ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FaFeY
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Temmuz 2015 17:38
Son Ziyaret:
22 Ekim 2015 22:59
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
F.F.YILDIZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

F.F.YILDIZ / Lespistes Sadece Lepistes

SON 7 MESAJI

Pistia - Su Marulu Bakımı Gözlem Defterim
Pistia'ları sanal pazar'daki ilanınızdan değil de gelip elden alabilirim. İşyerim Eskişehir Yolu'nda Etimesgut'a yakınım.
Erkek Lepisteler..
Teşekkürler Mesut Bey,

En az 2-3 günlük dinlenmiş su kullanıyorum, çok zorda kalırsam hazır satılan sulardan bir miktar ekliyorum. Haftalık %20 civarında dip çekiyorum. Isı 26C'de sabit. Dip çekerken ısıtıcı kapatıyorum cam kırılmasın diye ve en fazla yarım derece düşüyor ısı, ama işim bitince ısıtıcıyu açınca kısa sürede takrar 26C'ya sabitleniyor. İki haftada bir, filtreyi akvaryum suyu ile temizliyorum. Kuyruk ve yüzgeç erimesi yerine daha çok renk değişimi var gibi geldi bana. Linklerin hepsini de okuyacağımdan emin olabilirsiniz. Tekrar teşekkürler.
Erkek Lepisteler..
Hastalık Belirtileri: Full Red erkek lespistesin karnının her iki yanında açık kahvemsi renkli benekleşme Yellow Tuxedo Banana erkek lepistesin kuyruğunun en ucunda ise minik 2-3 kahverengi nokta
Akvaryumdaki Balık Türleri ve Sayısı: 8 Lepistes (5d+3e) vardı ama Full Red erkeği ölünce 7 kaldı
Akvaryumdaki Bitki Türleri: Mango kütüğe sarılı Java Moss
Akvaryumun Hacmi ve Su Özellikleri: Yaklaşık 48 litre (eskiden 45'lik denen akvaryum) / su özelliklerini tam bilmiyorum çünkü tester ekipmanım yok / su sıcaklığı 26 decede
Akvaryum Kuruluş Tarihi: 25 Haziran 2015
Akvaryuma Dışarıdan En Son Canlı Giriş Tarihi: 2 Temmuz 2015
Beslenme Şekli ve Düzeni: Sera Goldy Pul Yem --Günde 2 defa, 1-2 dakika içinde bitirebilecekleri kadar, haftada 2 gün ise yeni çıkmış canlı artemia (Bildik akvaryumcudan alınarak)
Akvaryumdaki Teknik Ekipman: İç filtre, Isıtıcı, Hava Kabarcığı Veren Çubuk (Xilong markalı Motor), Beyaz Işık (gün ışığı dedikleri) ile topraktan yapılmış küp testi
Akvaryumdaki Kullanılan Kimyasallar: Deep Fiz markalı Metilen Mavisi, Su Hazırlayıcı (Sera Aquatan)
Ek Bilgi: 16 Eylül günü Swallow Ribbon özelliğindeki Full Red erkek lepistesin her iki yanında, karnın alt kısmında kahverengi lekeler gördüm. Çok önemsemedim çünkü hayvan gayet canlı idi. Yemlenmesi ve hareketleri gayat güzeldi. Diyebilirmki Ribbon olmasına rağmen akvaryumda dişileri tek kovalayan erkek lepistes Full Red erkeği idi. Hareketlerinde hiç bir terslik yoktu. 18 Eylül'de ise 3 adet Elma Salyangozunu tanka bıraktım. Akvaryumda haftada bir kez %40 civarında (yaklaşık 20 litre) su değişimi yapıp Metilen Mavisi, Su Hazırlayıcı (Sera Aquatan) ekliyorum. Isı 26'Cde sabitlenmiş durumda. Bu sabah (26 Eylül) kalktığımda malesef Full Red erkeğini akvaryumun orta seviyesinde su içinde ters dönmüş asılı vaziyette buldum. Resimleri eklemeye çalışacağım. Ölmesi benim için çok şaşırtıcı oldu. Hiç beklemiyordum. Benim esas korkum gösterişli kuyruğunun en ucunda minik 2-3 kahverengi nokta olan Yellow Tuxedo Banana erkek lepistesi idi. Banana erkeği çok gösterişli ve sadece kendi dişisini (diğer tür lespistes dişilerle ilgilenmiyor) kovalıyordu. Ama birkaç gündür dik şekilde yüzüyor ve kamburlaşıyor. 3-4 gündür dişisini kovaya aldım, doğum zamanı geldi. Ama Banana erkeği, sanki tankta olmayan dişisine kur yapıyor gibi kuyruğunu titreterek yüzüyor ve genelde ise kambur veya dik duruyor.

Sizce ne yapmalıyım? Hastalık belirtisi mi bunlar, nedir?


[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176059/CAM00956.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176059/CAM00955.jpg[/IMG]

Dikkat ederseniz resimlerde balığın her iki yanında, alt yüzgecin hemen üstünde pembeleşip rengi açılmış kısımları görebilirsiniz. Tabi ölüp sudan çıkınca o kahvemsi renkli büyük benekler, pembe/açık renge dönüşmüş. Canlı iken kahverengi renkli gibiydiler.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176059/CAM00959.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176059/CAM00957.jpg[/IMG]

Bu son 2 resimde ise Banan Erkeği görülmekte. İlk resimde çok belli değil ama ikinci resmi büyütünce kuyruğun en ucunun alt kısımda kahverengi tek nokta görünüyor. Kuyruğun yine en ucunun ortasında ise yan yana 2 minik kahve nokta daha var ama onlar seçilemiyor. Lütfen bilgisi veya bir fikri olan varsa yazarsa sevinirim. Herkese iyi bayramlar dilerim.
Hastalanan Lepistes Geri Geri Yüzüyor
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Mesut Bey. Dün %40 (kumu karıştırmadan) dip çekim yaptım. Balıklar daha iyi gibi. Ben de sizin gibi düşünüyorum, balıklar ilk geldiğinde bakteri çakışması olmuş olabilir. Yerli üretim Lepistesler ile ithal Lepistesler (her ne kadar aldığım akvaryumcu, ithalleri karantina tankında 1 ay beklettim dese de) biraraya gelince yerli üretimlerde problem oluştu. Akvaryumun ısısı 26C'de sabit. Yeni balık almayı planlamıyorum. En azından akvaryumun dengesinin tekrar oturmasını bekliyorum. Eğer alırsan 1 tane Full Red erkek alabilirim çünkü akvaryumdaki Full Black erkeği sadece kendisinin 2 dişisiyle ilgileniliyor. Yellow Tuxedo (Babana) erkeği ise kendi türünün dişisinin peşinden ayrılmıyor. 2 tane dişi Full Red'i kovalayan erkek ise kendi türünün Ribbon Swallow formatı (Ribbon olmayan Full Red erkeği ölmüştü). Yani, her türün erkeği kendi dişisinin peşinde olunca ve Full Red erkeği de Ribbon olunca uzun gonopodları yüzünden Full REd dişilerinde çiftleşme olmuyor. Ben öyle gözlemledim. Eğer akvaryuma balık eklemeyi düşünürsem şu sanırım sıralar Arnavutluk'ta olan Ziya abinin tavsiyesini uygularım. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler
Hastalanan Lepistes Geri Geri Yüzüyor
Sayın "Mesutok" isimli üyeye verdiği bilgiler için teşekkür ederim. Ancak, 50 lt. olan akvaryumumda en geç haftada 1 veya 5-6 günde bir %25-30 dip sifon çekimi (kumları hafif karıştırarak) yapıyorum. Şu andan nitrat kirliliği olduğunu sanmıyorum. Mesajında yazdığım linkte bahsettiğim ilk ölümler nitrattan olabilir. Ancak, şu anda akvaryumda denge sağlandı ve en az 2 gün dinlenmiş olan musluk suyu ile dip-sifon çekimi sonrası ekleme yapıyorum. Birkaç damla da su hazırlayıcı ve metilen mavisi ilave ediyorum. İlk ölen balıklar sürtünme (taşa, kuma ve özellikle de nazar boncuğuna) belirtisi ve bayılıp, ayılıp gitme gibi şeyler gösteriyordu. Ama dediğim gibi, artık akvaryumun dengesi oturdu ki bu belirtiler yok artık. İthal olan Yellow Tuxedo (Banana) ile gelen bir bakteri ve/veya parazit olabilir diye düşünüyorum bu geri geri gitme, kuyruk ile diğer balıklara dokunma ise sadece 1 yetişkin balıkda görüldü. O da çok aşırı zayıflamıştı. 1 ay geçtikten sonra öldü. Şu anda yetişkin balıklarda bir sorun (sürtünme veya geri geri gitme) yok. Ama birkaç yavru balıkta geri geri gitme var. Öte yandan, tablet baktopur direkt'in olumsuz bir etkisini görmedim. Hatta onu ekleyince yetişkinlerde ölümler durdu. Aşırı zayıflayan bir yetişkin ise 1 ay yaşadı. Bu arada sadece 1 yavru öldü, onunda hiç geri geri gitme belirtisi yoktu. Ölünce kuyruğu sivrileşmişti. Zaten belirtileri gösteren ölmüyor. En az 1 ay yaşıyor. Geri geri gidip kuyruk ile diğerlerine sürtme belirtileri gösteren yavrular yem alıyor, şimdilik bir sorunları yok bu gıcık belirtiler dışında.

NOT: Dün akvaryumda 2 yavru Banana gördüm ve hemen yavruluğa aldım. Dişi Banana'yı da beyaz bir kovaya aldım, akvaryum suyu ile. Sabah 7 gibi 1 yavru vardı. Onu akvaryumdaki tül yavruluğa aldım, arkamı dönünce 2 tane daha yavrulamış. Onları da aldım. Su epey soğumuş, finacan ile yavruları alınca farkettim. Hemen akvaryumdan su ilave ettim. Sanki bunu bekliyormuş gibi Banana peş peşe yavruları çıkardı. Sabah 7-8 arası toplam 22 yavru verdi. Dün akşam ile bugün toplam 24 yavru aldım tül yavruluğa. bu gidişle bu hafta içinde ayrı bir yavruluk alacağım galiba. Bir ısıtıcı temin edersem, çift çıkışlı motordan da hortumla hava kabarcığı sağlarım. Ana tankta bulunan tül yavrulukta 15 günde büyüyüyen yavruları bu yeni yavru akvaryumuna alırım diye düşünüyorum.

Önerileri ve tavsiyeleri olanları okumak isterim. Herkese teşekkürler.
Hastalanan Lepistes Geri Geri Yüzüyor
Değerli arkadaşlar,

15 Temmuz'da yeni üye olarak aşağıdaki linkte yer alan "Lepistes Ölümleri" başlıklı derdimi paylaşmıştım. (Şablona göre yazdığım için tüm gerekli bilgileri bu linkte bulabilirsiniz.)

http://www.akvaryum.com/Forum/lepistes_olumleri_k845426.asp

O tarihten sonra ;
1. Akvaryumcumun tavsiye ettiği üzere boktopur kullandım (ezip erittim, sonra suya kattım) ve hastalık belirtileri geçti.
2. Balıklar tekrar yavrulamaya başladı ama beyaz kovalara almama rağmen orada yavrulamadılar, akvaryuma alınca ertes igün hemen yavruladılar ve 1 tane Full Red Lepistes, 5 tane Yellow Tuxedo (Banana) Lepistes yavrusu ile 2 tane Full Black yavrusunu, ana tankın içindeki tül yavrulukta beslemeye başladım.
3. 14 Ağustos'da ise 1 aydır iyice zayıflamış olan ve hastalığın belirtisi olan "diğer balıklarla kaşılaşınca geri geri yüzüp kuyruğunu diğer balıklara sürtme" davranışını sıkça tekrarlayan Moscow Blue dişisi öldü.
4. Birkaç gün sonra eşim bir yavru Full Black'in de benzer davranışı (diğerleriyle karşılaşınca geri geri yüzerek kuyruğu ile diğerlerinin üzerine gitme) gösterdiğini söyledi.
5. Nitekim ertesi gün, Full Red yavrusu ölmüştü ve kuyruğu sipsivri olmuştu.
6. Akvaryumcuma gittim ve boktopuru ezip tekrar suya kattım.
7. Ancak bugün, diğer yavrularda da (en iri olan ikisi) benzer davranışları (geri geri yüzüp kuyruğuyla diğerlerine saldırma, hafif titreme, dipe sürtünme) gördüm ve birkaç yetişkin balık da birkaç kere kumlara yüzgeçlerini sürttü.

+ En azından haftada 1 kez dip-sifon çekiyorum ama ilacı bünyelerinden atsın diye 3-4 günde bir %30 çekim yapmaya başladım.
+ Günde 2 kez Sera kurutulmuş yem veriyorum. Yavrulara ise iyice ufalayarak veriyorum.
+ 1-2 kez yumurta sarısı verdim, fazlası küflendiği için artık veremiyorum ya da çok dikkatli veriyorum.
+ Haftada en az 1 kez canlı Artemia vermeye çalışıyorum.
+ Banana yavrularu ço kçabuk büyüdüler. 5 yavru içinde 2 tanesi, neredeyse diğerlerinin 2 katı kadar oldu. Yavruluktan çıkarsam da hayatta kalırlargibi geliyor bana.

Hal böyle iken;
- Öncelikle bu hastalık nedir acaba? Bilen var mı?
- En bariz belirtisi hasta balığın, yem almasına rağmen, diğer balıklarla karşılaşınca geri geri yüzüp kuyruğı ile onlara saldırması olan bu hastalığın "baktopur" dışında tedavisi var mıdır?
- B12 veya bemiks gibi vitamin tavsiye eder misiniz?

Sizlerden acilen cevap bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Lepistes Ölümleri
Hastalanan Canlı: Lepistes[IMG]null[/IMG]
Hastalık Belirtileri: Kuyrukları ve üst sırt yüzgecini kısma, solungaçları sürtme
Akvaryumdaki Balık Türleri ve Sayısı: Başlangıçta 16 Lepistes, 7 tanesi öldü, geriye 9 tane kaldı
Akvaryumdaki Bitki Türleri: Başlangıçtaki plastik bitkiler 5 gün sonra çıkarıldı, Java Moss konuldu
Akvaryumun Hacmi ve Su Özellikleri: 65*38*26 (dış ölçüler) / 63*31*25 (iç ölçiler) / yaklaşık 48 litre (eskiden 45'lik denen akvaryum) / su özelliklerini tam bilmiyorum çünkü tester ekipmanım yok / su sıcaklığı 26,5 - 27 decede
Akvaryum Kuruluş Tarihi: 25 Haziran 2015'de arkadaşımın hediye olarak verdiği tank, kum, filtre temizlendi ve su konuldu, su hazırlayıcı ve bakteri hazırlayıcı ile metilen mavisi eklendi
Akvaryuma Dışarıdan En Son Canlı Giriş Tarihi: 2 Temmuz 2015
Beslenme Şekli ve Düzeni: Sera Goldy Pul Yem --Günde 2 defa, 1-2 dakika içinde bitirebilecekleri kadar, yavrulayınca günde 4-5 keze çıkarıldı AMA nitrat sorunuyla karşılaşınca günde 1 defaya düşürüldü, nitratın dengelendiği anlaşılınca tekrar günde 2 defa olmak üzere esabitlendi / Haftada 2 gün (Pazartesi ve Perşembeleri) yeni çıkmış canlı artemia (Bildik akvaryumcudan alınarak)
Akvaryumdaki Teknik Ekipman: İç filtre, Isıtıcı, Hava Kabarcığı Veren Çubuk (Xilong markalı Motor), Beyaz Işık (gün ışığı dedikleri) ile toprak Testi
Akvaryumdaki Kullanılan Kimyasallar: Deep Fiz markalı Metilen Mavisi, Su Hazırlayıcı (Sera Aquatan) ve Bakteri Hazırlayıcı (Sera Bio Nitrivec) ile Tuz (Kaya Tuzu Tableti)
Ek Bilgi: Akvaryumu 25 Haziran'da kurdum. 2 Temmuz'da ise YERLİ ÜRETİM (bildik üreticiden) lepistesleri aynı tanka ekledim = 1 trio (1e2d) Full Red, 1 Full Red Swallow, 1 trio (1e2d) German White, 4 adet (2e2d) Full Black, 1 trio (1e2d) Moscow Blue + aynı yerli üreticiden alınan İTHAL 1 dio (1e1d) Yellow Tuxedo (Banana dedikleri). Ertesi gün olan 3 Temmuz'da Full Red dişilerden biris yavruladı ama tankta görülen 3-4 yavrudan hiçbirisi 1 haftayı çıkaramadı, nasıl öldüler bilmiyorum hepsi yenmiş olabilir sadece 1 tane yavru ölüsünü dip çekiminde gelen suda gördüm. 5 Temmuz'da kaynatılmış suya atılan sonra da ılık su ile şoklanan marul ayıklanarak verilince balıklar yedi. Aynı günün akşamda bu maruldan kurutmuş olduklarımı verince yemediler. Su kirlendi ve sarımsı bir renk aldı, balıklarda Nitrat zehirlenmesi belirtileri (sonradan öğrendim daha önce böyle birşeyden haberdar değildim) görülmeye başladığını gözlemledim ama balık koyalı daha üç gün olduğu için dip çekmedim. 6 Temmuz'da Artemia verince hepsi iştahla yediler. Ancak 6 Temmuz akşamı, dişilerde taşa, kuma sürtme ve yüzgeç / kuyruk kısma hareketleri görülünce ve bazı erkek lepisteslerde filtreye, kuma sürtme ve plastik bitkilere saklanma ile ayılıp bayılma ve dik durma, dik yüzme gibi belirtiler başlayınca dip-sifon çekme yöntemi ile %30 su çekildi ve %25 eklendi (yeterince dinlenmiş su yoktu). Plastik bitkiler çıkarılarak Artemia'yı aldığım akvaryumcudan almış olduğum Java Moss, Mango köke sarılarak akvaryuma bırakıldı. Akvaryumun başlangıcından beri bulunan toprak testi ikiye kırılarak Java Moss sarıldı ve akvaryuma bırakıldı. 4-5 damla su & bakteri hazırlayıcı damlatıldı. Motor ve filte akışı artırıldı.

7 Temmuz'da ise gün içinde köşelere saklanan, çok durgun olan, yatay duramayan ve dik pozisyonda duran, cama tıklayınca tepki vermeyen Full Red Erkeği öldü. [:((]

8 Temmuz'da kum karıştırılarak 10 litre dip-sifon çekildi ve aynı oranda eklendi. Akvaryumun üstü açık bırakılarak nitrat vb zararlı gazların direkt çıkışı amaçlandı. Ancak, aynı gün German White Erkeği ve bir dişisi öldü. [:((] [:((]

9 Temmuz'da akvaryumun dibi görülecek şekilde kumlarda 2 çıkur açıldı ve buralardan 15 litre dip-sifon çekildi. 18 litre kadar dinlenmiş çeşme suyu su eklendi. Artık günde tek sefer yem verilmeye başlandı. Su değişimi öncesi ayılma-bayılma belirtileri olan Yellow Tuxedo Erkeği canlandı. Ancak su değiştirirken sıcaklığın 25,5 dereceye kadar düştüğü gözlendi.

10 Temmuz'da canlı Artemi verildi. Fakat aynı günün akşamına Moscow Blue Erkeği ayılıp-bayılmaya başlayınca kum karıştırılarak 15 litre dip-sifon çekildi. Çekilen pis su içinde bir ölü yavru görüldü. [:((] Ancak, Moscow Blue Erkeği düzelmedi. Full Red dişilerden birisi ile geride kalan diğer German White dişisi kuyruk kısmaya başladı. Full Black dişilerinden birisi de kuyruk kısmaya başladı. Ancak, 5-6 saat sonra Moscow Blue Erkeği öldü [:((]

11 Temmuz'da 2 yavru görüldü (German White dişisinin veya karnı inen Full Black dişilerinden birisinin yavruları olduğu sanılmakta). Yellow Tuxedo Erkeği ve bir Full Black Erkeğinde dik yüzme, yatay duramama, ayılıp-bayılma gibi nitrat belirtileri görülünce 15 litre dip-sifon çekimi yapıldı ve 17 litre dinlenmiş su eklendi.

Yavrular genellikle Java Moss sarılı Mango kökü civarında yüzüyorlar ama özellikle dişi balıklar bu civarda yavruları avlıyor olabilirler çünkü görülen yavrular 2-3 sonra görülmüyor.

11 Temmuz'da birer Full Black Erkeği ve bir Moscow Blue dişisi öldü. [:((] [:((]

Dişilerin akvaryumdaki 3 ayrı Nazar Boncuğuna sürtündükleri gözlemlendi. Birkaç saat sonra geride kalan tek German White Dişisi de öldü. Böylelikle aynı gün 3 balık ölmüş oldu. [:(][:(]

11 Temmuz gecesi ise eczaneden alınmış olan Bemiks Kompozit Ampül yemlere emdirilerek suya döküldü. Yemler hemen dibe çöktü, vitamin ise suya dağıldı.

12 Temmuz'da Yellow Tuxedo Erkeği ile Dişisinin uzun pislikleri olduğu görüldü, yavru yemiş oldukları düşünüldü.

13 Temmuz'da ise akvaryumda kalan son 2 erkek olan Yellow Tuxedo Erkeği ile Full Black Erkeğinin köşelerde kuyruk titrettiği ve birkaç dişinin de köşelerde durgun olduğu görülünce, 15 litre dip-sifon çekildi ve 16 litre dinlenmiş su eklendi. Su değişiminde sıcaklık 26'ya düşüyor ama sonra ısıtıcı çalışınca 27 derecede sabitleniyor.

Süzgeçten geçirilen canlı Artemia verilince hepsi iştahla yedi, sayıları 16'dan 9'a düştükleri için balıkların karınları iyice şişti. Motor ile filtre kapalı olunca 1 yavru tekrar ortaya çıktı ve yüzeye kadar yüzdü.

14 Temmuz'da birkaç balıkta taşlara, kuma sürtme belirtisi olunca 1 tane tablet tuz suya atıldı ve 3-5 dakikada kendiliğinden eridi.

PROBLEMLERİM:
1. Moscow Blue Dişisi birkaç gündür aşırı zayıf olup balığın vücut formatı bile bozuldu, bir tuhaf oldu. Dipteki nazar boncuğuna solungaçlarını sürekli sürtüp duruyor. Ara sıra yüzeyde ve ortalarda yüzüyor. Kuyruk kısması azaldı ama üst-sırt yüzgeç daima kapalı. İştahı yok. Resimlerini aşağıda ileteceğim.
2. Full Red Dişilerden birisi ve Full Black Dişilerden birisi de ara sıra kuyruk kısp sürtünüyor. İkisi de biraz zayıfladılar
3. Başlangıçtan beri ara sıra balıklar motorla çalışan hava kabarcığı çubuğunun bir tarafına geçiyorlar ve akıntıya karşı yüzüyorlar. Sonra sırayla, sürü şeklinde hava kabarcıklarının yanından karşıya geçiyorlar. Akıntı fazla olabilir ama motor ve filtreyi yavaşlatırsam nitrat zehirlenmesi hızlanır diye endişe ediyorum.
4. Yavrulama var ama java moss sarılı mango kökü ile iki ayrı parça olan testi yavruları saklamada yeterli değil galiba. [:x]

Acilen YARDIM edebilir misiniz?

- Nitrat zehirlenme belirtisi yok ama en ufak bir belirti görürsem hemen dip-sifon çekimi ile su değiştirmeyi planlıyorum. Ne dersiniz? Su değişim sıklığı nasıl olmalı? En son yaklaşık 20 saat (1,5 gün) önce değiştirdim.
- Kuyruk kısma azalmakla birlikte ara ara farklı balıklarda görülmekte. Eczanelerden Kemicetine alıp suya damlatacaktım ama artık üretilmiyor dediler hangisine sorduysam. Muadilleri olan Armisetin veya Gemysetin ampülü kırıp versem mi acaba?
- Kuyruğunu kısmaya başlayan dişiler, hava kabarcığı veren kabloya takılıp kalıyor, defalarca ard arda hortumu/kabloyu ısırıyorlar. Aşağıdaki resimde ara sıra kuyruk kısan Full Red dişisi hortumu didiklerken görülmekte.
- Haftada 2 gün Artemia aldığım (Java Moss ve Mango kökü de ondan aldım) Akvaryumcuya sordum, sera direkt bokptur gibi birşey dedi telefonda. Yarın Artemia için gidince 1 tablet alıp ezip suya atsam mı?
- Yavruları saklamak için ne önerirsiniz? Yavrulukla uğraşamam, doğal ortam oluşturmak istiyorum bu nedenle de rafya veya çıkardığım plastik bitkileri (kimyasal salınım yapabilir) kulanmak istemiyorum. Kumlarım canlı bitki için uygun değil sanırım. O nedenle Java Moss dışında pek bir bitki uygun değil sanırım. J.Moss uzasın kaplasın kütüğü ve testi parçalarını diye sabah 9'da ışığı açığ akşam 9'da kapatıyorum. Anubis veya yüzey bitkisi önerir misiniz?
- Akvaryumda tek erkek olarak Yellow Tuxedo var ama onun da gözü kendi dişisinden başkasını görmüyor. Diğer dişileri pek kovalamıyor. Full Black Erkeği hala kendine gelemedi sanırım, dişilerle arası yok. Full Red Swalloa ise uzun gonopod'u sayesinde kovalasa da dölleyemiyor sanırım.
- Uğraştım ama resimleri ekleyemiyorum

Herkese şimdiden teşekkürler, iyi bayramlar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.