Co2 Hakkında soru


lordgordonÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 192
lordgordonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2009 23:35
ben CO2 zehirlenmesi diye bir durumla hiç karşılaşmadım ve hiç duymadım aşır CO2 sit ph değerlerinde ani değişimlere sebeb oluyor , fakat bahsettiğiniz lt için bu pek mümkün değil ama CO2 için olacak en büyük sıkıntı PH değerindeki ani iniş (ışık açıkken CO2 vermek) ve çıkışlar(karanlıktayken CO' vermek) balıklara zarar veriyor...oksijen takviyesi bu konuda yardımcı olamaz.. ama tüm bu söylediklerim sizin için geçerli görünmüyor ama CO2 vortex tarzı bir sistem ile çözüyorsanız aşırı çözülmüş ve ph değerini değştirmiş olabilir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makrakantaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 265
makrakantaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2009 08:46
Merhaba;
 
3-4 Gün önce tankımı komple boşaltıp yeniden kurdum, tabana gübre takviyesi yaptım tüm tankı temizleyip mayalı CO2 yapıp bağladım Otuz.com dan aldığım difüzörün çok güzel CO2 çözdüğünü gördüm. 1 gün balık koymadan suyun oturmasını bekledim, ertesi gün balıkları koydum CO2 sabaha kadar suya karışmıştı hava motorum kapalıydı, balıklarda bir sersemlik oldu suyun üzerine çıkmaya çalışıyorlar ama bir türlü o güçü kendilerinde bulamıyorlardı.
Bende sudaki CO2 nin fazla olduğunu düşünerek hemen şişenin kapağını açtım CO2 yi kestim 2 adet hava motoru bağladım balıkların çoğu dibe çöktü bir kaçıda suyun yüzeyinde oksijen almak için uğraşıyordu. yaklaşık 1 saat sonra balıklar normal bir şekilde yüzmeye başladılar. 4-5 saat sonra CO2 yi tekrar bağladım aynı zaman da hafif oksijen verdim 2 gündür herhangi bir şey gözlemlemedim akvaryumumun boyu 50 x 40 x 40h ve bol bitkili Co2 fazla geldiğinde balıkların solungaçları normalden daha fazla açılıyor.
 
Bunlarda benim gözlemlediklerim belki işinize yarar.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir