ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gangrel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2011 19:01
Son Ziyaret:
26 Kasım 2012 18:21
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Gacal
Doğum Tarihi:
04 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

E.Gacal

SON 10 MESAJI

Ramirez Türleri Arası Eşleşme
Şükrü Bey'e şiddetle katılıyorum..Karma tanklarda özellikle senin de belirttiğin balıklarla birlikte yavru alman neredeyse imkansız olur.Cattappa yaprağının üzerine yumurta dökmüş B.Ramirezilerimin değil yavrularını yumurtalarını  korumak için çöpçülerle bile mücadelesini görmeliydin..Tetralar zaten minik pirana..Özellikle de rummy nose'lar..
349. Yedek Subay Aday Adayları
Ben de 343. dönem personel sınıfından yedek subayım..Geçen sene bu zamanlar senle aynı heyecanları taşıyorduk şu an ise terhis maiyetinde izinde de olsam 30 Kasım itibariyle hukuken bitirecek olmanın mutluluğu var..Hayırlısıyla tamamlamayı bitirmeyi naip etsin diyim.
Resimli Astronotlar yine yumurtladılar yine matlaştı
Benim de ek olarak sana tavsiyem mutlaka catappa yaprağı edin.Bolivian Ramirezi'lerim 300-350 lt'lik tankta defalarca kez yumurtlamış ama yumurtalar çoğunlukla mantarlaşmıştı ta ki aynı tanka 2 adet catappa yaprağı atana dek.Yaprağın üzerine bile yumurta döktükleri oldu.Su değerlerin yerindeyse mantarlaşmama konusunda sana yardımı olucaktır..Forum da  ''catappa yaprağı'' gibi ''çay kullanımı'' gibi konular var onlara da göz at bence..
ilginç bir ramirezi davranışı
Bolivian Ramirezi'lerin yumurtalarını seçtikleri düz bi'yüzeye bırakıp ardından kumda çukur oluşturduğunu ve bir süre sonra olgunlaşan yumurtalarını bu çukura taşıyıp ağzında yumurtaları geveleyerek dış zarın çözülmesine yardımcı olduklarını duymuştum.Tabi ki tanktaki diğer canlılara yem olmadıkları sürece...Demem o ki ''kazdığı çukurda yavrularını koruma içgüdüsüyle'' hareket edebiliyor olabilir.. Bolivian değil de Alman,Balon ve diğer veryateler nasıl davranır bilemem,sadece bi'tahmin..
JBL Opuwa kökleri batıyor mu?

Muhtemelen şu aralar çoğu kişi akvaryumcularda görmüştür.JBL etiketli küçük,orta boylarda kökler mevcut.Opuwa olanlarından aldım..Biraz yıkadıktan sonra ortalama 2 saat kadar da kaynattım.Yalnız akvaryuma koyduğumda kök batmadı.Opuwa'lar böyle midir? Yoksa beklemeli miyim?

Eheim 2076 Almak istiyorum

Ben 2076 pro 3 digitali 350 litrelik akvaryumumda kullanıyorum.Yeterince sessiz çalıştığı için oldukça memnunum.Digital göstergeden debisini siz ayarlayabiliyorsunuz.Filte içi yeterince tıkanması,kullanılan malzemenin suyun geçirgenliğini düşürmesi,filtre borularının partükül kaplaması gibi sebeplere bağlı olarak otomatikman kendi debisini kendisi ayarlıyor ve uygun bulmadığı debinin üzerinde çalışmıyor. Sanırım bu özellikle filte ömrü de yukarılara çekiliyor olmalı ya da temizlik yapma zamanınız gelmiş demektir.

Ben yaklaşık 5 aydır kullanıyorum,ileriyi bilemem ama şu aşamada memnunum tavsiye edebilirim.
Bolivian Ramirezi'lerimin yumurtaları..
Tank oturduktan sonra ilk balık olarak onları almıştım.Bi'kaç gün sonra da aynı akvaryumcu da bulunan tüm rasboroları,küçük oldukları için 18 tanesini birden almıştım.Şimdiye kadar iki kayıp yaşadım onlardan.Evet ortalıklarda yok gözüküyolar,kütükler arka cama yapışık değiller ve tam ortada bulunuyorlar.Zaten dipte dolaşmayı seven balıklar olarak muhtemelen kütüklerin,bitkilerin bi'tarafında kalmışlardır.. :)
Bolivian Ramirezi'lerimin yumurtaları..
Teşşekkür ederim Murat Bey..Ölçü olarak şöyle diyim.Çapı 120-125 cm olan yarım daire düşünün yüksekliği ise kumun kapladığı alanı saymasak bile 60cm den yüksek..Şu çinden ithal edilen hazır akvaryumlardan sanırım..
Bolivian Ramirezi'lerimin yumurtaları..
 
Bu da acemice bitkilendirdiğim tankımın fotoğraflarından..O eledoalar şu aralar kuhlilerin diplerini kazmak istemesinden dolayı söküldü su yüzünde dolanır oldular. :) Işığı kapamasalar,su üstünde serbest gezen halleriyle daha da güzel gerçi..
 
Isı dalgalanmaları,şu aralar su değişimleri yaparken değişen suyun ısısına dikkate almadığımdan kaynaklanıyor.Onun dışında stabil ama şimdilik böyle..Eheim Jager 200 watt ısıtıcı kullanıyorum.Üzerinde 400lt ye kadar yazıyor bu haliyle yeterli ama akvaristler 300 wattlık olanı daha iyi görüşünde.İhtiyacımı karşılamazsa daha da soğuyan havada  2 x Eheim Jager 200 Watt kullanmayı düşünüyorum.Birini sağa diğerini sola.Bilmem ne kadar mantıklı olur.Faturaya yansıması ne olur ondan da emin değilim.
Tabanımda kurulumda sera torf kullandım bi'paket kadar,üzerini de 8cm yükseklikte aquaclay ile kaplamıştım.Sertliği düşürmede,ph'ta ve suyun doğal sarıya kavuşmasında iyi olduğunu düşünüyorum.
Bolivian Ramirezi'lerimin yumurtaları..
Dediğiniz gibi o heyecan çok ayrı gerçekten uyutmuyor,sürekli ne yapacaklarına kafa yoruyorsunuz.Yazınızı okudum,gerçekten süreci çok güzel anlatmışınız,benim gibilere yol gösterici olacaktır,devam etmenizi isterdim.Artık ne yapamaya çalıştıklarını daha iyi anlayabiliyorum.Erkek olan kumları kazma girişiminde bulunuyodu ben de bunun nedenini merak ediyordum.Öyle sanıyorum ki yumurtalardan çıkan yavruları korumak amacıyla kendine alan yaratacak.Keşke aquaclay kullanmasaydım diyorum :( Eşelemek,alan oluşturmak açısından onları zorluyor gibi görünüyor.
Su şartları tüm balıklarda olduğu gibi gerçekten önemli,siz de memleketten damacana ile su taşımışınız.Balıklarım uzun süre beraber geziyolardı.Yer yer erkek dişinin gözleri önünde karnını kuma sürtüyordu ve ona doğru yanlamasına yüzerek kuyruğuyla dokunuşlarda bulunuyordu.Kur yapma girişimi gibi algılıyordum olayı ama buna rağmen bir ertesi gün çok farklı olabiliyor birbirleri ile kavga edebiliyorlardı.Ben gene cinsiyetleri konusunda tereddütlere düşüyordum.Kaldı ki çok çelimsiz aldığım için başlangıçta ayırt etmek kolay da olamazdı.
Su durumuna gelince.Damacana şişelere çeşme suyu dolduruyor,içerisine önerilen miktarda aquatan koyup bir hafta boyunca dinlendiriyor.Değişim yapmadan önce o damacanaya 1-2 ml oranlarda çay ilave ediyor öyle değişim yapıyordum.Tankım 350lt ama içindeki kum,kütük vs derken yaklaşık 250lt ye düştüğünü tahmin ediyorum.Su değişimlerim de her hafta da 70-80lt yi buluyordu.Yalnız kendimin bile içemeyeceğim suyun içinde bu balıkları yaşatmaya çalışmak bi'taraftan içimin el vermediği bişeydi.Her ne kadar daha da iyiye gitselerde yumuşak suyu sevdiklerini okumuştum.Binamız yaklaşık 40 senelik ve eski galvaniz tesisat boruları ile döşenmiş.Su sertliği bu sebeple oldukça kötüydü.6in 1 test kitinde 16d yi geçen sertlik dereceleri ile karşılaşıyordum.Reverse osmosis üzerine bişeyler okumuş ama bütçeyi zorlamak istememiştim.İçme suyunun sertliğini test ettim ve sonuç oldukça iyiydi.Artık değişimlerimi bu su ile yapıyordum.Böylece zamanla sertliği istediğim yere getirebilirdim ki öyle yaptım...
Isı yazın müdahale etmeden 28-29 larda seyrediyodu.Hoşlanmasalar gerekti.Sonbaharla beraber ısıtıcıyı 26,5 olacak şekilde ayarladım ve şu aralar 25-27 gibi gidip geliyor.
Ph 6.5 - 7 aralığında seyrediyordu ama son değerler suyun daha da asidik olduğunu gösteriyordu.
Bir hafta kadar önce de dış filtre temizliği yapmıştım.Zeoliti vazgeçilmez olarak kullanıyordum.
Yani demem o ki; tüm bu son filtre temizliği akabinde içme suyu ile değişimler ve buna bağlı sertlik düşmesi,ısının mevsime bağlı düşüşü,ph'da ki aşağıya çekilme gibi faktörler üremeyi tetiklemiş olmalı diye düşünüyorum..
 
Tankımda popülasyon oldukça yüksek..Yavru alabilsem bile yaşatmam zaten zor olacaktır,büyütmek bile ayrı bi'zorluk zaten.Bundan sonraki süreçte tankımı yavru alabilmeyi ve korumalarını başarabilcek şekilde ayarlamam gerekecek.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.