Discus Sıcaklık


dadashÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2009
İl: Erzurum
Mesaj: 217
dadashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 11:36
Merhabalar değerli dostlar, 
geçen hafta cuma günü 8 adet 4-6 cm aralığında getirttiğim discuslarıma bakmaktayım, 
herhangi bir hastalıkları varsa diye korkudan sıcaklığı 31-32 derece aralığına sabitledim. 
Bu 1 haftalık süreç sıcaklık yardımı ile bakterilerden kurtulmak için yeterli midir ? (tedbir amaçlı) 
Kaç derecede olmaları idealdir, yardımcı olursanız çok sevinirim, sağlıklı hobiler  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

milamberÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 590
milamberÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 12:53
 Merhaba Furkan bey,yavru gelişiminde 30 derece iyi bir sıcaklıktır tabiki iyi bir havalandırmayla beraber,ancak şartlar gereği daha düşük tutmak isterseniz 27 derecenin altına düşmediğiniz sürece bir sıkıntı olmaz,önemli olan sabit bir sıcaklıkta kalmaları balıkların, sıcaklığın çok değişken olmaması önemli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist24Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 386
akvarist24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 13:00
   31-32 derece 1 hafta arayla ısıtıcı derecesi 1 er derece düşürülerek 29 a sabitlenebilir, bu her eklenen suda sıcaklık değişimini daha azaltır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harunutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 179
harunutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 15:40
Hocam soyle soyleyebilirim ki,

=> 25 derece alti => 3 gune kalmaz baliklar hastalanip oleceklerdir, kesin

=> 26-27 derece. => baliklar hastaliklara acik olacaklardir. Duzgun, oturmus akvaryumlarda tolerans daha yuksek olacagi gibi su degisimi gibi suyun dengesinde oynamalara sebep olabilecek durumlarda hastalik riski artar. Ozellikle 6cm alti boylardaki baliklar icin oldukca riskli bir sicaklik araligidir.

=> 28-29 derece => pek cok otorite tarafindan optimum olarak ifade edilen sicaklik araligidir. Baliklar sicaklik dolayisiyla pek fazla sorunla karsilasmazlar ve akvaryumdaki diger canlilar da sicaklik dolayisiyla sikintiya dusmezler. Ozellikle bitkili diskus akvaryumlari icin maksimum sicaklik araligi olarak kabul edilebilir, cunku bir kac bitki turu haric tum bitki turleri bu sicakliktan yuksek degerlerde curumeye baslarlar. 27-29 derece araliginda bir diskus tankinda hastalik pek muhtemel degildir ancak gene de hastaliklar gozlemlenebilir.

=> 30-32 derece => baliklarim kucuktur, hastalanmasin diyenler icin en uygun sicakliktir. Ozellikle dana yuregi takviyesiyle buyutulen diskuslar icin hastalik neredeyse imkansizdir. Bunun yaninda form kayiplarini engelleme ve akvaryuma uyum saglanmasi hususunda oldukca yararli bir degiskendir. Su ana kadar denedigim sicakliklar icinde en mukemmel aralik. Hatta formu bozuk canlilarin bile duzgun beslenme aliskanligi kazanip form tuttuklarini gozlemledigim bir sicaklik araligidir. Yetiskin ve yumurtlama donemindeki baliklari strese sokabilecegi ihtimalini goz onune alarak tavsiye edecegim sicakliktir. Neredeyse olu baligi canlandirir.

Ayrica sicaklik degisimlerini 1 saniye icinde (inanilmaz hizli) yapmadiginiz surece baliklar sikinti cekmeyeceklerdir. Onca kez discus aldim ve akvaryuma ekledim. Hicbirinde de damla damla su ekleyip, sicakligi yavas yavas degistirmedim. Bu sebepten eklememden itibaren 1 ay icinde tek bir balik bile kaybetmedim simdiye dek. Tavsiyem, gecis evresinden ziyade, orta ve uzun vadede akvaryum degiskenlerini sabit tutmaniz (sicaklik, iyon dengesi, pH, vs.)
Bu yazida acikladigim ve savundugum bilgileri bizzat deneyimleyerek gozlemledim. Bircok farkli akvaryumda bircok farkli cesit discus besledim ve paylasabilecegim bilgiler teker teker denenmistir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dadashÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2009
İl: Erzurum
Mesaj: 217
dadashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 22:03
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim 
O zaman hiç dokunmuyorum sıcaklığa, bugün gelirken bemiks kompoze ampul aldım;
150*50*60h + sump var normalde 5 atmam gerekir ama risk almamak adına 4 adet atacağım inşallah iyi olur 
Saygılarımla, hayırlı akşamlar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir