ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7393
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
6 Saat 25 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4249 [0.96 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
436 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut Cyprinus carpio / Koi sever 200 lt lowtech bitkili melek, lepistes, helena 110 lt Low bitkili Rasbora, Helena, karides, ember, neon, ramirezi, betta 28 lt low bitkili ramshorn, karides, 40 lt medeka, ramshorn, physa

SON 10 MESAJI

Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
Biraz da şans eseri elde ettiğim yavrular birinci haftalarını doldurdular. Hala çok minikler. 3 mm boydalar. 1 tanesi diğerlerine fark attı. 6-7 mm boya ulaştı. 10 tane falan sandım, olasılıkla sayıları bunun iki katı. Daha da fazla olsalardı ne yapardım bilemiyorum. Artemia ile besliyorum. Arada toz yavru yemi, bir de toz karides yemi. Karidesler de yavrulamış hakkatten.[^_^]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/180320241815221.jpg[/IMG]
Kaynakların Güncelliği Hakkında
Bazı arkadaşlar günümüzde güncel bilgi edinmenin tek yolunun google amcaya sormak olduğunu sandıklarından mevcut basılı kaynakları eskimiş bulup pek itibar etmiyorlar. Oysa ki olası bir kıyamet senaryosu gerçekleşip internet çöktüğünde elimizde sadece kitaplar kalacak. Aynı 40 yıl öncesi gibi. İnternet çağının ortasına doğanlar ne yazık ki bu gerçeği algılamaktan uzaklar.

Eğer onaylanmış, kabul görmüş bilimsel makaleleri takip ediyorsanız internetten bilgi takibi yaklaşımı doğrudur ki en güncel makale bile 6 ay- 1 yıl öncesindeki verileri yansıtır. Ve bu ayrıntılı çalışmaları çoğunlukla alanın profesyonelleri takip eder. Yani mesela renklendirici maddelerin balıkta kullanımının olumlu ya da olumsuz sonuçlarını karşılaştırmalı olarak gösteren 5 sayfalık makalede sizi ilgilendiren sonuç kısmındaki 2 cümle olabilir ancak. Makale dediğin ise öyle bu sitede olduğu gibi 1 sayfa, 3 paragraftan oluşmaz. Bunu burdaki yazıları eleştirmek için söylemiyorum. Hepsi gayet doğru ve tutarlı yazılardır.

Yok sağdan soldan toplama verilerle oluşturulmuş bir siteye bakıyorsanız hem verilerinizin güncelliği hem de doğruluğu şüpheli olabilecektir.

Yayıncılıktan, özellikle de bilimsel yayıncılıktan haberi olmayanlar ise güncel bilginin bugünkü tarihte yayınlanan eserde bulunduğunu zannederler. Oysa ki bir kitapta yayınlanan bilgiler en az 1-2 yıl öncesine aittir, doğru ve temel bilgiler uzun süre hatta aksi kanıtlanana dek geçerliliğini korur. Yani mesela arşimet suyun kaldırma kuvvetini 3000 yıl önce doğru hesapladıysa bu bilgi bugün de geçerlidir.

Şu an elimde bulunan kaynaklardan burada örnek vereyim: Görüleceği gibi bunların hiçbiri 2000 yılından öncesine ait değildir ve bazıları üniversitelerde kaynak kitap olarak tavsiye edilmektedir. Elimde olmayan başka kaynaklar da olabilir. Yurdumuzda her alanda olduğu gibi yetersiz de olsa bilimsel çalışmalar ve bilimsel yayıncılık vardır. Kimse mevcut olanı küçümseme yoluna gitmemelidir.

Bunların uygulaması ise apayrı bir uzmanlık alanıdır. Tabi ki kitaba bakarak ameliyat yapamazsınız, eczaneden yasal yolla antibiyotik bile alamazsınız. Tıp doktorları arasında bile cerrahlar dışındakilerin ameliyat yapması yasaktır. Her işi ehline bırakmak lazım.

Balık Hekimliği 2020
Yapay Sulak Alanlarda Atıksu Arıtımı 2010
Balık Hastalıkları Ders Kitabi 2006
İçsu Balıkları Yetiştiriciliği 2005
Balık Islahı 2009
Egzotik Evcil Hayvanlar 2013



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/160320240243031.jpg[/IMG]
Beyaz Dışkı
[QUOTE=HOPPALA]

Genel olarak ise biz farklı bir ülkede mi yaşıyoruz? Bizde balık üzerine bir hayvan hastanesi var mı? Bizdeki kedi, köpek yoğunluğundan kat kat fazla balık ile ilgili bakım, tedavi, ameliyat yapıyorlar. Günde yüzlerce vaka. Ekip zaten alanında uzman. Şimdi bunlar veya ilgili site güvenilir kaynak olmuyor mu? Gülmemek elde değil, daha bizde balık için doğru düzgün özel ilaç bulamıyorsun. Bir geliyor, arkası yok. =)) [/QUOTE]
Buyrun beraber gülelim. Sanki ülkemizde hiçbir imkan yok, kaynakların da suyu çıktı.



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/160320240243031.jpg[/IMG]
Beyaz Dışkı
[QUOTE=BeyzaDemir]Orada sen yazmıyor. Ayrıca evet bu kibir. [/QUOTE]
Burası sizin kişisel sayfanız değil. İsteyen herkes kurallar dahilinde dilediği gibi açtığınız konuya yazar. Buna itiraz edemezsiniz. Bir konuyu kişiselleştirmek de sataşmada bulunmak da birine haksız itham ve yakıştırmada bulunmak da forum kurallarına aykırıdır. Orada gizli özne olarak sen diyorsunuz açıkça. Kelime oyunu yapmayın şimdi.

[QUOTE=Lennie]
Güvenirliği ve kaynağı belirsiz derken, direkt olarak yalnızca evcil balıklar özelinde çalışan Kaliforniya'da bir klinikteki veteriner hekimin yazısı abi. Daha ne kaynak ve güvenirlik olabilir? Rastgele bir site paylaşmıyorum ki. Kadın 2020'de American Association of Fish Veterinarians'da dernek başkanıymış. Aynı zamanda Aquatic Veterinary Medicine Committee of the American Veterinary Medical Association'da başkan. American Board of Veterinary Practitioners'a spesifik olarak balık alanında kayıtlı ilk hekimlerden biri. Kliniği komple balık odaklı bir veteriner. Balıklar da kedi köpek gibi değer görmeli ve onlarda oldugu gibi bir veteriner hizmeti sunulmalı misyonuna sahip biri. Hal böyle iken, nasıl kaynagı belirsiz ve güvenilir olmayan kişi tarafından yazılmış oluyor, onu anlamadım...

Galiba onun sakalı yok diye kaynagı belirsiz, güvenilir olmayan ve dinlenmez oluyor ;D


Veteriner hekimin kendisi japon balıkları kabız olamaz fizyolojik olarak demiş diye linki paylaşıyorum, altına yine kabız yorumu geliyor. Kendimizi hiç okuyup geliştirmiyoruz. Biri bir gün kabız balıklar diye ortaya atmış gidiyor...[/QUOTE]

Anlatamadığım şeyi bir daha izah edeyim Batuhan, senin için malum olan şeyin bizler için de bir anlam taşıması için kaynak göstermen gerekiyor. Bilmem hangi veteriner arkadaşım şöyle diyor ya da bir yabancı forumda şöyle okudum demen burada ifade ettiğin şeyi tartışmasız bir olgu haline getirmiyor. Böyle yaptığında bile söz ettiğin şey tartışılmaz bir kesinlik kazanmıyor. Bir alıntı yapıyorsan erişilebilir bir kaynak da göstermelisin. Yoksa önermelerinin benim söz ettiğim kişisel deneyimlerimle bir farkı olamaz. Kişinin titrini tartıştırıyorsun hala kimdir necidir nerede ne yazmış belli değil, gözümden mi kaçtı, bunlar sonradan ortaya çıkıyor. O zaman ben de savunduğum önermeleri Turkish İchiyolgy assosiaion Limnology inst. başkanı Prof Dr hocamın makalelerine dayandırıyorum desem aramızda bir fark kalmayacak. Bilimsel bakış açısı herşeyin tartışılabilirliğini de beraberinde getirir.

Sakal göndermesi sana değildi zaten. Mesajı alan aldı.
Beyaz Dışkı
[QUOTE=BeyzaDemir]Dediklerin doğru olsa daha anlatım şeklin çok yanlış, herkese üstten üstten konuşuyorsun. Bu bilmişliğin verdiği kibir mi? Lütfen konuma yorum yazma. [/QUOTE]
Sen diyemezsin , ayar veremezsin ve burada kimseyi azarlayamazsın. Beğenmiyorsan görmezden gelebilirsin sadece. Burası herkese açık. Kurallara uygun olduğu sürece istediğim yere istediğim şekilde yazarım. Karışamazsın.

Beyaz Dışkı
[QUOTE=Lennie]
Neden fazla yem verip yüzen yemler toplanmak isteniyor o kısmı anlamadım Erkut abi. Canlının biyolojik yapısı gereği ve bulundugu halde swim bladder problemlerine yatkın fizyolojik yapısı düşünülürse ve zaten fazla yemleme yapılmasının genel anlamda hiçbir mantıgı olmadıgı göz önünde bulunursa bence yüzen yemin pek bir mantıgı kalmıyor. Şu anda hobideki japon balıklarını dogadaki bir carp ile ya da fizyolojik yapısı daha düzgün ve dogala yakın koi ile karşılaştırmak dogru degil bence. Öyle ki, hobideki türler dahi kendi aralarında farklı problemlere yatkınlık gösterebiliyor. Bir inci gövde, oranda, celestial eye ya da common goldfish çok iyi bir kıyas konusu degil. Başta iyice şişkin beden yapısı olayı bitiriyor.
Ben batan yemler tercih ediyorum, gayette güzel tabandan yiyorlar. Bugüne dek bir kere swim bladder problemi yaşamadım.
[/QUOTE]

@Lennie , Bütün önde gelen goldfish yemleri batan değil yüzen yemlerdir. Bunun nedenini üreticilere sormak lazım. Mantığınızı zorlarsanız her şeye bir alternatif oluşturabilirsiniz. Mesela balığa 5 adet yem attınız 4 ünü yedi ve 15 dakika sonra kalan 1 taneyi kolayca toplarsınız, oldu mu.

Ben 40 yıldır goldfish beslerken yüzen yem tercih ediyorum. Bugüne dek bir kere bile bu yüzden swim bladder problemi yaşamadım. Bunun yemle bir alakasını kurmak doğru değil.

Güvenilirliği ve kaynağı belirsiz alıntılar bize yol göstermemeli.

Bu arkadaş yem seçiminde temel bir hata yapıyor zaten belirttim. Tetra pro serisi bu balıklar için uygun değildir. Bunlar tropikal balıklar için hazırlanmış yemlerdir. Ek olarak japon balıkları yüksek proteinli yemlerle beslenmemelidir.
Sakalımız yok ki sözümüz dinlensin.[:devil:]
Beyaz Dışkı
Dışkının rengi ne yediğine bağlı. Şeffaf uzayan ince dışkının paraziter hastalık belirtisi olduğu konusunda birçok kişi hemfikir.

Tetra pro serisi goldfish yemi değildir. Diyetinizden çıkarabilirsiniz. Tropical, sera, tetra, jbl, hikari, vitalis, reeflowers, artaqua gibi markaların goldfish yemlerini kullanabilirsiniz. Çoğu kişinin düşüncesinin aksine goldfish ve diğer sazangillerde yüzen yemler tercih edilir. Bunun avantajı fazla verilen yemleri suyu kirletmeden toplama kolaylığıdır. Balığın beslenirken hava yutması söz konusu olmadığı gibi yutsa da bir sakıncası yoktur. Zaten oksijen yoksunluğunda kısmen doğrudan havadan solunum yapabilirler. Dışkıda bulunan hava kabarcığı illa ki hava yutulduğu anlamına da gelmez ve zararsızdır.
Teleskop Balığım Yem Yemiyor
Olasılıkla sizin görmediğiniz zamanlara düşen artıklarla karnını doyuruyordur. Pek yem seçmezler. Yem seçimi balığın sağlığı ve gelişimi açısından önemli. Görüntüdeki yem pek kaliteli gibi durmuyor. Bu şekil yemlere pond stick denir, 15-20 cm üzeri balıklar için uygundur ve sizinki boyda balık ancak 3-4 parçaya bölerseniz yiyebilir.

Tropical goldfish Small pellets, sera, tetra, jbl, hikari , fishka, reeflowers, vitalis uygun ebatta japon yemleri kullanılabilir. Yüzen yemlerin avantajı yenmeyen fazla yemleri toplaması kolaydır.

Özene bezene Güzel bir akvaryum kurmuşsunuz. Fakat zemindeki boyalı taşlar hem salınım yapar hem de fazla iri. Onların yerine 1-3 mm çapta dere kumu ya da herhangi bir doğal kum kullanmanız daha iyi olur.

Akvaryumunuzun ebatlarını net olarak anlayamıyoruz fakat 1 balık için 40 litre gerekir ve bu akvaryuma başka balık eklemeyin ve su seviyesini 1-2 cm daha yükseltebilirsiniz.
Akvaryuma Soda Koydum Su Bulandı!
100 litreye 200 ml gazı alınmış soda eklemenin etkisi solda sıfır olsa gerek. Bulanıklığın nedenini başka yerde aramalısınız. Komple akvaryumu bozup yeniden kurmak anlamsız olur. Belki filtrenizi temizleyebilir ve içine aktif karbon vs ekleyebilirsiniz.
Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
Bir videoda yavrular artemiadan bile küçük olsalar da onları yiyebilirler diyordu. Ona güvendim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.