ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9645
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
8 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5488 [1.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
237 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili rasbora, helena, karides, bataklık kereviti, ember, neon, kırmızıburun, ramshorn, physa, goldfish, corydoras

SON 10 MESAJI

🎧 Şu Anda Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz?
Bugün 2 tane orinoco- rio negro biyotopu görünce çağrışım yaptı. [:P]
[VID]https://youtu.be/LTrk4X9ACtw?si=bw-vv6D39zxDj3HW[/VID]
Rio Negro - Orinoco Geçiş Biyotopu Akvaryumu
Amazon havzasının 16. y.y.da "El Dorado" altın şehir efsanesi peşinde koşan Peru'lu İspanyol maceracılar tarafından keşfi de tarihsel açıdan ilginçtir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/301120251904311.jpg[/IMG]

[VID]https://youtu.be/9LqdXayZ6Q0?si=hjAopFH8AFlMlO19[/VID]
Ramirezi Erkek Mi Dişi Mi?
[QUOTE=Hiyakkimaru]
Bu ramirezi erkek mi dişi mi? Petshop erkek diye verdi. Eğer dişiyse erkek german ramirezi yetiştiren var mı?[:?][/QUOTE]
"Erkek" ram yetiştirilmez. Balığınız erkekse bile bu kesin eş tutacağı anlamına gelmez. Zevk meselesi.
Dişi Beta Ve Lepistes Birlikte Yaşarmı
[QUOTE=keremygt]
5,5 litrelik akvaryumda şuan ısıtıcı filtre yok
2 çömlek ve lepistes otları mevcut[/QUOTE]

Yeterli açıklama yaptığım kanaatindeyim. Serbest yüzme yeteneğini kazanmış 2-3 günlük lepistes yavrularını betta yakalayamaz. İstese de yakalayamaz. Tecrübeyle sabit, doğada larvalarla, böcüklerle beslenen betta iyi bir avcı değildir. Ama sizinki psikopat mizaca sahip bir balıktır orasını bilemem. Esas, kalabalık tankta betta için kaygılanmalısınız.

Isıtıcısız filtresiz 5,5 litrede bettayı 6,5 ay yaşatmanız başarıdır. Fakat kış geldi artık, bundan sonrası için pek şansınız yok. Bir bölmeyle bölerek aynı tankta barındırabilirsiniz eğer 120 l de ısıtıcı varsa.
Dişi Beta Ve Lepistes Birlikte Yaşarmı
[QUOTE=keremygt]60x40x50 ölçülerinde 120LT Akvaryumda Anaç lepistesler ve Yavruları (Her boyda var). 4 adette cüce vatoz yavrusu var. Elimdeki dişi beta yaklaşık 6,5 aydır bende 2 cm civarıyken almıştım şuan baya bi büyüdü. Lepistes Akvaryumuna Koyabilirmiyim bir sorun olurmu yoksa ayrı kapta beslemeye devam mı edeyim ?[/QUOTE]

50 yükseklik ise betta için idealin üzerinde. Daha sığ suları seviyorlar. 110 l de karma tankta çoklu dişi betta besledim. Balığınızın karakterine de bağlı olarak lepistes yavrularına zarar verecek bir avlama yeteneği olmuyor. Fazla hızlı hareket eden bir canlı değil. Yavrular etrafında gezinip duruyorlar. Esas sorun kalabalık tankta betanın yeterli beslenememesi, strese girmesi ve zarar görmesi. Sayıları artmayan ve zararsız rasbora gibi küçük sürü balıklarıyla birlikte beslemek daha mantıklı. Şu anki ortamında ideal koşulları sağlamaktaysanız (20-30 l, ısıtıcı, filtre) yalnız beslemeye devam edin. Zaten esaret altında ortalama 2 yıl ömürleri var. Sizinki 1 yaş üzeridir tahminen.
Su Piresi Hakkında Bilinen Ve Unutulan Bilgiler
Her ikiniz önemli noktalara değinmişsiniz, teşekkür ediyorum. Ben de ilginç deneyimlerimi paylaşmak istedim.

İçinde birkaç su piresi olduğu için atmaya kıyamadığım 1 litreden az su bulunan kaptan hiç bir besin takviyesi olmadan haftalardır bol miktarda hasat yapıyorum. Sadece saç yosunları ve salyangozlar var.

Geçen yıl balkondaki yeşil su stoğumda belki de su piresi karıştığı için ani bir çökme yaşadım. Ardından buradaki arkadaşların önerisiyle spirulina uyguladım ve uzun bir süre başarıyla devam ettim. Bu, zor bulunan veya pahalı bir madde değil fakat saf halde zor bulunuyor çünkü gıda ve kozmetik amaçlı kullanımları da var. Kullanırken az miktarlarda suyla karıştırıp taze kullanmak iyi oluyor. Bekletince kötü koku yapıyor.

Sonra baharla birlikte yine balkonda bir 15 l yeşil su hazırladım ve sineklere karşı içine birkaç lepistes yavrusu ekledim. Bu kez su piresi karışmamasına dikkat ettim. Eksildikçe suyu tazeliyorum ve kış gelmesine rağmen yeterli yeşil suyum var görünüyor. Bir de açık havada ostakod mudur her ne karın ağrısıysa kültüre karışan aynı boylarda küresel canlılar var ve anladığım kadarıyla bunlar etçil olup pireleri avlıyorlar. Balıklar hepsinin icabına bakıyor.

Normalde pireler için 2 tane 5 l saklama kabı kullanıyordum ve burada bolca ürüyorlardı. Hazır duran 70 l ye defalarca aşılama yaptım tutturamadım. Su miktarını 40 l ye kadar düşürdüm. Ancak ondan sonra üreme patlaması yaşandı. Yani demem o ki büyük hacimlerde üretmek zor oluyor. Şimdi bile 40 litreye haftada 3-5 l yeşil su ekliyorum.

Keyifli ve bol pireli günler.
Beta Yum. Sürprizli Ve Mutlu Başlayıp Hüzünlü Son
[QUOTE=Neothauma ]
Kaybınız için üzgünüm ancak macera son bulmadı. Tüm bu tecrübenizi bir üst seviyeye çıkarmaya ne dersiniz? Vahşi betalara yönelmenizi tavsiye ederim. Karma akvaryumda da bakılabiliyorlar.Üreme konusunda ise erkekleri tekleme gibi bir ihtiyaç genelde olmuyor ya da uzun bir süre olmuyor. Betta rubra'yı araştırmanızı tavsiye ederim mesela. Süper dayanıklı ve barışçıl türler.[/QUOTE][QUOTE=Neothauma ]Sizden önce en son ben yazmışım. Sizi vahşi türlerle aramızda görmek isteriz. [/QUOTE]
Merhaba, @Neothauma , betta'ya özel bir ilgim yok, tesadüfen üretimine bulaştığım çok keyif aldığım fakat çok güçlüklerle de karşılaştığım splenders deneyiminden sonra, sizler sayesinde son dönemde revaçta olan vahşi betaları dener miyim bilemiyorum.

Zaten çevremde ve internette satışta göremiyorum. Belki ancak tanıdıklar aracılığıyla temini mümkün olacak. Merkezden uzak olunduğunda bazı türler durum gereği nadir oluveriyor. Ya da sağlıklı canlı bulunamıyor. Örneğin çok istememe rağmen daha hayatımda 1 tane canlı apisto görmüş değilim. 4 kez ramirezi besleme girişimim oldu malum nedenlerle başarısızlıkla sonuçlandı.

Bundan sonra kendime ait bir bahçem olsa (kirada olduğumuz araziden 6 yıllık havuzu tasfiye ettik) yapacağım en iyi şey yine ufak bir koi havuzu olurdu. Fakat maddi imkansızlıklar bizleri sürekli küçülmeye ittiğinden karidesle, salyangozla, ufak sürü balıklarıyla falan yetiniyoruz.

Bu başlıktaki serüvenimde yer alan balıkların yetişkin hale gelmesinde sizin ayrıntıyla paylaştığınız deneyimlerinizin çok büyük katkısı oldu. İlgi ve desteğiniz için teşekkür ederim.
35x35x35 Basit Ve Hoş Melek
[QUOTE=lepistes5994]
fikirlere açığım aslında bakarsanız araştırmadığımı söylemedim sadece melek balığına bakan ve destek olabilecek insanlardan destek bekledim. kimse destek olmak zorunda değil fikir söylemek zorunda da değil soru soracağına araştır ozaman diyende olabilirdi ama herkesin fikirlerini dinledim mantığıma yatanı yapmaya çalıştım diyebilirim.[/QUOTE]
Kimse size "soru soracağına araştır " demedi. Aldığınız yanıtları anket gibi değerlendiren siz oldunuz. Ortaya koyduğunuz tank kapasiteniz belli, orada besleyebileceğiniz canlılar belli. İlle de melek diyorsanız hangi şartları sağlamanız gerektiği kibarca anlatıldı. Bir soruyla geldiğinizde kimin hangi fikri söyleyeceğine de, zorunda olup olmadığına da karışma lüksünüz yok maalesef.
35x35x35 Basit Ve Hoş Melek
[QUOTE=lepistes5994]Güncel olarak 3 tane olmaz bakımı zor yorumları geldiği için fikir iptal. herkese teşekkür ediyorum.[:iyi:][/QUOTE]

Bu iş anket meselesi değil ki, kendiniz de biraz araştırsaydınız öyle olmayacağını, nasıl olması gerektiğini görürdünüz.[zzz]
35x35x35 Basit Ve Hoş Melek
Belirttiğiniz ebatlarda 1 çift bile beslemenizin zor olacağı fikrine katılıyorum. Hızlı büyür, kısa sürede 15 cm dikey ve uzunlamasına olur. Agresif ve bölgecidir. Dolaysıyla yüksekliği en az 45 cm olan, uzunluğu fazla , saklanma yerleri ve bitkisi bol olan bir tank tercih etseniz iyi olur. 100x45x45h örneğin.

40 litrede küçük sürü balıkları falan besleyebilirsiniz. 60 litreye çıkabilirseniz cüce güney amerikan çiklit de bakabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.