ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7641
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
8 Saat 28 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4419 [0.97 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
245 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut 200 lt lowtech bitkili melek, lepistes, rasbora, helena 110 lt Low bitkili Helena, karides, ember, neon, ramirezi, betta 28 lt low bitkili ramshorn, karides, betta 40 lt ramshorn, physa, karides, betta

SON 10 MESAJI

Balkonda Lepistes Büyütmek Filtresiz
60 litre nüfus artışınıza çözüm olacak kadar büyük bir hacim değil. Zaten hızla çoğalmaya devam edecekler. Ve filtresiz çok sayıda lepistesi bir arada besleyemezsiniz.
Kışın ne yapacaksınız? Dışarda sağ kalmazlar.
Lepistes Nasıl Üretilir
[QUOTE=Asterophysus bat]Merhaba 2.akvaryumumda lepistes üretmek istiyorum mobilyasız 70-100 litre arası temel bilgiler nelerdir bu konu hakkında ?[/QUOTE][QUOTE=Asterophysus bat]
Türü çok fark etmiyor bana lepistes olsun yeter.[/QUOTE]

Diğer akvaryumunuzda ne besliyorsunuz Kaan Koç?
https://en.wikipedia.org/wiki/Asterophysus_batrachus[EDIT]GhostKoi,2024-07-26 18:30:17[/EDIT]
Balıklarım Çok Hareketsiz
Merhaba, akla gelebilecek bütün olasılıkları sorgulamışsınız. Fakat anormal bir durum var ortada.

Akvaryumun kurulum yaşı, balıkların eklenme biçimi, eklendiklerinde sağlıklı olup olmadıkları, bu davranışları ne kadar zamandır gösterdikleri dikkate alınmalı. Bakteri döngüsü oturmamış olabilir. 2 balık görünüyor. Başka balık var mı?

Isıtıcıyı çalıştırmıyorsunuzdur tahminim. 26 derece kaldıramayacakları bir sıcaklık değil. Ama yazın ev içinde 34 derecelerin görüldüğü oluyor. Hava taşınız fazla akıntı yapıyorsa, akıntıdan kaçmak için harekesiz kalmayı tercih ediyor olabilirler. Biraz kısabilirsiniz.

Bu balıklar yumuşak suları pek sevmezler. Musluk suyu hazır sudan iyidir. pH: 8 ve üzeri asidik pH dan iyidir. Fazla yemleme de hareketsizliğe yol açabilir.

Yani, tarif ettiğiniz davranışın birden çok nedeni olabilir. Olasılıkları bir daha gözden geçirip kendiniz karar verin.
Challangerim Çatlıyor
[QUOTE=gulpercatfish]

Son cümlede bana hakaret ediyor lütfen bu arkadaşa da bir yaptırım olsun boşuna mesajınızı silmeyin lütfen ekran görüntüsü alındı.d

Banlandığım için bu kadar mutlu olmanız gerçekten dışarıdan komik gözüküyor burası bir akvaryum forumu ve burada bile kin besleyip nefret edebiliyorsunuz umarım bir gün siz de benim gibi büyük akvaryumlar kurabilirsiniz:d

Kaan Bulunur hayır beni rahatsız etmiyorsun aksine mutlu oldum verdiğim bilgilerden özür dilerim senden küçük olduğun için yaşına bir şey demiyeceğim diğerleri gibi sadece benden bu kadar nefret edilince bende sinirlendim sana da patladım.
evet hayali akvaryum ve balıklar.d kin beslemeye devam edin umarım bir gün benim kurduğum akvaryumun yarısı kadar bile bir akvaryum kurabilirsiniz ama pek sanmıyorum.d

Sizi küçük düşürmek istemezdim çok zorladınız bakın bakalım hayali akvaryumuma hatta siz beta besliyordunuz değil mi yarın timsah balığımın kahvaltısı beta olacak hiç şüpheniz olmasın videoya alıp paylaşacağım sizin hayalini dahi kuramayacağınız akvaryumları döndürüyorum.d

Sizi de küçük düşürmek istemiyordum üzgünüm yarın beta kahvaltısı var videosunu atarım :) blob:https://web.whatsapp.com/7aa5773d-a4e4-4685-97d8-071d88e076b4 [URL]blob:https://web.whatsapp.com/7aa5773d-a4e4-4685-97d8-071d88e076b4[/URL]

Emin olun banlanmama bu kadar sevinmeniz egomu okşadı bu hesabı banlamak için hiçbir gerekçeniz yok lütfen başka moderatörler buraya yardımcı olsun.

Bana bu şekilde hitap edemezsiniz ben sizin arkadaşınız değilim moderatörler nerede ?

Hayali akvaryumumu gördünüz neden bilerek mesaj yazmıyorsunuz seninle uğraşmak istemiyorum gibi bahanelere sığınmayın akvaryumu gördünüz yorumlarınız alayım.[/QUOTE]

Bu kafaya cevap vermeye değer mi bilmem ama madem öyle terbiyemi koruyarak [B]"siz"[/B] diye başlayayım. Sizin gibilerden nefret ediyorum çünkü japon balığı ve bezer balıkları canlı yem olarak verecek kadar sadistsiniz. Bir de karşısına geçip seyrederek keyif alıyorsunuz Herkes gibi dana yüreği, kurtçuk falan versenize. Yaptığınızın kedi kurban eden satanistlerden bir farkını göremiyorum. Normal bir kişinin monster karma akvaryumu kurması biraz düşük bir olasılık.

Ufak atın da civcivler yesin. Üst tarafı 800 litreye beşbenzemez balıkları doldurmuşsunuz, zaten birbirlerini yemeye başlamışlar. Bunu rahatlıkla söylerim çünkü 24 ton ve 8 tonluk 2 koi havuzum oldu. Merak edip konularıma bakabilirsiniz. Bunu sizi ezmek için söylemiyorum ama, öyle. Dile kolay 24 ton...

Ne yaparsanız yapın egonuzu burada tatmin edemeyeceksiniz. Çıkış noktanız ve şu an bulunduğunuz nokta doğru değil.
60 - 65 Litre Japon Akvaryum İçin Öneri İhtiyacı
Ben pipo filtre, yeterli su değişimi ve dip çekimiyle japon besliyorum. Fakat 60 litrede 2 den fazla balıkla zorlanabilirsiniz. Dış filtre gereksinimi hacmin 4-5 katı kadar yani sizin için 300 litre/saat şeklinde. Sunsun 603 b gibi mini dış filtreler işinizi görür. Bunlar da ifade edildiği kadar pahalı değil. Şu an 1400-1500 lira civarında. Yine aynı kapasitede şelale(askı ) filtre kullanabilirsiniz. Küçük bir akvaryumda iç filtre yaratacağı akıntı yüzünden pek kullanışlı olmaz.

Bu hacimde az sayıda küçük sürü balıkları, az sayıda canlıdoğuran ve corydoras güzel bir tercih olabilir. Sürü balıklarının en az 5-6 lı olarak bakılması gerektiği akılda tutulmalı.
Challangerim Çatlıyor
Hitler de her sabah kızartılmış güvercin yiyordu.

Yukardaki arkadaş 1 sıfır fazla söylemiş, Challenger için 20.000 değil 2000 lire yeterli. Faka sizin 800 litreniz var.[B] "şu an endlicheri bichir mevcut 2 tane boylar 10 cm civarı küçükler 10 12 cm civarı bir red tail var 20 cm civarı challanger 15-20 cm civarı timsah balığı ve 7-8 cm 7 adet astronot var "[/B] Bi de utanmadan arowana ekleyeceksiniz buraya. Bu balıkların bu hacimde bir arada büyüme y a da hatta yaşama şansları yok. Dövüş çukuru ya da arena burası.

Monster besleyen birinin bunu japon balığı gibi yüksek yapılı ve sevilen bir canlıyla yapması ve bunu ballandıra ballandıra anlatması bir çok kişi tarafından nefretle karşılanır. O yüzden b haltı yapıyorsanız da çenenizi kapalı tutun. Bu övünçle anlatılabilecek bir şey değil.

Benim 20 tonluk havuzum var idi. Hatta 2 tane. Bulunduğum şehirde en az 4 tane böyle havuz gördüm. Ama monster beslemek hiç aklıma gelmedi.
Akvaryum İçin Tavsiye
[QUOTE=Quantifish] ben zaten yavruyken alıyorum sonra satıyorum yani daha büyümediler
Onları 1lt lik tanka alacağım[/QUOTE]

Espri olsa gerek ama yine de hoş değil. [:cik:][:devil:]
Akvaryum İçin Tavsiye
Fotodaki plastik kapak ve çerçeveler suyla temas etmediği için salınım yapmaz. Önemli olan cam kalınlığıdır. 100 litre için yüksekliği de hesaba katarak 6 mm yeterli gelir.

40 litrede çok sayıda japon beslemeniz durumunda sadece balıklarınıza işkence edersiniz ve uzun vadede onları kaybedersiniz. Biraz forumda gezinirseniz anlarsınız. Tutarsız, yanlış bilgiler yaymayalım. O balık 1 senede 15-25 cm olacak düzgün bakılırsa ve yaşarsa.
Japonla Yaşayabilecek Türler
[QUOTE=halisdmrts1]Arkadaşlar merhabalar, herkese iyi hobiler.
2 adet japon balığım var yanına ekleyebileceğim bi balık türü var mıdır ? Varsa neler tür belirtebilir misiniz ? [:?] [:geek:][/QUOTE]

Kaç litreniz var? 80 litreden az bir tankınız varsa yanına 3. bir japon bile eklemeyin. Karma yapacaksanız japonlardan vazgeçmeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Yukarıda önerilen balıklardan hiçbiri ideal tank arkadaşı değildirler. Bunun mantıklı sebepleri vardır. Forumda defalarca dile getirildi.

1)- Japonlar serin suyu severler. Tropik balıklar uygun değildir.
2)- Ağızlarına sığacak her canlıyı yutmaya çalışacaklarından küçük balıklar için güvenli değildirler.
3)- Çöpçüyü de yutabilirler, bu balık dikenli olduğundan boğazına takılır ve her ikisini de kaybedebilirsiniz.
4)- Vatoz türlerinin japonlara yapışıp rahatsız ettiklerine dair çok sayıda gözlem dile getirildi. Ben hiç bir arada beslemedim, bilemiyorum.

Zaten çok renk ve çeşidi olan bir balıktır. En uygun tank arkadaşı Koi dir. Bu da 400-500 litre bir tank ister.
Makrakanta Gelişimi
[QUOTE=Abdulsamet...]Arkadaşlar akvaryumumda 4 adet makrakanta var fakat boyları 5 veya 6 cm civarında akvaryumum 650L acaba bu balıkların videolarda olduğu gibi 20 25 cm büyüklüğe ulaşabilme ihtimali varmi alalı 1 ay oldu veya en azından 10 15 cm e ulaşabilirler mi lütfen cevaplarınızı bekliyorum ?[/QUOTE]

Sadece 4 adet makrakanta besliyorsanız hacminiz yeterli ve o boya getirebilirsiniz hatta 2 tane daha alabilirsiniz çünkü ürkek sürü balıklarıdır. 15 cm olmaları için 1 ay yetmez, 1 sene bekleyin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.