Derin Tank


simonaÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 77
simonaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2016 11:23
Arkadaşlar, benim 60 yükseklikte 76cm uzunlukta ve 40 cm derinlikte 180 litrelik bir tankım var. 4 tane T5 floresan kullanacağım. (Armatür almak istemiyorum kapağa ancak 4 tane sığıyor) [:(]

Derin tankta taban bitkisi yetistirmek zor olduğu için kumu yüksek veya su seviyesini alçak tutmayı düşündüm. Bu konuda bazı sorularım var.

1-) hagen siyah kum kullanmak istiyorum. Ama çok pahalı olmasın diye alta birkaç cm dere kumu veya ucuz bir kum döşesem üstüne hagen döşesem olur mu? Yoksa ağır olmasın diye strafor vb kullanmak mı daha doğru olur?

2-)zemini kaç cm yükseklikte tutmam gerekiyor?

3-) kapağın içini yansıtıcı bir şeyle (mesela aleminyum folyo ile) kaplasam ışığı suya yönlendirmek konusunda yardımı olur mu?

4-) bana hangi taban bitkisini önerirsiniz? (Pavrula riccia ve moss şu ana kadar düşündüklerim arasında. En çok pavrula yı beğendim ama bu şartlarda yaşar mı bilemiyorum)

5-) bana bir öneriniz var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

renoiboÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2110
renoiboÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2016 11:33
Selam yüksekliği olan tanklarda taban bitkileri ile başarıya yaklaşmak adına üst cam çevresine tabi görüntü zevkinize göre değişir 5cmlik bant uygulamanız ile hem kireç vs görünmemesi adına kendi kullanım şeklimdir.
Taban kumunuzuda 7cm civarı ve tepeler vs gibi kullanarak 48lere çekebilirsiniz aydınlatma gelişim gösterdiği üzere Power led ile ince veya aluminyum profillerden yararlanıp çalışma yapabilirsiniz ,
Kullanacağınız tankın resimlerinide eklerseniz fikirlerden fikir bulup uygulamaya çalışırsınız kolay gelsin..

Teşekkür Edenler: [T]182024,simona[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir