Dana Yüreği 'nin Faydaları Ve Zararları.


eturan25Çevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2008
İl: Mugla
Mesaj: 23
eturan25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2021 04:31
Kafam çok karıştı. Discus beslemeye yeni başlamış biri olarak şuan yavru diacuslarima dana yüreği yemi yapmakta tereddüt ettim. Ancak bizim üreticilerimizin bu yemi olmazsa olmaz şeklinde yansitmalari da ilginç.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sezgin KarabıyıkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 16
Sezgin KarabıyıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2021 23:24
[QUOTE=eturan25]Kafam çok karıştı. Discus beslemeye yeni başlamış biri olarak şuan yavru diacuslarima dana yüreği yemi yapmakta tereddüt ettim. Ancak bizim üreticilerimizin bu yemi olmazsa olmaz şeklinde yansitmalari da ilginç.
[/QUOTE]

Bunun 3 sebebi var.

1- Üretici maliyeti düşürmek için kullanır.

2- Dana yüreği ticaret e döndü.

3- Parazit taşıyan balık tedavi edilmezse ölür ve yeni balık almak zorunda kalırsınız.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeremUlaşÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 350
KeremUlaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2021 23:49
Selamlar ,
Yıllardır yavru boydan alıp karma , kumlu akvaryumda baktığım discuslarımı iki günde bir dana yüreği ile beslemekteyim . Dana yüreği haricinde 7-8 farklı çeşit kaliteli yem ile takviyelerini yapıyorum .Şu an neredeyse 1 TL bozuk para boyutunda aldığım balıklar tam damızlık hale geldi. Şimdiye kadar dana yüreğinin hiç bir sıkıntısına şahit olmadım. Fakat bu durum verdiğiniz bilgilere göre istisna olabilir . Akvaryumumun altında 150 cm lik alt sump var,haftada bir su değişimi yapmama rağmen büyük sump sayesinde su değerlerim çok değişmiyor . Akvaryumumdaki ikinci bir avantajım ; dipte 30 kadar çöpçü , 8-9 tane vatoz ve birkaç tane elma salyangozum var. Bu temizlik ekibim sayesinde dibe düşen yemler 15 dk durmuyor.

Beğenenler: [T]7146,Abu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4259
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2021 23:53
Discus'la hiç alakam yok. Ama çoğu hobicinin ağzına sakız olmuş bir şey var. Herhangi bir balık için söylenen, "Balığın hasta iç parazit olmuş, dış parazit olmuş..." herkesin bildiği hepi topu 3-5 hastalık var.
Tecrübenize ve gözlemlerinize saygı duyarım. Fakat ben mekanizmayı merak ediyorum. Dana yüreği gibi balığın doğal diyetinde olmayan gıdalara ben de karşıyım.

Sonuçta adını vermiş olduğunuz bu parazitler nereden geliyor. Neden danayı yada onu yiyen başka canlıları da hasta etmiyor? Oysa danadan insanlara geçebilen başka parazitler de var.

Bana kalırsa dana yüreği balığın sindirim sistemine uygun olmadığı ve su şartlarını bozduğu için balıkta uykuda olan mikroorganizmaları, parazitleri harekete geçiriyor. Bazı canlılar vardır yıllarca sizinle birlikte zarar vermeden yaşarlar. Şartlar oluştuğunda hastalık yaparlar.

Konu sadece dana yüreği değil. Her türlü kaynağı belli olmayan canlı yem, kurutulmuş-dondurulmuş canlı yemin iç parazit yapabileceği ve dolayısıyla sık verilmemesi gerektiği konusunda yaygın bir kanı var. Tabi ki hepçil balıklardan söz ediyorum. Tubifex, daphnia, kan kurdu,.... Bunların güvenilir ambalajlı olanları bile sık önerilmiyor. Kuru hazır yemlerin bile hayvansal protein oranı yüksek olanlarını riskli buluyorum.

+1: [T]107995,SuperSport[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir