Dennerle Markası Hakkında Görüşler


NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 22:13
Piyasaya ilk girdiğinde tropica 10 TL'den mi bitki satıyordu ? Elbette, hayır. Piyasaya giriş yapan bitkilerin fiyatları yakın bir zamanda yerli üreticiler sayesinde düşüşe geçecektir.

Benim bitkilerle ilgili "doyurucu" yorumum saksıda ki bitkiler içindir. Sadece Anubias ve türlerini aldığımı yazdığım için belirtme ihtiyacı duymadım. Diğer bitkilerin ebatı hakkında bilgim yok.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Omer_MGÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 1673
Omer_MGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 22:25
Dennerle, 10 liralık uzakdoğu bitkileriyle kıyaslanacak marka değil. Yurtdışı fiyatlarına göre yüksek orası ayrı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turkuaz34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/06/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 192
turkuaz34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2015 10:45
Dün Dennerle marka cuba,montecarlo,repens aldım.Bitkiler çok canlı ve hacimcede dolgun görünüyor. Ben aynı miktar yerli cuba yı 20 tl ye almıştım.Dennerle yide kab adedini 30 tl den aldım.Henüz ekim yapmadım.Bitki kapta jelimsi bir sıvının içinde ekip göreceğiz bakalım.Birde arkadaşlar marka olduğu için pahalı demişler ben katılmıyorum.Konyadayım ve sizin dediğiniz kadar ucuza bitki bulamıyorum.Cuba montecarlo repens neymiş diye soruyorlar.Bence önemli markaların ülkemize gelmesi bizim için fırsat.[EDIT]turkuaz34,2015-12-30 10:45:49[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2015 11:47
8 Ocak 2016 tarihine kadar 2. ithalat için ön siparişler alınmaya başlanmış durumda. İlgilenenler olursa Dennerle markasının Türkiye'de ki bayilerinden sipariş verebilirler.

Teşekkür Edenler: [T]169409,Tuğrul Coşkun[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ümit BirkolÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 12/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1533
Ümit BirkolÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2016 00:31
Konuyu yeni gördüm ve genel olarak olumsuz bir hava var sanki. Ancak bugün bu kadar çok çeşit bitkiyi öyle veya böyle bulabiliyoruz. Ucuz da olsa pahalı da olsa bulabiliyoruz. En önemli kısım bu bence.
Bundan daha birkaç yıl öncesinde uzakdoğudan gelen bitkiler gelmez olmuştu. Tropica da gelmiyordu. Her bitkili akvaryum sahibi birer potansiyel üreticiye dönüşmüştü ve işin daha kötüsü, en kötüsü bulabildiğiniz bitki tür sayısı 10-15 kadardı. Diğer türlere altın vereceğim deseniz yok.
Bu birkaç yıl içinde geldiğimiz nokta bence çok iyi. Önce Tayland, Singapur gibi ülkelerden bitkiler gelmeye başladı. (Uzakdoğudan gelen bitkiler de eskiden olduğu gibi tarlada yetişen ve alıp da suya koyduğunuzda dağılıp giden bitkiler değil elbette) Sonra Tropica'nın ithalatları tekrar başladı. 2015 yılı sonlarında ise Dennerle markalı bitkilerle beraber daha henüz görme şansım olmayan Srilanka menşeili bitkiler de ülkemize gelmeye başladı. Bunların hepsi güzel işler.
İthalat yapıyor olmamızı hiçbir zaman istemesem de ülkemizde malesef gerçekten hem yüksek miktarda hem de yüksek kalitede bitki üreten kimse yok malesef. Yüksek miktarda üretim yapmaya çalışan arkadaşlar gerek bilgi eksiği, gerek yetişmiş personel eksiği ve gerekse imkan yetersizlikleri nedeniyle malesef belli bir standardı tutturamıyorlar. 4 yıl önce ben e ufak bir denemeye giriştim birçok arkadaş bilir ama sonuçta "profesyonel hobi" olarak adlandırdığım çalışmamda elde ettiğim bilgi birikimini henüz yüksek miktarlarda ürün yetiştirme noktasına getiremedim ki asıl işim olmaması sebebiyle "profesyonel hobi"min "profesyonel iş"im haline dönüşmesi şu anki planlarım arasında yok.
Çok iy bir yatırımcı çıkıp da bu işe el atmadığı sürece ki çok ciddi paralar harcanması gerekiyor, ülkemizde bu bitkileri ucuza yetiştirme imkanı yok. İşin diğer tarafından bakarsak ülkemizin içinde bulunduğu iklim kuşağı bu bitkileri UCUZa yetiştirme imkanımızı elimizden alıyor. Aynen avrupadaki üreticilerin de ucuza bitki yetiştiremedikleri gibi. Uzakdoğulu üreticilerin çok basit sistemlerle yetiştirebildiği bir bitki bizim gibi ülkelerde birkaç katı maliyetlerle üretilebiliyor ancak ki avrupalı üreticilerin bu noktada kaliteden taviz vermeden üretim yapmaları yerinde bir strateji oluyor. Ne zaman alsanız hep aynı kalitede bitkiye ulaşabiliyorsunuz. Ülkemizde de birisi üretim yapmak isterse, bacopa, limon, gül dışındaki bitkilere de girmeli hem çok miktarda hem de her zaman aynı kaliteyi sağlayacak şekilde üretim yapmalı. Şu an için zor görünüyor. Ama inşallah günün birinde ülkemizde de bu üretimler yapılır ve kendi ülkemizin bitkilerini alırız.
Ancak altını yine çizmek istiyorum. Ülkemizde bahsettiğim şekilde bir üretim yapılabilirse maliyetleri inanın hiç de azımsanmayacak rakamlar olacaktır ve nihai tüketiciye ulaştığında fiyatlar Tropica ya da Dennerle'nin ülkemizde satıldığı fiyatlarda olmasa bile cidden çok yakın olacaktır.
Birkaç arkadaş sormuş Dennerle'nin ya da Tropica'nın diğer bitkilere ya da hobicilerin ürettiklerine göre ne farkı var diye. Anlatayım:
1. Her zaman aynı kalitede bitkiyi satın alırsınız.
2. Doğru bilgi alırsınız.
Bitkilerin üzerinde etiketleri vardır ve hangi bitkiyi aldığınızı bilirsiniz, o bitkinin ihtiyaçlarını bilirsiniz. a bitkisi diye c bitkisi almazsınız. Sözlü olarak abi çok kolay bitki bu denilen bitki 2 gün sonra ölmez akvaryumunuzda.
Başka yerde bulamayacağınız bitkileri satın alma imkanınız olur. Firmaların özel ekipleri sürekli doğa araştırmaları yaparlar ve akvaryum ortamına adapte olabilen yeni bitki türleri bulurlar. Laboratuvardaki başka ekipleri de bitkilerin genleriyle oynayarak bildiğimiz bazı tür bitkilerin doğada bulunmayan varyetelerini geliştirirler ve bize sunarlar. Bu çalışmaların çok pahalı çalışmalar olduğunu da hatırlatmak isterim.
3. Bitkilerin aslında en çok yıprandığı süreç nakliye süreçleridir. Bu süreçlerin bitki için en kısa ve en uygun koşullarda geçmesi için gerekli önlemleri alırlar. Birçok durumda ekstra ücretler vererek hobiciye doğru bitkinin ulaşmasını sağlarlar.
4. Ambalajlama sistemleriyle bitkilerin mümkün olduğunca akvaryumculardan çok hobicinin akvaryumunda açılmasını sağlarlar. In vitro bu iş için ortaya çıkmış bir uygulamadır.

Daha da yazarım da uykum geldi. [:)]

İyi geceler

Beğenenler: [T]151275,Nefer[/T][T]161304,platinium[/T]
Teşekkür Edenler: [T]151275,Nefer[/T][T]6569,Fatih06[/T]
+1: [T]151275,Nefer[/T][T]161304,platinium[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih06Çevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 91
Fatih06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 11:56
Burada herhangi bir markanın savunuculuğunu yapmayacağım. Yalnız yiğidi öldür hakkını yeme mantığıyla denememi resimli anlatacağım. Bitkili akvaryuma ilk başladığımda okuduğum ve bana mantıklı gelen her şeyi uyguladım. Sonucunda bol yosunla karışık bir bitkili akvaryum ortaya çıktı ve defalarca bozulan bitkiler çöpe gitti. Buraya kadar harcadığım paralarda çöpe gitti. Belki bazı arkadaşlar diyecekler böyle yapınca öğrendin. Evet ama yanlış yapıldığını öğrendim. Sitemizde bizleri yönlendiren ve yardımcı olan arkadaşların high tech ve low tech yazılarını inceledim. Sonra akvaryumu sıfırdan kurdum ama bitkilerimi tropica da seçtim. Aynı zamanda tropica sitesindeki uygulamaları da inceledim. Sonuç hedefe ulaştım. Başlangıç da akvaryum hobisinin her türü masraf ister. Gücümüze göre en iyisini uygulamak başarıya götürüyor.
İlk gün:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/6569/ilk.jpg[/IMG]
2 ay sonra:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/6569/WP_20150129_20_28_03_Pro.jpg[/IMG]
Sonuç 3 ay sonra :
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/6569/son.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]180135,Gorgon[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ümit BirkolÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 12/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1533
Ümit BirkolÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 19:10
Konuya düz olarak yaklaştığınızda mesela parvula bitkisi her yerde parvuladır ama Fatih beyin de bahsettiği gibi adam kendine güvenerek bir canlı ürünün üstüne etiket koyuyorsa ve etikette kendi firma ismi varsa emin olun etiket koymaya cesaret edemeyen adama göre farkı vardır. 1 aydan fazladır Dennerle bitkilerini satıyoruz. Dükkandaki tadilattan dolayı halen bitkileri kullanıp da bir tasarım yapamadık ama şu ana kadar aldığımız bütün geri bildirimler bitkilerin ne kadar hızlı geliştiği, çok kaliteli olduğu yönünde. Tavsiye ederim. İmkanınız varsa markalı bitkileri alın.

+1: [T]156251,Sarslanpay[/T][T]7697,taner_1976[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir