Discusa başlıyacağım hayırlısıyla ama


byxnevzatxÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 9
byxnevzatxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 00:28
İlk önce merhabalar Tebessüm
 
 Ben 80*60*40(h) 192 ltlik cama cam akvaryumda discus beslemek istiyorum.Sizce 6 tane snake skin 5 cm civarı alsam olur mu?(ya da tavsiyeniz var mı?)
  Akvaryumumda uvli dış motor ve pipo filtre bulunacak.300w jager ısıtıcı düşünüyorum ama sizce başka bişi olabilir mi ?
 Akvaryumumda başta mango kökü , zeolit ve hümik asit kullanıcam ama bunlar ph fazla düşürmez ve kimyasal bir birleşim olmaz demi?(Başka hiç bişi olmıyacak toprak bitki kaya vs.)
 
  Bir de dış motora kendim nitrat düşürücü , fosfat düşürücü , zeolit koyup aktif karbonu kaldırsam olur mu ?
 
HimmmBir de bitkili discus nasıl oluyor?Formda araştırdım ama anlayamadımUtangaçDip çekimi yapılmaz falan tarzı bilgiler dolanıyor ama kısaca özetleyebilirseniz.
 
Herkese şimdiden teşekkürler. Amacım sağlıklı bi balık yetiştirebilmek...
Herkese iyi günler ve sağlıklı balıklar...Başınızı ağrıttığım için şimdiden özür dilerim.Utangaç
byxnevzatx2010-08-31 01:24:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tpbatumÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 79
tpbatumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 01:24
Ben bilgim dahilinde bir şeyler karalayayım. Akvaryumunuz belirttiğiniz boyut ve sayıda balık için uygun ancak afacanlar irileşip boylandığı zaman biraz zor olacaktır. Filtreleme yeterli görünüyor ısıtıcı ise benim bildiklerimin en iyisi. Mango kökü, zeolit ve hümik asit bir arada kullanılabilir, bir miktar ph düşürecektir ama aşırı miktarlarda kullanmadığınız sürece ciddi bir fark yaratmayacaktır. Zeolit kullanmasanız da olabilir. Dış filtreye onun yerine fazladan elyaf ya da biyolojik sünger daha çok işe yarayacaktır kanımca.

Bitkili discusa gelince.. Ben de bitkilide discus besliyorum. Akvaryumu kuralı 3 ay, discusları içine atalı da 2 oldu ve 5 discusla 20 civarı neonum var 200lt.de. Dip çekimi için hortumun ucuna ızgara yaptım, kumun içine batırıp öyle dip çekiyorum pek sorun olmuyor. Siz de böyle birşeyler hazırlayabilirsiniz. Bazen de üstten sadece su çekiyorum. Nitrit 0, nitrat da 0-5 aralarında oynuyor. Bence görsel olarak bitkili discus zevke zevk katıyor. Biyolojik döngüye de fayda sağlıyor. Mesela bitkisiz akvaryumda tüketilmeyen yemleri sizin temizlemeniz gerekir, ama ben discuslar ilk geldiği zaman yemleri hiç toplamadım dipten, zamanla bir de baktım ki bitkili akvaryum devreye girmiş ve minik minik salyangozlar o yemleri yok etmek için türemiş. Boyut olarak büyüyen bu adi salyangozlar da tarafımdan discuslara neşeli bir öğün olarak servis edilmiş :)

Eğer kumla diple uğraşamam diyorsanız ve bitki de istiyorsanız, camdan küçük kaplar hazırlayıp bitkilerinizi bu kaplara dikebilirsirniz. İnce camlardan evde kendiniz bile hazırlarsınız. Hatta üstlerini silikon kullanarak lav taşı, vb. ile kaplarsanız saksıları bir miktar kamufle etmiş olursunuz.

Kendi ajvaryumumdan örneklerle size fikir vermeye çalıştım. Umarım yardımcı olmuşumdur.
tpbatum2010-08-31 01:25:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byxnevzatxÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 9
byxnevzatxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 02:19

Öncelikle çook teşekür ederim. Galiba başta bitkisiz bakıcam ama sonra öğrene öğrene bitkili tanka geçicem hayırlısıyla. Dediğiniz gibi  bitkili discus zevke zevk katıyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir