En basit bitki gübresi


DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 00:52
Tüm hobici arkadaşlara merhaba, arkadaşlar akvaryuma co2 takviyesi yaptım, floresanlara bu hafta içi ek yapacağım geriye gübreleme kaldı. En basit gübreleme sistemi nedir? Bu iş çok çetrefilli, demir, nitrojen, potasyum vs.milyon çeşiti var.

Benim öğrenmek istediğim mümkünse tek bir çeşit kullanarak bitkilerimi nasıl daha canlı hale getirebilirim? Şimdi tüm bu çeşitleri kullanabilecek çeşitlilikte ne bitkim var ne sistemim, 78*40*43 bir akvaryumum bunun da içinde, 10 civarı çınar, zeytin, ufak bir mangrow köküne sarılı yarım bardak java moss var. Bunlara ek olarak ta bu hafta içinde hindistan cevizine sarılı miktarda riccia, 50 kök glosso ve 10 kök rotala red gelecek.

Yani sistemim ahım şahım değil ama isterim ki glossolarım da tabanı sarsın güzel bir görünüm oluştursun. Beni yönlendirebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bu konuda bilgim az ama hevesim çok yorumlarınızı eksik bırakmayın lütfen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KenanakarÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 70
KenanakarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 16:11
Gübrelemenin ayrıntısına girdiğinde biraz teferruatı çıkıyor. Benim bakımı kolay (zeytin, gül,eleoda, cobamba, saz vs.) bir bitkili tankım var. Tabanda sadece lav kırığı kumvar. Oda çok eski. Taban gübresi, misket gübre, torf vs. kullanmadım. Mikroelement, sıvı potasyum, sıvı demir kullanıyorum. Bir kere sıvı mikroelement gübresi kesin lazım. Diğerleri de bitki ihtiyaçlarına göre biraz gözlemlemen lazım. co2 kullanacaksan potasyuma ihtiyacın olacak. Canlı sayın fazla ise nitrat ve fosfata ihtiyacın olmaya bilir. Bunun dışında demir gübreside muhtemelen gerekecektir. Kısaca mikro element + potasyum + (demir + ((fosfat + nitrat)) şeklinde özetlemeye çalışayım.

Birkaç makaleden alıntı yapmak gerekirse:

http://www.akvaryum.com/Forum/bitkilerde_besin_eksikligi_belirtileri_k65686.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_buraya_k208779.asp
(
Gübre


Sıvı ve tablet gübre kullanmam gerekir mi? Hangi ürünleri kullanmalıyım?

Tabanınızda ilk zamanlarda yeterli miktarda misket gübre olacağından tablet gübre kullanımına ilk 6 ay çok gerek yok. Daha sonra bitkilerin durumuna göre tablet gübre ilavesine başlarsınız veya hiç kullanmazsınız. Tablet gübre olarak; “Seachem flourish tabs”, “redsea flora dose” gibi kaliteli ürünleri üzerlerinde yazan dozlara uygun olarak kullanmanızı öneririm.

Sıvı gübre kullanımı bitki akvaryumlarında oldukça önem taşır. Burada şimdilik bilmeniz gereken; genel içerikli iyi bir sıvı gübre ve sıvı potasyum gübresi edinmeniz gerektiğidir. Sıvı potasyum gübresi özellikle kullanılması gereken önemli bir gübredir.

Sıvı gübre olarak; “seachem flourish”, “brightwell florin-multi”, “DIY –Tunç sönmezoğlu imalatı- micro element gübresi” gibi ürünleri tavsiye ederim. Bunlar dışında  “Tetra flora pride”, “sera florena” gibi ürünlerde kullanılabilir.

Potasyum  gübresi olarakta oldukça ucuza “DIY sıvı potasyum gübresi” alabileceğiniz gibi “seachem flourish potassium”, “brightwell florin-K” gibi ürünleride kullanabilirsiniz.
)


http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basari_k162934.asp

(
Bitki Tankları İçin Uygun Su Değerleri
 
Sıcaklık: 24 - 25 C
CO2: 30 - 40 ppm
PH: 6.5 - 6.7
KH: 3 - 4
GH: 6 - 8
Potasyum: 20 - 30ppm
Nitrat: 5 - 10 ppm
Fosfat: 0.2 - 0,8 ppm
Demir:  0.2 – 0.5 ppm
)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 20:04
Kenan bey çok teşekkür ederim cevabımı aldım 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir