Erkek Lepisteler..


FaFeYÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2015
İl: Ankara
Mesaj: 13
FaFeYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2015 16:24
Hastalık Belirtileri: Full Red erkek lespistesin karnının her iki yanında açık kahvemsi renkli benekleşme Yellow Tuxedo Banana erkek lepistesin kuyruğunun en ucunda ise minik 2-3 kahverengi nokta
Akvaryumdaki Balık Türleri ve Sayısı: 8 Lepistes (5d+3e) vardı ama Full Red erkeği ölünce 7 kaldı
Akvaryumdaki Bitki Türleri: Mango kütüğe sarılı Java Moss
Akvaryumun Hacmi ve Su Özellikleri: Yaklaşık 48 litre (eskiden 45'lik denen akvaryum) / su özelliklerini tam bilmiyorum çünkü tester ekipmanım yok / su sıcaklığı 26 decede
Akvaryum Kuruluş Tarihi: 25 Haziran 2015
Akvaryuma Dışarıdan En Son Canlı Giriş Tarihi: 2 Temmuz 2015
Beslenme Şekli ve Düzeni: Sera Goldy Pul Yem --Günde 2 defa, 1-2 dakika içinde bitirebilecekleri kadar, haftada 2 gün ise yeni çıkmış canlı artemia (Bildik akvaryumcudan alınarak)
Akvaryumdaki Teknik Ekipman: İç filtre, Isıtıcı, Hava Kabarcığı Veren Çubuk (Xilong markalı Motor), Beyaz Işık (gün ışığı dedikleri) ile topraktan yapılmış küp testi
Akvaryumdaki Kullanılan Kimyasallar: Deep Fiz markalı Metilen Mavisi, Su Hazırlayıcı (Sera Aquatan)
Ek Bilgi: 16 Eylül günü Swallow Ribbon özelliğindeki Full Red erkek lepistesin her iki yanında, karnın alt kısmında kahverengi lekeler gördüm. Çok önemsemedim çünkü hayvan gayet canlı idi. Yemlenmesi ve hareketleri gayat güzeldi. Diyebilirmki Ribbon olmasına rağmen akvaryumda dişileri tek kovalayan erkek lepistes Full Red erkeği idi. Hareketlerinde hiç bir terslik yoktu. 18 Eylül'de ise 3 adet Elma Salyangozunu tanka bıraktım. Akvaryumda haftada bir kez %40 civarında (yaklaşık 20 litre) su değişimi yapıp Metilen Mavisi, Su Hazırlayıcı (Sera Aquatan) ekliyorum. Isı 26'Cde sabitlenmiş durumda. Bu sabah (26 Eylül) kalktığımda malesef Full Red erkeğini akvaryumun orta seviyesinde su içinde ters dönmüş asılı vaziyette buldum. Resimleri eklemeye çalışacağım. Ölmesi benim için çok şaşırtıcı oldu. Hiç beklemiyordum. Benim esas korkum gösterişli kuyruğunun en ucunda minik 2-3 kahverengi nokta olan Yellow Tuxedo Banana erkek lepistesi idi. Banana erkeği çok gösterişli ve sadece kendi dişisini (diğer tür lespistes dişilerle ilgilenmiyor) kovalıyordu. Ama birkaç gündür dik şekilde yüzüyor ve kamburlaşıyor. 3-4 gündür dişisini kovaya aldım, doğum zamanı geldi. Ama Banana erkeği, sanki tankta olmayan dişisine kur yapıyor gibi kuyruğunu titreterek yüzüyor ve genelde ise kambur veya dik duruyor.

Sizce ne yapmalıyım? Hastalık belirtisi mi bunlar, nedir?


[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176059/CAM00956.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176059/CAM00955.jpg[/IMG]

Dikkat ederseniz resimlerde balığın her iki yanında, alt yüzgecin hemen üstünde pembeleşip rengi açılmış kısımları görebilirsiniz. Tabi ölüp sudan çıkınca o kahvemsi renkli büyük benekler, pembe/açık renge dönüşmüş. Canlı iken kahverengi renkli gibiydiler.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176059/CAM00959.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176059/CAM00957.jpg[/IMG]

Bu son 2 resimde ise Banan Erkeği görülmekte. İlk resimde çok belli değil ama ikinci resmi büyütünce kuyruğun en ucunun alt kısımda kahverengi tek nokta görünüyor. Kuyruğun yine en ucunun ortasında ise yan yana 2 minik kahve nokta daha var ama onlar seçilemiyor. Lütfen bilgisi veya bir fikri olan varsa yazarsa sevinirim. Herkese iyi bayramlar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2015 09:06
Su değişimlerini dinlenmiş suyla yapın, direk çeşmeden su eklemeyin, çeşmeden eklenecek direkt sudaki klor balıkları olumsuz etkileyebilir. Bunun haricinde filtre bakımını ihmal etmeyin, ikinci balık kuyruk ucundaki koyu nokta ise yüzgeç erimesi olabilir uçlarda süt rengi belirtilerde görebilirsiniz kuyruk uçları erir deforme olur. Ekleyeceğim linkten "yüzgeç erimesi,çürümesi" başlığını bulun oradaki alttaki linkleri inceleyin.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FaFeYÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2015
İl: Ankara
Mesaj: 13
FaFeYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2015 19:49
Teşekkürler Mesut Bey,

En az 2-3 günlük dinlenmiş su kullanıyorum, çok zorda kalırsam hazır satılan sulardan bir miktar ekliyorum. Haftalık %20 civarında dip çekiyorum. Isı 26C'de sabit. Dip çekerken ısıtıcı kapatıyorum cam kırılmasın diye ve en fazla yarım derece düşüyor ısı, ama işim bitince ısıtıcıyu açınca kısa sürede takrar 26C'ya sabitleniyor. İki haftada bir, filtreyi akvaryum suyu ile temizliyorum. Kuyruk ve yüzgeç erimesi yerine daha çok renk değişimi var gibi geldi bana. Linklerin hepsini de okuyacağımdan emin olabilirsiniz. Tekrar teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir