Discus’da ph ve sertlik (tercüme yazı)


bytepoemÇevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 129
bytepoemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2006 09:43

Discus'lar için üretim dışında oynamanın gerekli olduğuna inanmadığım ph değerleri ile ilgili sorular için faydalı olacağını düşündüğüm iki yazıyı en iyi yabancı discus sitelerinden "http://www.discusnada.org"'dan sayılı discus ustalarının yazısının orjinalini ve tercümesini vermek istedim. Umarım faydalı olur.

"Discus also prefer soft water, but this preference is far less important than cleanliness.  In fact, achieving optimal conditions is far less important than maintaining constant water conditions.  Unless your faucet puts out liquid rock, focus on making regular and large water changes.  Discus will adapt to most conditions, including pH up to 7.8 and 350 ppm microsimens of hardness.  However, they
cannot survive in dirty water or constantly changing water conditions."

"Discus yumuşak suyu tercih eder, ama bu tercih temizliğinden çok daha önemsizdir. Gerçekte, ideal şartlara ulaşmaktansa önemli olan sabit değerlerde su sağlamaktır. Musluğunuz sıvı kaya akıtmadığı sürece, düzenli ve yoğun su değişikliklerine odaklanın. Discus çoğu şartlara uyum sağlar, ph 7.8-sertlik 350 ppm dahil. Ama kötü ve sürekli değişen su şartlarında yaşayamazlar."

------

"Nothing is more important for discus health than varm, clean water and regular water changes.  Discus do not have to be kept in a pH of 6.0, they can live in a wide range of water hardness and pH. 
If your water hardness falls between GH 3 ? 14 and your pH falls between 6.0 and 8.5 your aged tap water should be fine for your discus. It is more important for the hardness and pH to be the
same from day to day than to try and create a "perfect" number"

"Discus sağlığı için hiç bir şey sıcak, temiz su ve düzenli su değişiminden önemli ideğildir. Discus ph 6.0'da tutulmak zorunda değildir, geniş ph ve sertliklerde yaşarlar. Eğer suyunuz ph 6.0-8.5 , gh 3-14 arasındaysa bekletilmiş musluk suyunuz discus için iyidir. ph ve sertlik için her gün sabit kalması mükemmeli aramaktan iyidir.


 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

b@ykoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 68
b@ykoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2006 10:09

ellerinize sağlık gayet  yerinde ve yaralı bilgiler vermişsiniz

SAYGILAR


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spaltÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1075
spaltÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2006 10:23
Çok sık sorulan bir sorunun cevabı çok güzel verilmiş.

Saygılar!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir