dişi sp erkek rölü yapar mı?


cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 14:10
Tankıma 1e 4d sp almıştım, sonradan başka bir erkek daha olduğunu fark ettim davranışlarından. Erkeği resmen kovalayıp uzaklaştırıyordu, diğer dişilere kur yaptığı zaman onu hırpalıyordu. Böyle çenesi falan karardı o kovalayan spnin.
Ben de pasif olanı götürüp bi dişi ile takas ettim ama şimdi de o çenesi kararan genelde saklanıyo, kum kazma yahut dişilerle gezme yok. Yeni gelen dişi de genelde diğerlerinden uzakta duruyor, hala alışamadı galiba.
 
Sormak istediğim şey şu, acaba bu elimdeki dişi mi? Elime alıp vent kontrolü yapmıştım diğerini götürmeden önce ama hem boyları henüz 5-5,5cm olduğundan hem de acemiliğimden anlayamadım tam olarak. Sizce bu bendeki erkek midir? Eğer erkekse neden saklanıyordur? Yahut da dişi olabilir mi, dişiler erkek rolü yapar mı?
 
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonatrachÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 25
sonatrachÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 14:20
Evet arkadaşım bazı dişiler erkek rolü yaparlar bendede 4d 1e sp var. bunları 1 aylıkken alıp kendım buyuttum ve damızlık yaptım brı tane dişi ilk yavrusunu verdikten sonra erkek rolü yapmaya başladı yavru almasam bende senin şaşkınlığında olabilirdim ama buna birebir ben tanık oldum bu dişi diğer dişileri kovalıyor ve önlerinde aynı erkek gibi titremeler yapıyor. ama akvaryumun erkeği arada mekanından çıkıp bu dişiye hakkını bildiriyor. iyi forumlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 14:40
[QUOTE=sonatrach]Evet arkadaşım bazı dişiler erkek rolü yaparlar bendede 4d 1e sp var. bunları 1 aylıkken alıp kendım buyuttum ve damızlık yaptım brı tane dişi ilk yavrusunu verdikten sonra erkek rolü yapmaya başladı yavru almasam bende senin şaşkınlığında olabilirdim ama buna birebir ben tanık oldum bu dişi diğer dişileri kovalıyor ve önlerinde aynı erkek gibi titremeler yapıyor. ama akvaryumun erkeği arada mekanından çıkıp bu dişiye hakkını bildiriyor. iyi forumlar[/QUOTE]
 
Ben bunları alalı 3 hafta oldu, 7,5 aylıkken aldım onları şimdi yaklaşık 8aylık oldular. Bu 3 hafta içinde 1 ila 1,5 cm büyüdüler, renkleri falan oldukça iyi.. Daha doğrusu bana göre iyi, hobide yeniyim, tam detaylı bilgim de yok maalesef.
 
Fotoğraf makinem birine emanete gitti ve 1ay oldu hala haber yok, resim koysam daha detaylı olacak ama şimdilik mümkün değil. Bunlar daha önce yavru vermemiş, damızlık altı diyebilirim.
 
Zaman zaman bu erkek dediğim balık (görüntü olarak araştırdıklarıma göre) zaman zaman dişilerle kovalamaca yaşıyor ama dişilerde tüpçük falan yok, bunda kum kazma yok.. Tank yeni, arada dekor eklemesi yaptım bi kaç kez,  yeni balık geldi tanka, vs.. Belki bütün bu etmenler stres yapmıştır, adapte olmaya çalışıyorlardır, bilemiyorum.. Ama eğer dişilerii erkeksiz bıraktıysam çok üzülürüm...  Yaw yokmu bunların cinsiyetini net olarak anlamanın bi yolu, vent muayenesinden anlayacak kadar tecrübe edinmem lazım ama o zamana kadar ya balıklarım stres yapıp ölürse.. Uff, kafam çok karışık.
 
Yardımlarınız için teşekkür ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir