Discus Hakkında


samsuncikletÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Samsun
Mesaj: 152
samsuncikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 02:05
Arkadaşlar Selamlar Olsun.
 
Discus bakanlar ve hakkında araştırma yapanlar hep derler işte hergün dip çekimi en az yüzde bilmem ne su değişimi v.s neden discus cok hassas balık ölür.
 
Akvaryumu kurduktan sonra daha hiç dip çekimi yapmadım biliyormusunuz. Sıcaklık 30derece civarlarında su zaten azalıyor buharlaşıyor zamanla onun yerine musluktan doldurdugum su ekliyorum bazen soba üzerinde kaynayan su soğuttuktan sonra bazende yağmur suyu ekledim. 1 Aya yaklaştı sanırım akvaryumu kuralı ne hergün dibi çektim ne yüzde bilmem kaç su değişimi yaptım anladımki bu balıklar epey dayanıklıymış amazondaki koşullara bakılırsa dayanıklı olmaları şart zaten. 7 tane aldım 1 tane kaybım oldu o balıkta geldikten sonra zaten diğerlerinden ayrı bir köşede duruyordu sonradan farkettim belinde mercimek kadar bir yara vardı sanırım ondan yeni suya alışamadı enfeksiyondan öldü. 24 saat geçmeden öldü yani balık. Akvaryumda canlı bitkide var plastik bitkide deniz kabuguda kayada mango köküde kuartz kumda var. Ben bu balığa geçmek için 1 sene tereddüt yaşadım nerdeyse yazılanlara kulak asarak hep erteledim. Babam cesaret verdi sağolsun ne olacak bakarız dedi her yeni türe geçerken aynı şeyleri duymuyormuyuz dedi ve karar verdik çıktık yola canavar gibiler maşallah. 2.gün yem yediler ve şimdi bana alıştılar artık görünce kaçmayıp yaklaşıyorlar ve hep aynı yerden yem verdiğim için ayağa kalkıp o tarafa yönelince gelip toplaşıyorlar hemen. Özetle diyeceğim şudur ki bu balığı seviyorsanız abartılanlara kulak asmayın arkadaşlar balığı hissedin yeter neye ihtiyacı var ne ister bilin yeter. Herkese sağlıklı balıklar....
 
Discuslarım Yeni yuvalarında çok mutlu sağlıklı yavrularda alıcam inşallah hele bi eş tutsunlarda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurdemirbalaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
Kayıt: 05/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1983
onurdemirbalaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 11:12
Hergün dip çekimi en az yüzde bilmem ne su değişimi .

Yukarıda yazdıklarınız kırmızı ile işaretli olan yazınız discus balıklarımızın, daha iyi gelişim gösterip daha hızlı büyümesi için yapılan işlemlerdir. Sizin beslediğiniz şekildede tabiki balıklarınız yaşamlarını sürdürecektir. Link size yardımcı olacaktır bu konuda. Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

szgn_hsdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 251
szgn_hsdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 13:18
Balıklarınızın resmini eklermisiniz rica etsem.Ben bitkili kumlu ve başka canlılarla discus beslemeye kalktım dediğiniz gibi dip çekmedim.İkisine de ne yem yedirebildim ne de yaşatabildim bir ay sonra birini iki ay sonra diğerini kaybettim ve renkleri herzaman siyaha yakındı hiç tam rengini görmedim.Bu benim bahtsızlığım ve bilgisizliğim de olabilir.Sonra 6 adet daha aldım tankta ne kum bıraktım ne başka canlı suyunuda haftada bir veya iki kez %20 değiştiriyorum.
Yemlemede ise devamlı yem atsam arkadaş yeter artık yemeyeceğiz demeden yem yiyorlar ve sonuç ise bu şekildedir.Suyu değiştirmemin veya kum vs olmamasının faydası varmı anlamış durumda değilim.Aldığımdan beri büyüdüklerinide farketmedim ama dayım her geldiğinde bunlar büyümüş bu şekilde değildi diyor.
 
szgn_hsdmr2012-11-29 13:25:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

milamberÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 590
milamberÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 17:27
  Merhaba,söylediğiniz gibi discus balıkları oldukça dayanıklı balıklardır,forumlarda yazılan birçok şeyin abartılı olduğunu söyleyebilirim, ancak sizde biraz hafife alıyormuşsunuz gibi geldi.Discuslarınızın suyunu günde bilmem şukadar değiştirin gibi birşey demeyeceğim size ancak buharlaşan suyu ekleyerek devam ederseniz bir süre sonra sıkıntı yaşarsınız.Belirli bir periyotda (haftada iki kez önerebilirim) taze suyla su değişimi yapın nekadar yapacağınızı balık sayınız ve su kalitenize göre siz belirleyin. Yemlemede dana yüreği maması tarzı birşeyler kullanmıyorsanız suyunuz çok çabuk bozulmayacaktır zaten. Baştada söylediğimiz gibi discuslar dayanıklı balıklardır ancak birkez hastalık eşiğini aştılarmı tekrar sağlıklı hale getirme süreci hayli sıkıntılı olabiliyor onun içindir ki benim size nacizane tavsiyem akvaryumunuzdaki su kalitesini yüksek tutun, balıklarınızda bakımınızın karşılığını güzel yarularla versinler inşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samsuncikletÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Samsun
Mesaj: 152
samsuncikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 20:37
İnşallah hocam teşekkürler. Tabi ki özen gerektirir tüm canlılar kimse yanlıs anlamasın sadece aşırı abartılanlara çok fazla kulak asmak gerekmez demeye getirdim. Tabi ki her canlının yaşam şartları ayrı tutupda soguk suda bırakcak halimiz yok.
Balıkların videosunu paylaşim sizlerle sorumus bir arkadaş bununla ilgili sıfırdan hazırlanırkende bir konu açmıştım. Kimse yanlış anlayıp yargılamasın demek istediğim hevesiniz varsa atın adım ben uzun bir süre erteledim sırf daha önce bakıpta aşırı derece abartılı anlatımlardan kaynaklı.
Yaşım 24 ben hayatta yokken bile evimizde akvaryum varmış aile olarak annem dahil herkez meraklıdır ve severler bu işi hercanlıya değer veririm olması gerekende budur saygılar...
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=0PWEGDMuvFo[/VID]


http://www.akvaryum.com/Forum/discusa_geciyorum_sifirdan_bitene_kadar_resimli_anlatim_yapim_diyorum_k631741.asp  
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tnemücrEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 758
tnemücrEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 21:01
Sertaç bey, inşallah seneye bugün balıkların resimlerini paylaşırsınız bizlerde sizin DİSK şeklindeki balıklarınıza bakıp bugüne kadar niye bu kadar emek harcamışız keşke Sertaç bey gibi yapsaymışız deriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samsuncikletÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Samsun
Mesaj: 152
samsuncikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 21:30
Denemekte fayda var hocam. Discuslardan birinde siyah benekler vardı ufak ufak azalmaya başladı. Umarım kimse yanlış anlamamıştır beni balıklarıma karşı özensiz biri değilim geri bildirimlerde biraz o tarz konusulmus ama ben balıklarımı ve tüm canlıları seviyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ze MahşerÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 365
Ze MahşerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 22:02
Bende bitkili discus a geçme hayali olupta korkan biriyim zar zor cesaretimi topladım ve ufak ufak çalışmalara yani malzeme teminine başladım. Bakım konusunda size katılmadığım bi kısım var evet düzgün aralıklarla su değişimi dip çekimi yapmazsakda balıklarımız yaşar ancak yaşamak var yaşamak var... Aynı ağız yavrusu iki balık alıp deneyin ben ve bi arkadaşım aynı koloninin yavrularını paylaştık ben düzenli su değişimi yaparken o sadece eksilen suyu tamamlamayı seçti canlı konusunda ben yedi veya sekiz kayıp verirken o hiç kayıp vermedi ancak bendeki yavrular daha hızlı gelişti ve yaklaşık bir yıl sonunda  damızlık boya geldiklerinde benim balıklarımdaki renkle onun balıkları arasındaki renk farkı çok bariz ortaydı. Ben su değişimini odadaki bir insanın havası olarak görüyorum kim hep aynı havayı solumak isterki ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samsuncikletÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Samsun
Mesaj: 152
samsuncikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 11:31
Evet gelisim konusunda katiliyorum sizlere kesinlikle ama akvaryuma fazla karismak olumle sonuclaniyor genelde.onurdemirbala2012-12-01 18:21:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KoLoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 13
KoLoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 15:59
Öncelikle tüm paylaşımlar için arkadaşlara teşekkür ediyorum.Ben yaklaşık 2 sene önce 70 cm bir akvaryumda discus beslemeye kalktım.İlk discus deneyimimdi.Sonuç olarak hepsi öldü ve akvaryumu komple kaldırdım.Dip çekimi konusu besleme vs. gibi konularda eksiklerim olduğunu daha sonraki araştırmalarımda gördüm.Akvaryum olayına uzun süre uzak kaldığım için çocukluğundan beri akvaryumla uğraşan bir insan olarak artık geceleri saat 2 de 3 de kalkıp evin içinde akvaryumun sığabileceği bir alan arayan bir insan haline geldim.(elimde metreyle).Sonuç olarak 125*50*65 ebatlarında bir alan buldum.
Ben alabileceği maksimum boya erişebilecek yavru alabileceğim kaliteli bir discus akvaryumu kurmak istiyorum.Fakat yavrudan kendimin büyüteceği bir discus akvaryumu kurmayı düşünüyorum.BUnunla ilgili önerilerinizi bekliyorum.Mesela;
Akvaryumu özel yaptırıp 125*50*60 (yerim ancak o kadar) sump sistemi yaptırcam.Bu sistemi kurdurmamın dip çekim sayısına bir etkisi olurmu?Ne kadar süre ile dip çekimi yapmalıyım?
Akvaryumda kum,bitki ve diğer aksesuar malzemeleri kullanmalımıyım?  
BAşka tür balık koymalımıyım?(neon,vatoz,ejder vs.)
Kaç adet yavru discusla başlamamı tavsiye edersiniz?
Sump sistemi kurdurmamın bana bir artısı olurmu?
Herhangi bir tür discus başka bir tür discusla eş tutarmı?Böyle bir durumu tavsiye edermisiniz?mesela turkuazla orange (bunu meraktan sordum)
Aklıma şu an bu kadar geliyor.Geldikçe sormaya devam edeceğim inşallah.
Bir an önce akvaryumu kurup rahat bir uyku çekmek istiyorum.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 16:11
Neon ve ramirezi beslemiş biri ve bu balıkları sağlıklı bir biçimde yaşatabildiğime göre ben discus besleyebilirim demektir zaten neon ve ramirezi discustan bile daha hassas balıklar bence en güzel discus alenquer,red melon,blue diamondve tabikide vazgeçilmez olan pigeon blood ben 14 yaşındayım ve bu balıkları şu an besleyemeyeceğim için aslında beslerimde 150 ltlik ve ölçüleri 100-30-45 olan akvaryumum daha gelmedi gelince başlayacağım tabiki discus yavrusu ile başlayacağım tür olarak ya pigeon blood ya da alenquer olacak

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir