ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
arcturus78
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2007 12:49
Son Ziyaret:
21 Ekim 2013 17:16
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah Özdemir
Doğum Tarihi:
10 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Kimya Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrah Özdemir

SON 10 MESAJI

Discus'a başlayacağım ama?
Sertlik ölçümü için satılan kitlerden alabilirsin. Çok pahalı birşey değil. İstanbul şebeke suyunu 11 olarak ölçmüştüm, üretme düşünmüyorsan uygun bir sertlik. Sağlıklı büyütmek için su değerlerin fazla oynamasın yeter, bir de bence Tubifexten kesinlikle uzak dur. Balıkların iştahla saldırmaları gözünü boyamasın, hastalanırlarsa çok uğraşırsın. Dana yüreğini de severek yerler, günde bir öğün vermeni tavsiye ederim.
diskus eşleşme
Discuslar bölge tutan balıklar. O yüzden balıklar arasında sürtüşme olması normal. Balıkları takip edip diğerine zarar verip vermediğine bakmak lazım. Ezilen strese girip yemden kesilebilir ve hasta olabilir. Benim ilk aldığım Discuslarımda da aynı problem olmuştu. Ama diğeri de karşılık verince sürtüşmeler azaldı ve bir sorun çıkmadı. Discuslar kalabalık grup halinde olurlarsa daha iyi olurlar. Akvaryumun uygunsa daha fazla balık bulundurmanı tavsiye ederim. Baskın balık akvaryumunda mutlaka olacaktır. Ben yemlememi bile buna göre yaparım. Akvaryumun farklı bölgelerine yem atarım ki baskın olan diğerlerinin yemesini engelleyemesin. Hiç Discus eşleştirip üretim yapmadım. Ama bildiğim kadarıyla Discuslar zor eş seçen balıklar. Bir erkek bir dişiyi aynı akvaryuma koyunca kesin eşleşecekler diye bir durum olduğunu  zannetmiyorum.arcturus782007-11-14 16:26:24
Kaç watt uv lamba
Jebo UV-H5 Ultraviole 5 Watt  hediye olarak geldi. Ancak lambası çok düşük watt lı. Daha yüksek watt lı ile değiştirmek istiyorum ama adaptör gibi bir şeyi var zerine 220 volt 5 watt yazıyor. Cihazın kutusunda da herhangi bir bilgi yok. O yüzden tereddüt ettim. Fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
 
 
Kendi soruma cevap: Adaptör dediğim şey UV lambanın balastıymış. Yani lambanın gücüne uygun balast kullanmak gerekiyor. UV lambasını daha güçlü bir taneyle değiştirme şansım yok. Balastı da değiştirmem gerikiyor ki bu yeni ve daha güçlü bir  tane almakla aynı fiyata geliyor.
arcturus782007-11-21 16:10:05
Deride Beyazlaşma
Caner Bey Melek balıklarıyla Discusların birarada tutulup tutulamayacağıyla ilgili birçok yazı okudum, her iki fikri savunan insan sayısıda oldukça fazla. Açıkçası ben de bir sakınca görmüyorum hatta 1 yıldır beraber sağlıklı bir şekilde yaşatmayı başardım. Akvaryumumu kurduğumdan beri ilk hastalık yukarda bahsettiğim nedenden dolayı ortaya çıktı.
 
Her ne kadar bir sakınca görmesemde, Melek balıklarımın eş tutması ve yumurtlamaya başlaması nedeniyle ve yeni gelen balıklarıma yer açılması için Melekleri ayrı bir akvaryuma ayırmak için hazırlıklar yaptım. Birkaç gün sonra geçireceğim.
 
Akvaryumumda Discus haricinde 2 adet cüce vatoz ve 2 adet macracanta kalıyor.
arcturus782007-11-14 15:45:01
Deride Beyazlaşma
5. günün sabahında hasta olan balığımın durumu daha da ağırlaştı. Gözleri buğulandı, yemekten kesildi, vücudundaki beyazlıklarda artış oldu, saklanmaya başladı ve karardı. Aynı zamanda melek balıklarımda da hastalık belirdi. Normalde uyguladığım ilaç dozunu  uygulamak yerine aynı dozun yarısını bactocpur diğer yarısını mycopur olarak uyguladım. Aynı günün akşamı balıklarım kendine gelmeye başladı. Beyazlıklar azaldı, çok iştahlı olmasalarda yeme hareketlenmeye başladılar.
 
Akşam aynı dozlarda tekrar ilaç uyguladım, ertesi sabah Discusumda beyazlık kalmadı, rengi açılıp normale döndü ve yem almaya başladı, meleklerimden biri çok iyi durumda diğeride bu sabah itibariyle yem almaya başladı. Dün akşam balıkların sağlık durumu iyileşince % 50 su değişimi yaptım. Şu an herşey iyi.
 
Bu arada yaşadığım bir tecrübeyi daha anlatayım.
 
Ph ölçümü için üniversite yıllarında laboratuarda kullandığımız karşılaştırmalı skalası olan PH kağıdı kullanıyordum. Yaptığım ölçümlerde PH 6.5 çıkıyordu. Bu hastalık döneminde emin olmak için laboratuarda akvaryum suyuna PH metreyle ölçüm yaptırdım ve sonuç 7.48 çıktı. PH kağıtları akvaryum suyuna girince doğru değer vermiyordu. (Farklı marka PH kağıtlarıyla deneme yaptım) Hatta PH metre bile ölçümde normalden daha uzun sürede ölçüyordu. Nedenini henüz anlayamadım. PH kağıdı kullananlar varsa bir kontrol etmelerinde fayda var. Ben PH metre almaya karar verdim.
UV Sterelize Edici
Bana Jebo UV-H5 Ultraviole 5 Watt hediye geldi. Üzerindeki lamba bence çok düşük bunu daha yüksek bir lambayla değiştirsem sorun olur mu? Bilgisi olan var mı.
Kaç watt uv lamba
Yararlı bakteriler zaten akvaryumun taban malzemesinde ve filtrede yaşamaya devam eder. UV lamba su içersinde yüzen bakteriler için. 24 saat çalıştırmakta fayda var bence. Ayrıca açıp kapatmanın lambanın ömrünü kısaltığı söyleniyor. ConqueroR2007-11-15 12:00:18
Deride Beyazlaşma
Söylediğinde haklısın. Karantina akvaryumum olmadığı için mecburen direkt koydum balıkları. Aslında balığın resmini çekmiştim ama hem yanımda değil hem de zaten çok net olarak ne olduğu belli olmuyor resimde. Hastalığın tedavi aşamasıda UV nin faydası olur diye düşünüp dün akşam  filtre çıkışına taktım. Akvaryumda herşey çok iyiyken böyle birşey çok üzdü, en azından yaşayanlara birşey olmasın istiyorum. Bu kadar araştırma yaptıktan sonra şunu anladım, hala internette görsel ve yazılı olarak balık hastalıklarına teşhis yapmaya yarayacak tam bir kaynak yok. Yararlı birçok yazı bulmak mümkün ama yine de yetersiz kalıyorlar bence. Umurım bu alandaki hızlı gelişme devam eder ve herkesin anlayabileceği geniş kapsamlı kaynaklara ulaşabiliriz.
Discus'a cesaret

Yaklaşık 1 yıl önce ben de büyük bir hevesle Discus akvaryumuna başladım. Diğer balıklarla karşılaştırıldığında bakımının daha zor olduğu muhakkak. Ama bu balıkları seyretmenin verdiği zevk çok ayrı. Esener'in söylediklerini dikkate alırsan sorun olmaz. İlk önce iyi bir araştırma yapıp balığın ihtiyaçlarını iyi öğrenmem lazım. Akvaryumu önceden hazırlamalısın ve aldığın balıkların sağlıklı olmasına dikkat etmeslisin, farklı zamanlarda  balık eklemek yerine balıklarını tek seferde aynı boyutlarda alırsan daha sonra eklemelerde yaşayacağın sorunların önüne geçmiş olursun. Suyun sertliği ve PH u önemlidir tabiki ama daha önemlisi su şartlarının sürekli değişkenlik göstermemesi, su değerlerinin mümkün olduğunca aynı tutulması. Sonuç olarak üretim yapmayı düşünmüyorsun bence gidipte RO cihazı almana gerek yok. Ben 1 yıldır musluk suyunu dinlendirerek ve Sera Aquatan kullanarak balıklarımı sağlıklı yaşatıyorum.

Deride Beyazlaşma
Arkadaşlar;
 
Geçen hafta güvendiğim bir satıcıdan 4 adet yeni yavru Discus aldım. Benim elimde de 4 adet vardı ve bunlar gayet sağlıklıydı. İştahları yerinde rekleri güzel. Aldığım balıklarıda uzun bir gözlemin sonucunda sağlıklı olduklarını düşünerek aldım. Balıkları akvuryumuma koyduktan 1-2 gün sonra eski balıklarımdan 2 tanesinin rengi karardı, iştahtan kesildi ve derilerinde çizgi şeklinde beyazlıklar oluşmaya başladı. Balıklar genelde yüzeye yakın duruyor ya da birşeylerin arkasına saklanıyorlardı. Eski olanlardan diğer 2 sinden biri gayet sağlıklıyken diğerisi ise aynı hastalığın belirtilerini daha hafif gösteriyordu. Yaptığım araştırmalar sonucunda bakteriyel bir hastalık olabileceğine karar verip, Sera Bactapur kullanmaya başladım. Ertesi gün daha hasta olan 2 balığım daha da ağırlaşmış bir tanesinin sanki derisi soyulmaya başlamıştı( sanırım mukoza atması denen olay bu.) ve ortalıkta dengesizce dolaşıyordu. Hastalığı daha hafif olanda sanki iyileşme var gibiydi-rengi normale döndü-yem alıyordu. Aynı günün akşamı durumu ağır olan balıklarımdan biri ölmüştü ve soyulma dediğim olay vücudunun büyük bir kısmında vardı. Diğeri de ertesi sabah öldü. İyileşme belirtileri göseteren balığımın da bugün (4. gün) itibariyle durumunun pek te iyi olmadığını düşünüyorum. Zaman zaman rengi kararıyor, yeme pek istekli değil ve vücudundaki beyazlıkta artış var. İşin ilginci eski balıklarımda sadece 1 tanesi bu hastalıktan hiç etkilenmedi, ki bu balığımın içlerinde her zaman en sağlıksız olduğunu düşündüğüm balıktı. Yeni balıklarda ise en ufak bir Problem Yok. Aynı yerden Dayımda bir adet balık almıştı, dün beni aradı aynı sorun onun akvaryumunda da başlamış. Anlaşılan sorun bu balıklardan geldi. Anlamadığım. madem bir hastalık var. neden  sadece eski balıklarım hastalandı ve eski balıklarımdan biri bundan etkilenmemeyi nasıl başardı. Bu durum sadece bağışıklık sisteminin kuvvetli olmasıyla açıklanabilir mi?
Ve en önemlisi hasta olan balığımı kurtarmak için ne yapabilirim.
 
 
(Biraz uzun oldu ama durumu detaylı anlatmak istedim, Böylece başkalrıda faydalanabilir)
 
 
Akvaryum 160 lt haftada bir su değişimi
arcturus782007-11-16 14:14:51

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.