Ertürk Berk, Mpanga Akvaryumu


3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2012 07:26
Video:



Buraya video ekleyemedim, ama link burada.. (youtube)
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=yiIHGh9Cwbo[/VID]

Boyut (cm): 100x60(h)x45
Kapasite (litre): 270lt.
Canlılar: Mpanga

Malzemeler:
Eheim 2213 dış filtre, Sobo 1000f 650L/h iç filtre (filtreler eski akvaryumumdan kalmalar. Debiler yetersiz ama şimdilik idare ediyorlar), 300w ısıtıcı, 40w pembe renk floresan (genellikle açtığım bu)

Akvaryum Bakımı: Haftada veya en geç 10 günde bir %20/%30 kadar dip çekimi.

Kullanılan Yemler: Şimdilik sadece Sera Flora.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Ecza dolabımda baya bir ilaç var ama balıklar geldi geleli sadece iki defa bemiks kapsül eritip granül yeme emdirerek kullandım.

Balıklar bir arkadaşımdan ani bir karar ile süpriz bir şekilde geldi. Kendisi uzun bir süre boyunca yanlış yemleme yapıp uygun olmayan su koşullarında bakmış. Hiç ışık yüzü görmemiş bu balıklar ilk geldiklerinde oldukça streslilerdi. Ayrıca yanlış yemlemeden ötürü orjinal renklerinden uzaklaşan Mpangalar, kötü koşullar sebebiyle iç parazite de yakalanmışlar.

Video, balıklar geldikten yaklaşık 1 hafta sonra çekildi. Şuan, video' nun çekilmesinin üzerinden yaklaşık 20 gün geçti ve daha iyi durumdalar.

Not: Video demişken, görüntünün çözünürlüğü düşük ve amatör bir fotoğraf makinesi ile çekim yaptım. Bu sebeple izlerken görüntüyü büyütmeden izlemenizde yarar var.

Yorumlarınız ve kıymetli tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
omardaing2014-09-10 22:46:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ferhat EkşilerÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2012
İl: Adiyaman
Mesaj: 271
Ferhat EkşilerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2012 11:01
Akvaryumunuzun dizaynı çok hoşuma gitti 

ferhat**2012-08-15 11:01:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ukbe OymakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2009
İl: Izmir
Mesaj: 405
Ukbe OymakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2012 11:29
Akvaryumunuz hacim ve dizayn olarak gerçekten çok güzel duruyor.Umarım balıklarınızda en kısa sürede formlarına kavuşurlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murat35cemalÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 121
murat35cemalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2012 15:11
Akvaryumunuz çok hoş ve estetik duruyor maşallah :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2012 18:32
[QUOTE=ukbe_oymak]Akvaryumunuz hacim ve dizayn olarak gerçekten çok güzel duruyor.Umarım balıklarınızda en kısa sürede formlarına kavuşurlar...[/QUOTE]

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar. Balıkların formu konusunda söylemem gerekir ki video'yu çekeli 20 güne yakın oldu. Bu süre içinde;

- Hiç ışık yüzü görmemiş balıklar ışığa alıştırıldı.
- İlk geldiklerinde sürekli kuma ve kayalara sürtünme durumları vardı ki, şuan bu durumdan eser kalmadı.
- Dişiler biraz daha parlak renklere kavuşsa da erkek balıklarda henüz gözle görülür bir gelişim sağlayamadım.
- İç parazitler de gerileme mevcut.
- İştahsız balıklar beni gördükleri an cama yapışır duruma geldi.
- Sadece kayalık bölgelere yakın yerlerde yüzen balıklar, şuan akvaryumun her santimetre karesinde eşit yüzüyorlar. (baskın erkek hariç)
- Arka yüzgeçlerin de ki kopukluklar büyük ölçüde iyileşti.

Kısacası adaptasyon süreci tamamlandı sanırım. Stres olmamaları için 2 haftadır dip çekimi yapmamıştım. Dün de ilk kez dip çekimi yaptım ve 10 dakika sonra akvaryum da her şey normale döndü. Dip çekimi sırasında ki stresli tutumlarından eser kalmadı.

Video' da ki canlılıkları sizi yanıltmasın, o gün bir saat içinde neredeyse 10 defa azar azar yem atarak yüzmelerini anca sağlamıştım. (:

Daha önce var mıydı bilmiyorum ama yeni gözlemledim; 3-4 balığımın üst yüzgecinde bir kaç kopukluk var, umarım ciddi bir sorun yoktur.

Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
3rturk2012-08-15 18:36:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 07:19
[QUOTE=3rturk]Bugün tanıdık bir akvaryumcudan hesaplı bir fiyata Jebo 839 almayı düşünüyorum. 250-270 litrelik akvaryumuma acaba debi fazla mı gelir ki? 1500lt./h[/QUOTE]

'Kendin pişir kendin ye' gibi, biz de kendi sorumuza kendimiz cevap verelim. (: Konuyu bir çok yerden araştırdım ama elle tutulur bir bilgi bulamamıştım. Umarım benim durumumda ki arkadaşlara yardımcı olabilirim.



Konuya fiyattan gireyim, 85tl.

Bu fiyatın içinde(kutunun içinde gelenler);

- Dış filtre kovası ve başlığı (Siyah renk)
- 5 ayrı sepet ve 1 sepette yarım dolu şekilde aktif karbon, 3 sepette birden yarım dolu seramik, kalan bir sepette de kalın gözenekli sünger var. Her sepetin üzeri elyafla kapatılmış bir şekilde gelmekte. (Aktif kömür ayrıca bir poşetin içerisinde geldiğinden kullanmadan önce poşeti çıkarın. Filtre malzemeleri dahil, her bir parçayı ayrı ayrı akan suda yıkayın.)
- İki adet uzunca ve oldukça kalın filtre hortumları. (Yeşil renk)
- Şelaleleme sistemi için aparatlar ve filtreye balık kaçmaması için mağlum aparat. (Yeşil renk)
- Musluklar (Siyah)
- Kullanma klavuzu (Türkçe değil)
- Krem (Zannediyorum aparatları hortumlara geçirirken kolaylık sağlaması için geliyor)
- 8 adet vantuz (ekli vantuzlardan, zırt pırt kurulum aşamasında çıkabiliyor)
- 2 adet yedek conta
- Kovanın altına koymak için yedek tepsi diyelim. Yaklaşık 10cm yükseklikte. (Renk füme)




Fotoğraflar alıntıdır... Gerçek ürün ile birebir örtüşmektedir.


Filtre ile ilgili ilk izlenimlerim:

Kutudan çıkan onca malzeme ve bu malzemelerin kalitesine bakınca, oldukça şaşırdım. Kendi kendime, "acaba kaça mal ediyorlar" diye sordum. Gerçekten verilen paraya göre oyuncak gibi bir ürün gelmiyor. ilk olarak sağlam, oldukça büyük ve güçlü bir dış filtre izlenimi verdi...

Dezavantaj olarak ilk 35w 'lık enerji tüketimi gözüme çarptı. Ancak filtrenin 1500 litre debiye ulaşmasını ve o büyüklükteki kova haznesinden suyu alıp 2,5m yüksekliğe basabildiğini göz ardı etmezsek bence normal. Hele hele akvaryumum da ki Sobo 1000wf (650 litre debi) iç filtrenin tüketimini görünce, 35w'a sevindim bile diyebilirim. Sobo' nun tüketimi 15w.

Sepetler ve filtre malzemeleri hakkında:

Sepetlerin yarım dolu gelmesi, bilmeyenler için evde kötü bir sürpriz ile karşılaşmalarına sebep olabilir. Herkes filtresini takmadan önce tekrar evden çıkıp bir de sepetleri doldurmak için uygun malzeme arayışına girecektir ve ikinci bir zahmet çekeceklerdir. Buradan uyarmak isterim ki filtrenizle birlikte muhakkak 2-3 sepet dolduracak kadar daha malzeme alın. İçinde gelen 3 sepet seramiği 2 sepete sığdırınca, bir sepet tamamen boşalıyor. Aktif kömür ise 2 avuç bir şey.. Ona da takviye lazım tabii. Diğer kalın gözenekli sünger bulunan sepete dokunmanıza gerek yok. Elyaf ihtiyacı da yok. Malzemelerin kalitesine gelince seramik yüzükler biraz hayal kırıklığı yarattı, diğer ürünler orta halli..

Sepetlerle ilgili son bir ek yapmak gerekirse, ürünü almadan önce kontrol imkanınız varsa cihazı açıp kalın süngeri koklayın. Şahsen benimkinde çok ağır bir koku vardı. Gerçi ona rağmen petshop da değişim talebinde bulunmadım, yıkayıp koydum, hayırlısı diyelim..

Kurulum aşaması:

Kurulum oldukça kolaydı. Burada belki sizi de uğraştıracak tek bir nokta var ki çekim borusu aparatı fazla uzun. 60cm yüksekliğe sahip akvaryuma uydurmak için 10cm kadar kesmek zorunda kaldım. Kesim aşamasında demir testeresini tavsiye ederim. Yoksa ekmek bıçağı..

