 12 litre yapıyor , çok düşük değil ama ideal de değil , mümkünse ileride minimum 15-20 litre akvaryumlara geçebilirsiniz ama aciliyeti yok .
Aynı sıcaklıktaki dinlenmiş su ile günlük %15-20 su değişimi yapabilirsiniz. Eğer kaliteli yemlerden oluşan diyetleri varsa canlı yemi fazla aratmaz ,canlı yem için musait değilseniz tetra fresh delica bloodworms gibi yemlerle takviye yapabilirsiniz .
Ekstra olarak seachem stressguard ürününü öneririm , onarım işlemini daha da hızlandıracaktır . [/QUOTE]


Dediklerinizi uygulamaya alacağım. Ben filtre olduğu için haftalık yapıyorum su değişimini değiştirirken de dikkat ediyorum söylediğiniz gibi. Günlüğe geçmem çok gerekli değilse aynı düzende devam etmek istiyorum kendi haftalık programım açısından. Ancak önemli derseniz eğer bir yer açarım artık. Teşekkür ederim yardımlarınız için :)
Kuyruk Hasarı Tedavisi
[QUOTE=Beta_balik]Canlı yem olarak su piresi, moina, beyaz kurt yada grindal kurt olabilir mesela.
Akvaryumları çok büyük denemez, bu konuda bir ayarlama yapmanız iyi olur. [/QUOTE]

Yani şuan bir tane 10 galonluk boş akvaryumum var ama onun için daha farklı planlarım vardı. Yine de 3 galon 10 litrenin biraz üzerinde yani ben yeterli olur diye düşünmüştüm. Sizce en az kaç galon veya litre olmalı?
Kuyruk Hasarı Tedavisi
[/QUOTE][QUOTE=Beta_balik]Canlı yem önemli, onu da temin etmeniz balıklar için çok iyi olacaktır.
Suları sabit ve 25-26°C olsun.
Temiz olsun, filtre yoksa bile su değişimlerini aksatmayın.
Varsa kullanın, yoksa en kısa zamanda capatta yaprağı temin edip onu da kullanırsanız genel olarak kendi kendine kuyrukları düzelecektir.
Ki bu balıkları bundan sonra siz besleyecekseniz ikisi için de güzel bir akvaryum kurmanız yerinde olur. [/QUOTE]

Balıkların bakımı artık bana ait ve catappa yerine bambu kullanıyorum ama kızılağaç kozalağına geçmeyi düşünüyorum. İkisinin de kendine ait 3 galonluk filtreli ve sıcaklık konusunda da sorun yapamayacakları birer akvaryumu var. Canlı yem konusunda tavsiyeniz varsa alabilirim. Mümkünse eğer zahmeti az olan bir canlı yem olmalı çünkü bu sıralar işlerim dolayısı ile günlerim çok yoğun geçiyor. Ama bu tabii ki bakım aksattığımı size düşündürmesin sadece ekstra bir iş beni zorlayabilir o yüzden söyledim. Teşekkür ediyorum yardımınız için.
Kuyruk Hasarı Tedavisi
Merhaba dostlar,

Yakın zamanda bir arkadaşımdan çiftleşme sonrası kuyruk hasarı olan 2 tane erkek betta aldım. Belirli bir düzende farklı yemlerle (canlı yem hariç) besliyorum ve multi-vitaminle de destek veriyorum.

Açıkçası evlatları kaybetmek istemiyorum. Bu yüzden süreci doğal bir biçimde nasıl götürebileceğim konusunda sizlere danışmak istedim. Elimden geldiğince de tavsiyelerinize kulak vererek süreçten başarılı ayrılmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hobinizde keyifli günler dilerim...
Betta Uretim Yavrular En İyi Neyle Beslenmeli
Hocam senin dişiyi ben daha çok sparkling gourami'ye benzettim daha çok yani betta bile değil ama sen yine de bi araştırma yap bence. Bu arada taç dişi olmadığı garanti.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228896/180220211653341.jpg[/IMG][EDIT]cmertarat,2021-02-18 16:55:11[/EDIT]
Sıcaklık Problemi
[QUOTE=Aquarium01]Bence güvendiğiniz cıvalı termometrenizle mümkünse 2 tane ölçün eğer istediğiniz değerde değilse ona göre yükseltip azaltırsınız.[;)]

Diyelim ki ısıtıcınız 25 dereceye ayarlı 27 derece yapıyor suyu ama siz 25 derece istiyorsunuz o zaman ısıtıcıyı 23 derece yapabilirsiniz.[/QUOTE]

Ben de dijital bir termometre var. Ama sapma oranı +/-1°C şeklinde uyarısı bulunuyor.

[QUOTE=TURAN03]Siz 32 dereceye ayarlıyorsunuz ve 26 derece oluyor diyorsunuz bende diyorum ki 26 derece olduğunu nasıl ölçüyorsunuz.[/QUOTE]

Harici dijital termometrem var hocam. Ben ısıtıcı olarak anladım kusura bakmayın.

Olmadı bir de civalı alıp onunla deneyeceğim.[EDIT]cmertarat,2021-02-18 14:55:05[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.