Discus'a cesaret


ismail06Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2007
İl: Çankiri
Mesaj: 230
ismail06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2007 11:42
Dün akvaryumcuya uğradığımda 3 adet büyük (avuç içi büyüklüğünde ) diskus gördüm bu zaman kadar hiç incelememiştim orada çok dikkatli inceledim ve hayran kaldım. 145 lt lik akvaryumuma bu üçünü alsammı diye düşünüyordum. Bugün biraz internette araştırdım ki bakımının çok ama çok zor olduğu konularında yazılar okudum ve cesaret edemedim. Alsaydım 145 lt de tek başlarına beslemeyi düşünmüştüm.
Size sorularım
Tanesine 75 YTL diyor üçünü alırsan 200 ytl ye olur diyor. Fiyatı sizce nasıl?
Balıklar yüzerken (akvaryumcuda) yana döndükleri oluyor bu normalmi?
Ve en büyük sorum Gerçekten bakımı anlatılanlar kadar zormu? (her gün dip çekimi, su değerlerinin hiç değişmemesi(ki her gün dip çekimi yapılınca su eklenecek ve su değerleri değişecek), nitrat filtresi alınması vs.)
teşekkürler.
 

ismail062007-11-09 13:14:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsenerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/10/2005
İl: Nevsehir
Mesaj: 1048
EsenerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2007 11:56
İsmail hocam cm cinsinden ve türlerini biliyorsanız çok daha kolay yardımcı olabiliriz. Tahimini 6-8 cm discuslar 30 40ytl civarında olması gerekir. Birde Akvaryumcular genellikle ithal alırlar ,siz eğer discus besleyecekseniz yerli üretim alınız. Ama öncelikle akvaryumunuzu discusa göre düzenleyip ,sonra balıkları alın.  Bende discus besleyeceğim 400 lt akvaryumu düzenledim, suyu doldurdum suyun oturmasını bekliyorum.
 
Bir de şuna değineyim, discusa cesaret edin. Biraz zahmetli olabilir. Bunu azaltmak yine sizin elinizde. Balık sayısını az tutup, filtrelemeyi iyi yapıp, üretme amacı olmadan  bu balıkları besleyebilirsiniz. Forumumuzda senelerdir discus besleyen arkadaşlar var,size yol göstereceklerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arcturus78Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 10
arcturus78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2007 13:24

Yaklaşık 1 yıl önce ben de büyük bir hevesle Discus akvaryumuna başladım. Diğer balıklarla karşılaştırıldığında bakımının daha zor olduğu muhakkak. Ama bu balıkları seyretmenin verdiği zevk çok ayrı. Esener'in söylediklerini dikkate alırsan sorun olmaz. İlk önce iyi bir araştırma yapıp balığın ihtiyaçlarını iyi öğrenmem lazım. Akvaryumu önceden hazırlamalısın ve aldığın balıkların sağlıklı olmasına dikkat etmeslisin, farklı zamanlarda  balık eklemek yerine balıklarını tek seferde aynı boyutlarda alırsan daha sonra eklemelerde yaşayacağın sorunların önüne geçmiş olursun. Suyun sertliği ve PH u önemlidir tabiki ama daha önemlisi su şartlarının sürekli değişkenlik göstermemesi, su değerlerinin mümkün olduğunca aynı tutulması. Sonuç olarak üretim yapmayı düşünmüyorsun bence gidipte RO cihazı almana gerek yok. Ben 1 yıldır musluk suyunu dinlendirerek ve Sera Aquatan kullanarak balıklarımı sağlıklı yaşatıyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir