DİŞİ BETA


chilloutÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 88
chilloutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 00:19
Erkek bettalar dişiyi görmedende köpük yuva yaparlar, hatta dişiler bile zaman zaman köpük yuva yapmışlardır.

Betta üretimi kolay bir balıktır, fakat yavrulara bakmak ve onları büyütmek çok çok zordur, heleki yavruların çoğu erkek ise tam bir problem olucaktır.

Burda yanlış bilgilendirme demeyelimde tecrübe diyelim en iyisi, bakın Demir Bey demişki, 1 -2 gün kovalamaca sürer demiş, fakat ben bu durumu yaşadığım zamanlarda hiçbir zaman çiftleşme sağlayamadım, 1 kez kovalamaca oluyorsa bir daha hiç yanyana getiremedim.

Birkeresinde erkek betta yuvayı yaptı, aradaki cam platformu kaldırır kaldırmaz dişi direk olarak köpüğün altına gitti ve çiftleşme hemen gerçekleşti, yani herhangi bir şekilde kur vb. dans gibi olaylar olmadı, bunların hepsi farklı tecrübeler tabiki, herzaman sabit olmayan ve her balıkda işe yaramayan tecrübelerdir, bizim söylediklerimiz sadece size birazda olsa yol gösterme amaçlı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TamtutulmaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2008
İl: Nevsehir
Mesaj: 26
TamtutulmaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 09:11
Eren Bey daha 4 gün önce dişi betamı kavanozun içinden akvaryuma saldım. 1 gün kadar kovalamaca oldu. sonra eve geldiğimde yumurtaları gördüm. Bu örnekte gösteriyor ki kovalamaca olsa da balıklar yumurtlar.

Site içinde de bulunan, ünlü bir beta yetiştiricisinin makelesini okursanız orada kovalamacanın 4 güne kadar sürebileceği belirtiliyor.

Unutmayalım ki bu işte kesinlik yok. Ben aylardır bir erkek  beta sp ve erkek beta ct ı aynı 15 litrelik akvaryumda bakıyorum ve asla kovalamaca, kavga olmuyor.

Tıpkı biz insanlar gibi balıklarında farklı farklı yapıları oluyor. Yapılarına görede farklı tepkiler verebiliyorlar.

Saygılar.
Tamtutulma2009-01-29 09:21:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir