Discuslarımın yuvasını büyütüyorum ama?


mka.mkaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 99
mka.mkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2008 01:05
Yaklaşık 8 ay önce kurduğum 100x40x50 bitkili tankımda discuslarıma sağlıklı bir şekilde baktım. Hatta ikisi çift tutup 10 gün önce yumurtladılar bu keyif hiçbirşeye benzemiyormuş :) (hala sık sık birbirlerine kur yapıyorlar) Şimdi ise 130x50x60 + 150 lt sump olan bir sistemi bu haftasonu kurcam. Şuanki akvaryumumda 5 ini son bir hafta içinde aldığım 10 adet discus 3 adet ergin cüce vatoz 2 adet otoconcila 3 adet çöpçü ve 2 adet küçük Sae var.Akvaryumda 3 adet mango kökü ve Bitki olarakta iyice etrafı sarmış olan Sert Çınar 3 kök soğanlı saz anubias ve adinı hatırlamadığım 3-4 kök bitki var.
 
Yeni akvaryumum ise tabanda şişmeden önceki hali 5kg (şişince ne kadar kalınlığında tabana yayılacak bilmiyorum :)) olan Hindistan cevizi torfu üzerinde 50kg 3-5mm bej quartz kum olacak. Bitkileri ve mango köklerini buna taşımayı düşünüyorum.
Ancak yeni aldığım balıklardan en beğenerek aldığımda anlamadığım bir gariplik var. Diğerleri akvaryuma alışmış ve yem yemeye başladılar hatta eskilere baskınlık kurmaya bile çalıştıkları zamanlar oluyor ancak bu balığım diğerlerine bir süre katılıyor sonra içten veya dıştan birşey aşırı rahatsız ediyor ani kısa hareketler yapıyor ve sonra bir kuytuya girip saklanıyor. Aynı şekilde kısa kısa ani hareketlerine zaman zaman burdada devam ediyor. Yem yemekte çekingen davrandığı için dışkısını gözlemleyemedim maalesef. Bu durum beni rahatsız ettiği için  balıklar dahil herşeyi sterilize ederek yeni akvaryuma taşımayı düşünüyorum.
 
Bunu yapabilirmiyim ve nasıl yapabilirim? veya neleri taşıyıp neleri gözden çıkarmalıyım?
Akvaryum oturana kadar yani 15-20 gün iki akvaryum birlikte kurulu olacak dolayısıyla herhangi bir ilaçlama yapmam gerekirse şu anki tanktamı yapmalıyım? Ayrıca ufak bir karantina akvaryumumda var. Önerileriniz benim için çok değerli arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim. 
 
NILYA2008-10-15 08:25:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShannaraÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2007
İl: Izmir
Mesaj: 239
ShannaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2008 19:12
Mesut kardeşim ani hareketlerde bulunma sağa sola sürtünme gibi şeyler gözlemliyorsanız dış parazit var derim tabi bu işten anlayan arkadaşlarında bilgilerini almak lazım ... Madem balıklarınızı başka tanka aktaracaksınız ozaman şu anda bulundukları tank da ilaçlama yapabilirsiniz. İlaç olarakta seranın mycopur'u önere bilirim. Geçmiş olsun 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mka.mkaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 99
mka.mkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2008 10:36
Serkan teşekkür ederim son birkaç günlük gözlemlerim  dış parazit olduğu yönünde.Permasol banyosu uygulayıp yeni tanka geçmeden öncede ana tankta iç parazit önlemi olarak flagy tedavisi uygulamayı düşünüyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir