Dip Çekimi


wildeagle36Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 600
wildeagle36Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2009 14:08

SELAMLAR

Bilmediğim şeyler olduğu için konu açıyorum.
 
 
Ben akvaryumda dip çekim yapmak istiyorum.Ancak elimde hiç bir aparatı malzemesi yok.Dip çekimi nasıl yapılır neler gereklidir.bana kaç paraya mal olur?(kendi paramı kandim kazanamıyorum dahaTebessüm)
 
lütfen yardım edin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinizmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 1251
akinizmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2009 14:24
Mert bey akvaryumcuların satmış olduğu dip çekim aparatları var.Ama para harcamak istemiyorum maliyet sıfır olsun derseniz 1-1.5 metrelik bahçe hortumuylada pekala dip çekimi yapabilirsiniz. Anladığım kadarıyla dip çekimi yapmayı bilmiyorsunuz.Onun için detaylı anlatıcam. Bahçe hortumunun bir ucunu akvaryumun dibine yakın bir yere ayarlayın diğer ucunuda suyu boşaltmak istediğiniz yere tutun suyun çıkıcağı tarafı ağzınıza alın ve hafif içinize çekin ve bırakın hortumdan aşağıya su akmaya başlayacaktır. Hortumun akvaryumun  içindeki kısmını dibe doğru yaklaştırıp kumu çekmemeye dikkat ederek kumun üzerindeki balık dışkılarını çektirin.Bu işlemi Akvaryumunuzun suyunu % 25 oranında azaltana kadar devam edin ve azalan su kadarda akvaryumunuza taze su ilave edin.Yine bu işlemi haftada bir veya akvaryumunuzdaki balık sayınıza göre akvaryum suyunun kirlenme durumuna göre yineleyin.Kayıt tarihinizin yeni olduğu için acemi olduğunuzu düşünerek çok detaya girdim.Yanlışım olduysa affınıza sığınıyorum.Ayrıca forumdan arama yaptırarak bu konuyla alakalı bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.Sağlıklı balıklar diliyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

socolofi1Çevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2009
İl: Konya
Mesaj: 28
socolofi1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2009 14:32
Dip cekimi aparatları var ama aparatlara gerek yok ben su sekilde yapıyorum:
Balıklarıma ozel bir kova var(bu kovayı sadece dip cekiminde kullanıyorum.) Normal bir bahce hortumunu alıp bir ucunu akvaryumun içine diğer ucunu kovaya koyuyorum ve kovaya koydugum taraftaki ucu agzıma alıp kuvvetlice cekiyorum,agzıma su gelmeden hortumu kovaya koyuyorum.( akvaryumdaki ucu akvaryumun dibine indirin.)
Bu sekilde dip cekimi yapılıyor.
   [Arama motorundan ararsanız daha fazla sonuc bulabilirsiniz.]
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

soysaldi_06Çevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 293
soysaldi_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2009 14:30

 Bir hortumun ucuna fantuzu bağlayıp veya yapıştırdıktan sonra vantuzlu olan tarafı akvaryumun dibine (kumu çekmeyecek kadar) diğer tarafınıda bir leğen,kova veya direk tuvalete koyun sonra tuvalete koyduğunuz yeri hortumu ağzınıza alıp içinize doğru çektiğinizde gelir su %40,50 lik bi su değişimi balıkların hem daha çabuk gelişmesine hemde dipteki temizliği sağlayacağı için akvaryumunuz daha temiz olur...

 
SaygıLar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doceanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 20
doceanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2009 15:45
Ağızla sifon yaparak dip çekmek iyi güzel ama bununla ilgili tecrübeniz yoksa ilk 3-4 denemenizde bir miktar akvaryum suyu içebilirsiniz.

Ayrıca direk hortumla çekmek çok zaman alacaktır. AKvaryum içinde kalan tarafın geniş olması hem süreyi kısaltacaktır hemde kumun çekilmesinin önüne geçecektir. Suyun içindeki hortum kesitini ne kadar büyütürseniz seviye farklılığından oluşan basınç hortum ağzında bir o kadar zayıflayacaktır. Bunu evde yapmak istiyorsunuz 0,5LT'lik plastik su şişesini ortadan keserek yapabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, kesilen plastik balıklar üzerinde bıçak gibi bir etki yapabilir. Bazı balıklar fazlasıyla cesur olabiliyorlar.

Ben kullandığım aparatın geniş ağzını kumun içine, tabana kadar gömüyorum bazen. Kumu kaldırarak havalandırıyor. Kumun altına giren kirleride toplayabiliyorum.

Satılan aparatlar 5-10TL arasında diye biliyorum. Aparat almanızı tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir