ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tpbatum
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2010 23:38
Son Ziyaret:
22 Şubat 2012 23:17
Toplam Mesaj:
79 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tahsin Perçin BATUM
Doğum Tarihi:
23 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tahsin Perçin BATUM

120*40*60 Bitkili diskus, ramirezi, neon.
100*100*55 Kırmızı yanaklı su kaplumbağası.

SON 10 MESAJI

Discus Akvaryumu Hayali
Baccopa australis, rotala rotundifula ve bazı echinodorus türleri de 28derecede yaşayabilen bitkilerdendir. Sitenin bitki rehberinde araştırırsanız bulabilirsiniz.
Bitkili tankta dış parazit tedavisi?
Cevabınız için teşekkür ederim Mert Bey. O zaman bu akşam 1lt.ye 1 permasol ile banyo yaptırmaya başlıyorum. İnşallah bu illeti de akvaryumdan atarım. İlk boş vaktimde de revers osmos alıcam zaten, umuyorum ki bu tür dertleri bir nebze azaltacaktır.

Mert Bey hazır sizi bulmuşken araya şunu da sıkıştırayım, İstanbul'a yolum düştüğünde size de uğrayıp o meşhur discuslarınızdan bir kaç tane edinmek için can atıyorum, bunu da belirteyim. :)
Bitkili tankta dış parazit tedavisi?
Herkese merhabalar. 120*40*60 akvaryumumda 5 discus, 15 ramirezi ve bir kaç tane de neon balığı var. 10 gün kadar önce bitkilerde oluşan sakal yosunları yemesi için 3 tane de SAE attım akvaryuma. O günden beri balıklarımda harekete karşı aşırı duyarlılık ve ani tepkiler oluşmaya başladı. Son 4-5 gündür de mavi renkli olan 2 discusum (1 blue diamond, 1 kırma) sürekli kararmış vaziyetteler. Ve tüm discuslar finleri kapalı vaziyette köşelere siniyorlar. Sadece yemleme yapacağım zaman normal hallerine dönüyorlar ve yemlenmeleri bittiğinde yine kararıp pısıyorlar. İştahlarında bir problem yok ama. Bitkilere ve kuma da sıklıkla sürtünüyorlar. Önceleri SAE lerden dolayı stres sandım ama dış parazitten de şüphelenmeye başladım. Su değerlerimde bir değişiklik yok. Nitrit, nitrat hep aynı seviyelerde. Isı 28 derece. Normalde 2 ya da 3 günde bir 40 lt su değişimi yapıyordum ama bu olaylardan sonra sıklaştırdım. Farkettiğim bir durum da bu aralar su seviyesinde gezinen bir miktar küçük salyangoz gördüm. Acaba sizce sorun dış parazit mi yoksa başka bir şey mi?

Eğer dış parazitse bitkili bir tankta nasıl bir uygulama yapmalıyım? Sıcaklığı artırsam ramireziler zorlanacak. Kaya tuzu atsam bitkiler zarar görecek. Akvaryuma permasol uygulasam bitkiler ve diğer balıklar nasıl etkilenir? Azoo'nun dış parazit ilacı nasıl, etkili mi? Kullanan arkadaş varsa bu ilacı önerir mi? Banyo uygulaması yapmak istemiyorum çünkü hem discusları daha fazla ürkütmek istemiyorum hem de akvaryumu da bir şekilde temizlemek istiyorum.

Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.
tpbatum2010-11-06 01:21:28
Discusa başlamak isteyen acemi
Balıkları ilk aldığında hemen akvaryuma koyma. Yavaş yavaş alıştır. İki hava hortumunun arasına bildiğimiz plastik vanalardan tak, akvaryumdan discusların suyuna damlata damlata 3-4 saat boyunca su aktar. Önemli olan balıkların akvaryumdaki su değerlerine adapte olabilmesi. İlk alıştırma periyodunu dediğim gibi uzun tutarsan balıkların şansı artar. Sonrasında dinlendirilmiş çeşme suyu ile düzenli su değişimi yapabilirsin. Bir sorun olmaz ama tabi ki balıklar için en iyisi de bu değil hak verirsin ki.
Toptancı Üretimhane Kocaeli 40 Yeni Resim syf6
Hayırlı uğurlu olsun.  Allah hayırlı kazançlar nasip etsin.
Discusa başlamak isteyen acemi
Discusların ramirezilerle neden yaşayamayacağını açıklayabilir misiniz? Ben şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yaşayan duymadım. :S  Hatta kendi tankımda bile 5 discus ile 15 ramirezi bir arada mutlu mesut yaşıyorlar. Bence discus ve ramirezi bir arada sorun yaratmaz. Yalnız akvaryumunuzun hacmi (190 lt) az olduğu için çok sayıda ramirezi varsa discuslarla birlikte sıkışıklık oluşabilir. Discusun neonları yeme konusuna gelince eğer discusları düzenli ve tatmin edici şekilde besler, kuru yemin yanında karides, dana yüreği, vb.. gibi ek besinlerle de takviye ederseniz kolay kolay sorun yaşamazsınız. Hasta ya da ölmek üzere neona bazen saldırabiliyorlar o ayrı. Ölmüş neonları da afiyetle yerler ama sağlıklı bir neona uç şartlar dışında kolay kolay birşey yapmazlar. Limon tetra da sürü balığı olarak hoş bir ekleme olabilir ama sahip olduğunuz hacime bence ekleme yapmamalısınız.

Bitkilerinizin yaşayabileceği sıcaklık aralıklarını siteden araştırın, discus ve bitki için optimum sıcaklık 28 derecedir. 26 dereceye kadar dayanan bitkileriniz varsa bu bitkilerin bir ihtimal 28 dereceye adapte olma olasılıkları vardır.
tpbatum2010-11-04 03:22:42
Discus iç parazit
Flagyli ağızdan vermek yerine hasta balığa karantina akvaryumunda banyo yaptırmak suretiyle de kullanabilirsiniz. Ne yaparsanız yapın ama tedaviye bir an önce bir yerden başlayın.
moss duvarı(gelişim aşaması fotoğraflarla güncel)
Koçtaş, Bauhaus gibi yapı marketlerin bahçe bölümünde de ağ-tel çeşitleri bulabilirsiniz.
Lepistes Yavruları İçin Korunaklı Alan Oluşturma
Bir ara traş olmaya gittiğim berberde de görmüştüm, aynen böyle yapmıştı, lepistes yavruları da takılıyorlardı aralarda, gayet de memnunlardı hallerinden. :)  
Discusların türleri nedir?(resimli)
En öndeki alenquer de olabilir, sağdaki blue diamond, turuncu olan red passion, arkadaki red map diyesim geliyor ama daha bilgili arkadaşların takdirine bırakıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.