Dış filte için malzeme seçimi


GangrelÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 19
GangrelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 19:36
Merhaba arkadaşlar..
Forumda henüz yeni olduğum gibi Discus beslemek konusunda da yeniyim..Bu amaçla 350-400lt'lik bombeli camlı bir akvaryum satın aldım.Ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama dış filtre olarakta Eheim 2076 Pro 3 seçtim.(Bilgi edinmek açısından bknz: http://www.youtube.com/watch?v=5vjbh1yOk1M)
 
Akvaryumu henüz kurmadım.Sorum dış filtre üzerine olucak.Öncelikle boş bölmeleri görmeniz açısından link vermek istiyorum : http://www.watergardeningdirect.com/acatalog/Eheim-Professional-3-Electronic-Aquarium-Filters.html
 
Linkte görüldüğü üzere filterenin 3 boş bölmesi var.(Üzerindeki elyaf sanırım yetersiz) Ph düşürmek için Torf aldım.Torf da dahil  3 boş bölmeyi aşağıdan yukarı nasıl ve neler kullanarak doldurmalıyım.Discus için en mantıklısı ne olur?
 
Akvaryumun tavan bölmesinde 3 odacıklı dahili motoru da var.Bunu da aynı anda çalıştırmayı planlıyorum.Dış filtrenin varlığı da hesaplandığında o bölmelere ne koysam en mantıklısı olur?
 
Tüm bunlardan başka bir de hacme uygun iç filtre kullanmayı planlıyorum.Tavsiye edermisiniz?
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abidin AcunÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 428
Abidin AcunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 21:06
Sayın Gacal, sisteminiz hayırlı olsun. Discus için akvaryumunuz ve dış filtreniz oldukça yeterli.
Bu techizatla gayet güzel discus beslersiniz  Şunu özellikle belirteyim bana göre dış filtre sihirli değnek değildir  En büyük dış filtreyide kullansanız su kalitesini üst seviyede tutmadığınız sürece en iyi yemide verseniz en kaliteli malzemeleride kullansanız sonunda hüsran olabilir. 
 
Su kalitesi denildiği zaman bazı arkadaşlar çok su değişimi anlıyor. Çok su değişimi demek su kalitelidir demek değildir. Dinlendirilmemiş veya filtreden geçirilmemiş aşırı su değişimi çoğu zaman yarardan çok zarar verecektir. Niye derseniz taze suda şebekeden gelebilecek yüksek  klor miktarı  veya istenmeyen metal artıkları olabilir.
 
Dış motorunuzu tamamlarken alttan yukarı doğru kalın malzemeden ince malzemeye doğru tamamlayın, zaten est üstte kendisine ait elyaf malzeme bulunuyor. Dikkat edilecek konu discuslarda dış filtrede karbon kullanmayın. Dış filtreyi zorunlu olmadıkça sık yıkamayın bakteri üretmeye devam etsin 1 saaten fazla elektrik kesintisi olduysa dış motoru çalıştırmadan önce iç malzemelerini mümkünse akvaryum suyu ile yıkayın.
 
İç motor kullanmanızı önermem discuslar çok hareketli suyu sevmez. Bunun yerine en alta akvaryumun dip kısmına  uzun hava taşı veya pipo filtre kullanmanızı öneririm.
 
Tüm bunlardan daha önemlisi suyunuzu akvaryuma doldurduktan 1 hafta sonra balıklarınızı alın. Alacağınız discusları mümkünse bu işi iyi bilen birisinden alın. Şekli bozuk olan ufak boyda aşırı rekli olan discuslardan uzak durun alacağınız discuslar  akvaryuma yaklaştığınızda size doğru yönelerek yem istemelidir. Kararmış şekli bozulmuş, beyaz dışkılı, kafası ve vucudu kağıt gibi zayıf discusları kesinlikle tavsiye etmiyorum.
 
Sağlıklı ve gönlünüze göre discuslar dilerim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GangrelÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 19
GangrelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 04:33
Acun bey cevabınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Akvaryumu kuralı bi'kaç gün oldu.Çeşme suyu kullandığım için şu an için dinlendirme sürecinde bu yüzden geçici olarak aktif karbon kullanıyorum.Daha sonra yerini seramik halkalara bırakacak.
Şu aşamada alttan üste doğru karbon-zeolit-substrat olarak ayarladım.Değişimde bu sıra seramik halka-zeolit-substrat olacak..Zeoliti koymam gereken sıra konusunda tereddütlerim var.Nereye koysam daha mantıklı olur?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir