Cubalarım Eski Formlarına Kavuştu.


bubukso84Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]12503,3[/B]
Kayıt: 26/02/2016
İl: KKTC
Mesaj: 247
bubukso84Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2017 10:41
[QUOTE=ityo39]CO2 yi 24 saat vermek istemiyorum çünkü bende pH controller yok sizdeki gibi içim rahat etmez gece...Ama drop checker var ve bir iki gün denemekten zarar gelmez, pH ölçerim de var...sabah ilk iş bir bakarım pH hangi aralıkta değişiyor diye, sabah anormal düşmüyorsa gündüz de drop checker yeşil ise, dediğiniz gibi 24 saat de verilebilir. Ama CO2 dalgalanması BBa yı tetikliyor malum, o nedenle 24 saat CO2 vermek demek garantili CO2 dalgalanması demek...ondan çekiniyorum.

RO filtre ile ilgili dediğiniz gibi bir T bağlantısı yapılabilir, çok da sıkıntı değil. bende filtre lavabonun altında zaten sıkışık bir yerde, bir de mutfağın efendisi hanım malum:) ama T parçası ve bir küçük valf mevcut durumu çok değiştirmez. Mutfak boşken su alıcam söz dersem ikna olur sanırım:)

Şu anda CO2 boşalması sonucu bir katastrof yaşadığım için akvaryumu komple yeniden kurmaya karar verdim, tüm yosun problemlerini resetlemek çok cazip geldi fikir olarak...aynı sizin gibi jungle gibi değil de 2-3 tür bitki ile bakması göz dinlendiren tekdüze ama estetik bir tasarım peşindeyim...micra-cuba kombinasyonu güzel geliyor bana da, belki cuba yerine monte carlo olabilir... ya da Hydrocotyle tripartita belki...elimde var biraz...ama bu kadar yani... az çeşit göz yormayan, akvaryuma müdahale ederken zorluk yaratmayacak (mangrove kökler, kayalar vs gibi) su sirkulasyonunu optimal sağlamaya uygun...bakalım hayırlısı.

Yalnız laf aramızda, olur da CO2 sistemi gümrüğe takılırsa, çok fena hayata küsüp komple bırakabilirim bu işleri:)

[/QUOTE]
Ben PH controlleri almadan önce co2'yi 24 saat veriyordum ve proplem yaşamadım.Başka bitki bulsam micraları tamamen çıkarırdım.Uzayıp geliştikleri zaman , alt tarafları ışık görmeyince kökler eriyip alt kısımları boşalıyor, tabana sabitlemek gerekiyor.Elimde başka bitki olmadığı için mecbur tekrar ektim.inşallah siparişlerinizi alıp istediğiniz gibi bir kurulum yaparsınız.

Teşekkür Edenler: [T]173193,ityo39[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2199
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2017 17:23
Sizin Milwaukee PH controller modeli nedir acaba? Bir de firma 110 V Amerikan sistemine uygun cihazlar dışında Avrupaya uygun 220 V ürünler de yapıyor mudur acaba? Bir araşturayım ben çünkü fiyat olarak örneğin JBL ile arasındaki fiyat farkı devasa! Milwaukee çok çok daha ucuz! 3 kat gibi fark var abartmıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir