ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kenanakar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2010 12:46
Son Ziyaret:
15 Mayıs 2020 15:56
Toplam Mesaj:
70 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kenan Akar
Doğum Tarihi:
18 Şubat 1976
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
Bilgisayar Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bu Camlarla Akvaryum Yapmak Istiyorum(öneri Isteği
1 Adet büyük akvaryum vapabilirsin. Geride yine parça kalacaktır onla da, yavru büyütmek veya karantina olarak kullanmak üzere küçük akvaryum yapılabilir. 8 mm kalınlık yetecektir. Hesaplamalar için
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/akvaryumyapim.asp kullanabilirsin. Şimdiden hayırlı olsun.
Rotifish Kabuksuz Artemia Yemi
İdeal olanı normal artemia yumurtasundan artemia çıkartarak beslemendir. Ancak uğraşmak Bunlada besleye bilirsin ama aynı besin değerini vermiyeceğini düşünüyorum.
Vermeden önce yarım ile bir saat arası suda ıslatıp yumuşatmalısın.
Moss Için Gübre.
Akvaryumlar için üretilen sıvı gübreleri kullanabilirsin. Bunlar dozajlarına dikkat ettiğin takdirde akvaryum canlılarına zarar vermeyen gübrelerdir. Marka olarak seachem kullanılabilir. Formda dıy sıvı gübre ilanlarıda mevcut. Ben genelde yasmut ( http://www.akvaryum.com/Forum/gubrelersu_hazirliyicilari_balik_elementleri_i3159.asp ) dan sipariş veriyorum.
yeni bir akvaryum
6 mm cam kalınlığı yeterli. O konudan sıkıntı çıkmaz. Önemli olan silikon kısmı. Silikonları akvaryum silikonu ile bir elden geçirmeni tavsiye ederim. Bir de yüksekliğin çok fazla değil amam sağlamlığı artırmak için kayıt ve kuşak ekleye bilirsin.
Su arıtma cihazı
Arıtma cihazı markası pek önemli değil. İçindeki kartuşlara bakın. Kullanılan membran filmtec olsun. İlk 3 kartuş sediment ve karbon dur. Bu üçünden geçtikten sonra asıl suyu arıtan membran filtredir. O nunda bence en iyisi filmtec dir. sonraki kartusla suyu içilebilir yapması için tatlandırıcı. minarel ekyecici vs. Discuslar için memrandan çıkıs alacaksın. Ev dede kullanmak istiyorsan memrandan T çıkışı alarak tatlandırıcı vs. ekleyebilirsin.
Taşlar salınım yaparmı
Muhtemelen salınım yapmıyacaktır. Dezenfektan açısından kaynatman faydalı olur. Bekletmeyi de tuzlu su da yapabilirsin. Sonrasında durulayıp kullanırsın.
Taşlar salınım yaparmı
Üzerine tuz ruhu dökerek test edebilirsiniz. Eğer köpürürse salınım yapacağı anlamına gelir.
http://www.akvaryum.com/forum/tuz_ruhu_testi_k269336.asp
200 litre tavsiye?
Bir süre idare eder. Fakat canlı doğuranlar hız lı çoğalacaklardır. Ayrıca yavru vatozlar su ya karşı ( genelde tüm vayrular) hassas olurlar. Dış filtreye bakmaya başlayın derim.
Daylight floresan arıyorum
Daylight hem sarısı hem de beyazı vardır . Alırken istediğiniz rengi ona göre belirtmeniz gerekir. 21 w olarak bildiğim kadarıyla t8 yok. t5 olarak bakmanız lazım. Denizliyi bilemiyorum ama genelde elektikçilerde yapı marketlerinde olan bir ürün. İnternet ten de bulabilirsiniz ama kargoyla gelmesi durumunu size bırakıyorum.
200 litre tavsiye?
Balık sayısı fazla değilse 1 veya 2 pipo filtre işinizi görebilir. 800 lük iç filtrede fazla akım oluşturacaktır. Ama yönünü akvaryumun boylamasına değilde enlemesine verebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.