CT Betta intiharmı ediyor ?


chilloutÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 88
chilloutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 02:01
Arkadaşlar forumda intihar diye aradım fakat bulamadım onun için konu açma gereği duydum. 2 VT bettama ek olarak ayrı bi tankta CT erkek vardı son 2 gündür davranışları değişmişti sürekli suyun dibinden ani bir çıkışla yüzeye yüzüyor ve suyun dışına doğru atlıyordu. Yuva yapması için plastik bir platform vardı ve baktığımda atlayarak onun üzerine çıktığını ve orada öylece yattığını gördüm, kimbilir kaç saat o şekilde kaldı, baktığımda hareketsizdi fakat kapağı açınca geri suya indi. Aynı şeyi bir kez daha yaptı, sadece kuyruğunun çok az bir kısmı suya değiyor ve geri kalan tüm kısım susuz kuru yerde, neden böyle yapıyor diye düşündüm. Sonradan aklıma geçenlerde yaptığım saçma bir davranışım geldi, çoğu forumda bilinçsizce yazılan bazı yazıları göz önünde bulundurarak parazit yada köpük yapmaya karşı suya tuz eklenmesi gerektiğini okumuş ve inanmıştım, halbuki bu konuda uzman insanlar tarafından tuzun balığın labirent sistemine zarar verdiği ve bir müddet sonra oksijen ihtiyacını karşılayamadığını okudum ve yaptıklarımdan çok pişman oldum, acaba bu durum gerçekleşti de balığım artık sudan oksijenmi alamıyor ? yada balığım gerçekten intihar mı etmeye çalışıyor? Bilgileriniz dahilinde cevaplarınızı bekliyorum uzman arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim, varsayım değil de kesin olan sonuçları yazarsanız sevinirim.
Teşekkürler
eren the legend2008-04-19 12:25:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

icedearthÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1081
icedearthÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 03:14
Eren bey bana kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz gibi geldi fakat başka bir durumda olabilir. Mesela akvaryumda ısıtıcı var mı? Eğer var ise bir kontrol etseniz faydalı olur gibime geliyor. Isıtıcı düzgün çalışmıyor ise fazla ısıdan dolayı akvayumdan atlamaya çalışıyor olabilir balık. Ama büyük ihtimal tuzdan kaynaklanıyordur diyorum. Suyun %30-40 kadar kısmını dip çekimi ile çekip yeni su eklerseniz eğer labirentine bir şey olmamış ise balık düzelebilir.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chilloutÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 88
chilloutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2008 11:37

Seçkin bilgileriniz için teşekkür ederim, su sıcaklığında hiçbir anormallik yok 26 derecede sabit durumda. Zaten dün suyun büyük çoğunluğunu değiştirdim. Bu seferde dipte taşların altına girmeye çalışıyor, yeme karşı tepkisizleşti, balığımı strese sokucak hiçbir şey yapmadım aslında, karşı cinse yada başka bir balığa ilgi göstermiyor. İyileşmesini umuyorum, yapabileceğim başka birşeyler varsa yardım bekliyorum, ayrıca balığımda herhangi bi hastalık belirtisi gözükmüyor bu birkaç şey dışında, onlarıda strese bağlıyorum


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir