ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mka.mka
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ocak 2008 11:42
Son Ziyaret:
21 Şubat 2014 15:16
Toplam Mesaj:
99 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut ARIKAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut Arıkan

SON 10 MESAJI

diskuslarım yumurta döküyor
Uygun bir çift olmaları için onlara biraz zaman verin. Erkek ne yapacağını henüz bilmediği için veya tekrar üremek için yumurtaları bir süre yiyebilir hatta dişide bakamayacağını hisssederek veya bozulmadan kalan yumurtaları büyütmeye değecek sayıda görmezse oda yiyebilir. Uyumları biraz zaman alacaktır. ki yumurta almak işin en kolay kısmı. Yumurtadan çıkmalarını sağlamak daha zor büyütmek çok daha zordur. Siz bu zorlukları göze alacaksanız gerekli bilgilere netten vede bizlerden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
yavru alamıyorum

Öncelikle stres yapmayın  Eş olarak aldıysanız ve yavrularını biliyorsanız biraz daha rahat olabilrisiniz. Şimdi anladığım kadarıyla dişi yumurtlama için niyetli ancak erkekten karşılık alamıyor. Daha önce sürekli üretimde kullanılan bir çiftse muhtemelen iletkenliği düşük suda ürediler hep ve şuanki su değerlerini yadırgıyor olabilriler. Size şuanki verilerle önerebileceğim su piresi  bulamazsanız dana yüreği ilebir süre iyi bir besiye çektikten sonra yavaş yavaş su değerlerini ayarlamanız yani iletkenliği düşürmeniz bunun gibi üremeyi tetikleyici 1-2 numara yapabilirsiniz mesela hümik asit kullanmak ph düşürmek 1-2 derece ani ısı düşüşleri gibi denemeler. Yalnız bunları biraz daha detaylı araştırın derim. Sonuçlarıda paylaşırsanız sevinirim.



Birde şu geldi aklıma balıkların kesin cinsiyetini biliyormusunuz ? Yani siz dişi sürtünüyor demişsiniz dişi aslında yumurtlamak istediği zaman boşa da yumurtlayabilir. Bu sürtünmeyi erkekte dişiyi yumurtlamaya davet için yapabilir ama dişi hazır değilse çiftleşmez insanlardaki gibi :p :) Şuan aklıma gelenler bunlar
yavru alamıyorum
Dişinin tüpleri tıkalı olupta yumurta dökemiyo olabilr veya hala atreman yapıyorlardır :) Biraz daha gözlemleyin bakalım? Yumurta dökmediğidn eminsiniz değilmi? Çünki bazen dişinin döktüğü yumurtayı erkek hemen ardından yiyebiliyor.
yavru alamıyorum
Nasıl yani yumurta döküyormuş gibi yapıp yumurta mı dökmüyorlar?
discus akvayumunda mongow kökü
[QUOTE=TRdiscus]Dip çekimi yaparken pamukçukları çekip devam edebilirsiniz sorun teşkil etmez...[/QUOTE]
Önder bilir bu işi ;)
Discus eşleşmesi
Erkene almaya çalışmayın. Üremeye geçtikten sonra genelde büyümeleri durur acele etmeyin. Yanyana gelip titreme  ve yanyana gelip birden asimetrik kayma harekit şeklinde kurlaşırlar
Discus eşleşmesi
 Artık cinsiyet ayrımını mı yapamıyorlar yoksa tercihleri mi farklı olabilkiyor orasını bilemiyorum mka.mka2012-01-11 13:44:59
Discus eşleşmesi
Şimdi bir şeyi karıştırmamak gerek RO, yağmur suyu vs düşük ms li su daha ziyade üretimde başarı için gereklidir. Balıkların eş tutması için akvaryum koşullarının sağlıklı olması daha önemlidir. Zamanı gelince kavramı yaklaşık olarak 1 yaş civarıdır. Bu süre civarında eş tutma belirtileri yok ise çeşitli üreme tetikleyici oyunlar la eş tutmaya teşvik edebilirsiniz. Akvaryumdaki balıkların hepsi erkekse bu belirtileri göremezsiniz. Ama 2 dişininde eş davranışları sergilediği de aklınızda bulunsun.
discusum yumurtladı,su değerleri
Bence en belirgin sorun dişinin iyi beslenememesi değil önceki mesajlarda belirtildiği gibi akvaryumun büyük olması. Serbest yüzüşte anaçlar yavruları iyi toplayamıyor ve besinsiz kalan yavrular dolayısıyla ölüyorlar. Bir sonraki denemenizi üretim akvaryumunda ve RO suyu ile yaparsanız daha iyi sonuçlar alacağınıza eminim. 
Discus eşleşmesi
Su şartları uygun olduğunda ve zamanı geldiğinde onlar işini bilir siz merak etmeyin ;)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.