ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
renoibo
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2315
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Temmuz 2014 13:23
Son Ziyaret:
27 Ocak 2022 12:20
Toplam Mesaj:
2110 [0.60 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim özakcan
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1976
Yaş:
48
İl:
Izmir
Meslek:
otomotiv renault bakım servis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ibrahim özakcan 130x50x55h Canlılar : Artık Frontosa moba... Filtre : İç portatif yan Sump Dıy Isıtıcı : Tetra ht 300w Kum : Mercan kırıgı kum Kaya : .... Aydınlatma : Led % Tc420 kontroller ile gün ışığı simulasyonu....

SON 10 MESAJI

Akvaryum Dolap Taç Tasarımı Örneği 130x50x55h
[QUOTE=tolga477]Ibrahim bey aradan baya bi zaman grcmis ama bi sorum olacak yaptiginiz akvaryum 10mm camdan buyuk ihtimal yaklasik 85 90 kilo civari agirligi vardir boş halde kayıt ve kuşaklar hariç bitde icine kumu taşı ve ustundeki taç ta eklendigi zaman 100 kiloyu gecer 350 litrede suyu hesaplasak tahmini 450 kilo oluyor alttaki mdf dolap agırlığı kaldırabiliyormu icine ahsap veya profilden bi iskelet yapmak gerekirmi ??
Zaman icinde egilme kırılma oldumu ??[:geek:][/QUOTE]

Selamlar konuyu vede foruma epeydir girmememden görememişim, Evet tank halen kullanımda ve ilk yaptığım gün gibi durmakta yaklaşık 5.ci yılını doldurmakta mdf ağırlıktan etkilenmedi herhangi bir bozulma söz konusu değil, montajlama şekilleri ile ağırlık dengesini dağıtmayı dengelerseniz üzerine binen ağırlığı kaldırır,İzmirde birkaç sağlam değremde geçirdiğimizden olası diye tahmin ettiğim aksiliği yaşatmadı,Sonuç olarak ağırlık merkezi alt zemine inen kısımdaki ek 3iç kayıt işe yaramakta mdfnin tek handikapı sudur dıştan su içine almazsa senelerce dayanım gösterebilen bir malzeme yeterki kenar kaplamalarını 1mm yaptırtın 0.40 yapılırsa deforme olabilir. En verimlisi demir profil giydirme olabilir onunda işçiliği iyi olması gerekmektedir. Benim kullandığım tank epey ağır olmasına rağmen kullanım ömrüne bakarsak iyi gidiyor sağlıcakla kalın.
İç Sump Planlama
[QUOTE=SessizSakin]Merhaba,
konu gündemde kalsın. İç yan sumpumu İbrahim Beyin son çizimini baz alarak yaptım. Gerçi camcı biraz öptü sanırım bizi. 6 mm camdan kestirdim 36 cm eniinde 50 cm yüksekliğinde sump için 270 lira ödedim. Ama sistem harika çalışıyor. Mavi fon ile de akvaryumun arka ve yanını kapladım. Yosun problemi tamamen kesildi. Denemek isteyenlere tavsiye ederim kesinlikle.
Bu arada sanırım 4 mm de kesinlikle yeterli. Hiç sorun çıkacağını zannetmiyorum.[/QUOTE]


Selamlar Emeğinize sağlık Camcılar malesef işi abartmaktalar fiyatları ne yapacana göre değiştiriyorlar. Sistemin stabil olmasına sevindim :D esasen zor bir uygulama değildir yapınca anlaşılıyor. 4mm cam gayet yeterli gelmekte dikkat edilmesi gereken tek nokta akvaryumda su boşaltırken portatif sump en son boşaltılarak işlem yapılması ,havalanmaması için ,doldururken sumptan dolum yapılması ,tekli döngü yeterli gelmekte mini2yıllık kullanım sonucudur.Alan kazanımı ve filtrasyon malzemelerinin temizlenme süresinin uzun olmasına yaramaktadır. balık tür yoğunluğuna göre içeriği alan genişlediğinden daha performanslı yapılabildiğini eklemek istedim kullanan arkadaşlar zamanla görecektir umarım faydalı olmuştur ..Umarım fotoda eklerseniz okuyan arkadaşlarada +1 fayda olur ....[EDIT]renoibo,2021-09-20 14:57:06[/EDIT]
İç Sump Planlama
Selamlar foruma pek katılamasamda akvaryum hobim devam etmektedir,
Tür olarak stabil sabitlememden kaynaklı olarak rutine girilmesidir,(Frontosa moba)
Kendi dıy yapımlarımla ilgili olarak amatörcedir ve portatif iç sump halen kullanıyorum vede diğer sistemleri kullanmama kararımda devam etmektedir.
Merak edilenler arasındaki performans durumuda gayet yeterli ve verimli olmaktadır,
akvaryum su temizliği berraklaşma suyun sistemdeki dolaşımı boyutlarına göre ve su arıtma durumuda mükemmel denebilir,
sump yanda olmasından fitrasyondaki sünger ve elyaf temizleme durumuna görede ki temizlik 5dk gerçekten harika ben memnunum profesyonel olarak üretilebilen bir ürün olsa daha kitlelere ulaşabilecek bir filtreleme olarak görebileceğimiz bir şekil diyebilirim yineleyeyim amatörce :)

