ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lordgordon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Kasım 2006 09:51
Son Ziyaret:
26 Aralık 2019 09:18
Toplam Mesaj:
192 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Aktan
Doğum Tarihi:
12 Mart 1978
Yaş:
46
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga AKTAN
100*50*50(h)Bitki ve karidesler

SON 10 MESAJI

Tanktaki Solucanlar (videolu)
Evet bunlar  planarya , düzensiz tüm akvaryumlarda ortaya çıkar. düzensizden kastım öncelikle gereğinde çok fazla yemleme ve su değiştirmemedir. Bu ikisini düzene sokmanız yetecektir , kimyasala başvurmanıza kesinlikle gerek yok.  mekanik temizlik için küçük bir tabağa ufak bir parça kıyma koyup akvayumun içine bırakın 15. dk sonra hepsinin orada toplandığını göreceksiniz. , bir kaç kere deneyin, ve su çekin. geçmiş olsun kolay gelsin. (not: karidesler için ölümcüldür. geceleri onları avlarlar. )
Hızlandırılmış Akvaryum Tanıtımı
[QUOTE=cadi_87]Bayıldım gerçekten harika bir akvaryum bitkililer hep ilgimi çekmiştir ama bakamam korkusundan yaklaşamıyorum :( gerçekten çok beğendim inşallah bu işte ustalığa geçtiğimde ilk işim böyle bitkili kurmak olacak :) sizdende destek isteyebilirim :)[/QUOTE]
Akvaryumlardan hoşlanıyorsanız, son noktadır bence bitkili ve şu an ülkemize çok güzel bitkiler malzemeler geliyor eskiden zordu bu tarz akvaryumlar kurmak ama inanın gözünüzde büyütmeyin şu an çok kolay :)
Hızlandırılmış Akvaryum Tanıtımı
[QUOTE=xclusive]Merhabalar tolga bey

Hydrocotyle sp. japan kolay yayılan bir taban bitkisi sizde oldukça başarılı birşekilde yetiştirmişsiniz tebrikler arka plan bitkilerini sıkılaştıracaksınız sanırım.
[/QUOTE]
Derlerye arka safları sıklaştıralım diye aynen öyle yapacağım. Arkada iki top şeklinde olursa daha derin durur diye düşündüm. malesef akvarym ölçülerim biraz kötü. (derinlik 40 cm)
Hızlandırılmış Akvaryum Tanıtımı
Merhaba şu an safları şıklaştırma aşamasındayım :) balıkları gelen yorumlar üstüne değiştirdim.
 
 
 
Nesaea crassicaulis Çiçek açtı
Merhaba arkadaşlar akvaryum üstüne çıkan bitkiler şimdide çiçek açmaya başladı çiçek ömürleri 1-2 gün gündüz açıp gece kapanıyor. bunlarda fotoları
 
Ankara Karides Semineri...

Bençe çok başarılı bir seminer oldu, Timur bey'e ona destek olan eşi Handan hn ve Nehir akvaryum ailesine teşekkür ederim. Ayrıca Üzeyir abide misafirperverliğini gene konuşturdu. Herşey için teşekkürler.

Ankara Karides Semineri...
[QUOTE=Nehir Akvaryum]1- Güven CEBECİOĞLU (GÜVEN)
2- Üzeyir Demir(Yılan Avcısı)
3- Özcan Özkan (bycan)
4- Fatih Yazgan (fatih15)
5-Tanser AŞUNKCA
6-M.EMRE YILDIRIM (TiTaNNiKe)
7-Cem Akkoca (SONADOR)
8-Gürkan SÖYLEMEZ (grkn_)
9-Murat ELMALI
10-Yavuz Selim Türkmen (yvzslmturkmen)
11-Cihangir KARABULUT    Pala
12-Mehmet İNCE  yunus142 
13-Ercin KARAYÜN (ercin)
14- Tolga AKTAN (lordgordon)
15- Çağlayan Cem Çınkılıç  cem1346 
16- Mehmet Kemancı (büyük üstad)
17- Müge Kemancı
18- Şamil KARAERKEK

[/QUOTE]
Hızlandırılmış Akvaryum Tanıtımı
[QUOTE=erozdem]Tolga bey tebrikler gübre olarak sadece potasyum mu veriyorsunuz...Tasrım olarakta zaten tabanı ellemek bu saatten sonra gereksiz olur ama en azından arka orta bölümü boşaltarak biraz derinlik katabilirsiniz.. kolay gelsin..[/QUOTE]
 
İşin aslı diğer akvaryum tecrübelerimden dilim yandı. Bir kere nitrat ve fosfat beni çok korkutuyor. Onlardan şu an zaten uzak duruyorum. Ama akvaryum (taban özellikle) 6 ayı doldurduktan sonra kullanmayı düşünebilirim. Demir gübresi ise saç yosunu tetikliyor bence. Onuda kullanmayı bıraktım. Şu aralar potasyum dışında bir şey vermiyorum.
lordgordon2012-01-06 15:50:21
Hızlandırılmış Akvaryum Tanıtımı
[QUOTE=rebLica]Öncelikle tebrik ederim özellikle de son hali çok çok güzel olmuş. Bu arada arka plan hakkında biraz bilgi verir misiniz? Gökyüzü temasını nasıl oluşturdunuz?[/QUOTE]
Yapı marketlerde satılan camları buzlu cam yapmaya yarayan kendinden yapışkanlı bir malzeme. arka fonu sadece onu koydum bence derinlik hissi de verdi. Gerisi kendi ışık yansımaları ışık için yrı bir çalışma yapmadım.
Hızlandırılmış Akvaryum Tanıtımı

Arkadaşlar hepinizin yorumları aşağı yukarı birbirine yakın olunca, akşam bi gaz geldi kalktım dediklerinizi yapmaya çalıştım bi bakın bakalım , başka ne yapabilirim. (Bitkilerde yer değiştirme yaptığım için su biraz bulandı, durulmuş halini eklerim. Ayrıca sağ üstteki bitkilerde fazla gelen ama atmaya kıyamadığım nadide bir tür olduğu için şimdilik orada duruyor.) 

lordgordon2012-01-06 09:02:03

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.