+ları
1.akvaryumdan sarkan hiçbir malzeme hortum vs yok ,
2. dışardaki hortumdan deposundan akıttı veya elektirik kesildiğinde hava yaptı al vs derdi yok ,
3. iç sump içeriği eklediğiniz filtre malzemesi ve temizlik zamanınızın kolaylığı ilede tank içerisindeki temizliği (partikül görülmesi) türünüze göre memnun edicidir.

Kısacası herkezin katkısı ile oluşturabildiğim ki var olanı ele almak diyebiliriz sumpumdan memnunum halende kullanıyorum akvaryumum olduğu sürecede başka filtrasyon kullanmam saygılar.

Farklı hobilerde edindim bu sebepten akvaryum forumuna Ara ara girebilirim mesajları elden geldiğince yanıtlamak isterim ...
Yeni Güney Amerika Tank Çalışması
[QUOTE=rccol]Biri Renoİbo İbrahim abi uzun zamandan sonra buralara mı uğradı dedi?[/QUOTE]

Sorma ustad Şehir değiştirme taşınma derken foruma uğrayamaz oldum hobilere , hobiler katmaktan :D iş güç çok yeni yerde .. arada işteyken anca denk gelirse giriyorum.

Maşallah dileyeyim epey farklı yol almışın sende [:)][EDIT]renoibo,2020-04-01 17:05:35[/EDIT]
Duvar İçi Özel Akvaryum Hakkında
Etsf tercih illaki temelde zevk işidir bu işler.

Mademki elek vs kırım skntı yok o zaman genele dönebiliriz.

Temelde sanırım duvar max 15cm kalınlıklarda olabilrmekte oda korumalı tabir edilenlerde.

Sizin akv 25te olsa biraz taşacaktır herhangi bi çizim düşündünüz mü?

Heralde taşacak kısım olacaksa buda odaya taşacaktır ne kadar taşıracaksınız? 10cm ise yaparken mümkün mertebe tank içi alan kazanımı önem taşıyor ilerde tür vs değişirse diye.

hacim kazanımı ve tank görseline bakarsak kendim yapıor olsaydım olası tercihim 75x35x80h max diye düşünürdüm çünkü taban temizliği gerektiğinde max değerler böyle olması yetebilir .

çünkü alacağınız dış filtreler tabana hortum vs inemeyecektir.

Dış filtre vs nereye konulacak? alt dolap gibi ayrı bir ünitemi yapacaksınız?Gizlenmesi için..

Ben iç sumplı sistem kullanıyorum epey bir süredir memnunum lakin yükseklik işi biraz hiç düşünmediğim bir konu onu düşünüp tasarlamak geldi bir an aklımada.

Lakin onunda dezavantajı alan kaybıdır min 12-15cm kayıp yaşanıyor, Ama +ları aşırı rahatlıklar dizisi [:D]

Yani tasarımı ölçekli olabilmesi için isterseniz vakit buldukça fikir verebilmesi için çizmeyede çalışabiliriz veri olur ölçekli olur diyebilirim.

yani referans bilgilerini verebilirseniz ölçeklendirip bişiler çıkartabiliriz . Ama iç sump sistemlerini ele alabilirsiniz.Ben bir daha dış filtre kullanmam o derece ..

kısacası 800tl verip dışarda hortumnlar su kaçırma halinde parkerler ben yaşadığımdan belki şans ama bidaha o hali yaşamak istemememden.
maliyeti cam ve kafa motoru basit.

Burdaki çalışmamdan anlayabilirsiniz filtrasyonu
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=yxZ7L5rAt34[/VID]
[EDIT]renoibo,2019-04-17 16:13:12[/EDIT]
Duvar İçi Özel Akvaryum Hakkında
Selam resmi ekleyelim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/164246/170420191405231.jpg[/IMG]

Mevcut duvar yıkımı düşünüyorsanız biraz iş karışır çünkü elektirik tesisatı ile ilgili geçtiği yerleri değiştirmeniz gerekebilir.

Fikirdir istektir illakide ,Karışmak olarak algılamayın lakin duvar yıkıp antreden seyretme nedenini merak ettim Antreniz çokmu geniş?

[U]Farklı bir noktayı kullanmanız daha verimli olabilir diye düşünmedim değil. [/U]

yinede oradaki kısıma düşünülüyorsada yükseklik 100cm olarak istesenizde tanka ışık ve ulaşım gibi durumlara min 20-30cmlik ulaşım mesafesi gerekecektir elinizi içine herangi bir eklenti yapmak adına kaya kök vs de istenebileceği açısını düşünmekte fayda var.
Elekrtirik kısımıda ayrı ele alınması gerekir duvardaki mevcut kablo geliş yönleri önem taşıyacaktır.



Fikir olarak odanın durumuna göre sağ köşeleme akv düşündünüz mü?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/164246/170420191505211.jpg[/IMG]
Duvar İçi Özel Akvaryum Hakkında
Selam sanırım ölçünüz 75x25x100h düşünülüyor uygulanacak yerin fotosu olsaydı daha verimli geri dönüş olabilirdi.

Temelde yükseklik olarak 70ve üzeri ulaşım sıkıntısı yaratacaktır ve tabandaki 25cmlik en'den kaynaklı da biraz tür olarak sizi dara sokabilir.

Foto eklerseniz veya ekte örnek olabilecek şekildeki tank kurulumunu izleyeceğiniz üzere yükseklikteki kısımı dolap gibi refize edebilirsiniz.

Tahmine dayalı fikirdir şimdiden kolay gelsin.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=NAm7kJkjALc[/VID]
Akvaryumdaki Üstteki Kayıtlardan Biri Kırıldı!
Tankta su azaltıp arkadaşın dediği gibi esnemede olasılığını azaltma adına böyle bir kırık camın altına yada üzerine (üzerine eklenmesi için tankta pay varmı görmek gerekir) cam eklenebilir diye düşünüyorum.
Böylece kırık camıda silikonla elinizi kesmeyecek kadar üzeri kaplanırsa olabilir gibi .

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/164246/090420191320441.jpg[/IMG][EDIT]renoibo,2019-04-09 13:24:17[/EDIT]
Akvaryumdaki Üstteki Kayıtlardan Biri Kırıldı!
Suya değmediği sürece pek sıkıntı çıkartmaz lakin ben köşedeki durumu daha çok düşünüyorum öçünkü çerçeve eskidenmi oluşmuş yoksa kayıt kırıldığındamı o önemli onu siz biliyorsunuz eğer eskidense sıkıntı olmaz ama yenise sıkıntı yaratır o hepsinden önemli şuan için.

Kırılan parçalar kolayca çıkar . o dert değil bir kişi yardım ederse abbasa bişicik olmaz ama tabana düşen parçalarıda almakta fayda var onuda bir tepsi yardımı ile tanka abbas gelemicek şekilde tutarak alabilirsiniz.
Akvaryumdaki Üstteki Kayıtlardan Biri Kırıldı!
Suya temas etmezse sıkıntı çıkartmaz lakin tekrar dikkatlice inceleyin plastik sağ köşede açılma yapmış onun nedenini görmek gerekir mazallah açılır cam anlamazsınız bi anda.

çıkartırken kesim sırasında bir kişi yardım ederse camı tutarak sıkıntı olmaz yani tek yapmayın tabiki hem elinize falan dikkat

Sağdaki çerçevenin orayı ışık tutarak dıştan fotolarsanız açılma oluyormu görmek lazım köşeden.?[EDIT]renoibo,2019-04-09 09:36:00[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.