Hortumlar fazlasıyla uzun. Üretimhaneler için de bu yönüyle uygun bir ürün. Biz hobiciler için kesmek gerekebilir, ben fazlasını akvaryum dolabının arkasına ittiriverdim (:

Geçmeli vantuzlar sorun olabiliyor. Benim akvaryumum kayıt ve çerçevesinden dolayı bir parça sorun yarattı. Vantuzlar ek yerlerinden çıkıp durdu ama bir süre sonra pes etti.

ilk çalıştırma:

Fişi taktım ve bekledim. Baktım hareket yok üstte ki sifon kısmından yüklenmeye başladım. Ancak zannediyorum hortum fazlası arkada su akışına engel oldu. Bir kaç denemeden sonra sıkılıp ağzımla emdim. Su hemen geliverdi.. 

Ses:

İlk çalıştırdığımda bayağı gürültü vardı. Filtreyi sağa sola sallayınca 'su şırıltısı' sesi gitti ancak yüksek motor sesi kaldı. Şuan için dış filtre akvaryum dolabının içinde olmasına rağmen klima sesi gibi bir ses dışarı çıkmakta.

Genel Yorum:

Bildiğiniz gibi bu akvaryumdan eheim'ı (2213) söküp, jebo'ya (839) geçiş yaptım. 270 litrelik akvaryumuma vereceği yüksek debi, ürünü almadan önce kafamı ilk başlarda kurcalasa da, şelale sistemi aparatı ile balıklar neredeyse hiç debiye mağruz kalmadı. Ben ürünün bu aparatını suyun yüzeyini dalgalandıracak şekilde ayarlayıp, ayrıca akvaryumu havalandırmasını da sağladım. Bu şekilde hava motoruma ve iç filtreme gerek kalmadı. Bu yolla ilk başlarda dezavantaj gibi görünen yüksek tüketim şuan için sorun değil. Öyle ki 8w' lık Eheim dış filtre, 15w' lık Sobo İç filtre ve 5w' lık hava motoru çıktı, yerine 35w' lık tek bir dış filtre geldi. 28w yerine 35w tüketim oldu. Bu da çok az bir elektrik maliyeti demek oluyor. Arada ki farkı ise güçlü debiye sayalım artık..

Güçlü debi demişken, gerçekten güçlü yani.. Filtre aparatı, suyun yüzeyine bakar şekilde 15cm uzaklıkta olmasına rağmen, yüzeyde orta kuvvette bir dalga yaratmaya yetiyor. Ancak balıkları da rahatsız eder gibi de değil. Bu sebeple şahsi fikrim şu ki; Jebo 839, 200 litrelik akvaryumlarda bile -bu yöntemle- kullanıma uygundur.

Şayet akvaryumunuz yatak odanızda ise ve dolaplı değilse, almanızı şimdilik tavsiye etmem. Olur da bir kaç gün sonra ses azalırsa haberdar ederim ama şuan için bu filtrenin dolapsız bir akvaryumda ve de yatak odamda olduğunu düşünmek istemiyorum.

Konuyu toparlayacak olursak;

 Dezavantajları: 

- Eksik ve vasat kalitede beraberinde gelen filtrasyon malzemesi, 
- Yüksek sayılabilecek elektrik tüketimi 
- Yüksek sayılabilecek ses.

Avantajları:

- Fiyat çok çok iyi. (Piyasa fiyatı 95tl)
- Ürün muslukları, yedek musluk contaları ve fazladan vantuzlarla birlikte geliyor. Böylece filtre malzemelerini saymazsak eksik hiçbir şeyi yok. Öyle ki 120TL' ye Ekol 17 alabileceğini düşünen birisi musluklar için fazladan 25TL daha hesaba eklemeyi unutmasın.
- Debi yeterince yüksek. Saatte 1500 litre..
- 5 sepetli olması çok fonksiyonel bir kullanım sunmuş.
- Oldukça geniş bir kovaya sahip. Eheim 2213' den çıkan malzemeler bu filtrenin anca 2 sepetini doldurabildi. Büyük avantaj..
- Başlıkta ki musluklar oynar başlıklı. (kusura bakmayın, nasıl tarif edeceğimi bilemedim) Zorlama ile kırılma, çatlama ve sonuçta sızıntı riskini azaltıyor.
- Yedek parçaları hesaplı.
- 2 yıl garantili.
- Seramik milli olması, Jebo' nun 838, 82x gibi serileri yerine 10 tl fark verip bu ürünü almanıza yeterli bir sebeptir.
- Kolay kurulum
- Uzun filtre hortumları.

Son söz:

200-400 litre arası her dolaplı akvaryumda olması gerektiğini düşünüyorum. Tetra 1200, Ekol 17 veya Eheim almadığıma sevindim. Fiyat/performans noktasında benden 10'da 8 aldı. Ses ve elektrik tüketimi biraz daha az olsa, filte tam dolu ve malzemeler bir tık daha kaliteli olsaydı bu fiyata bu ürün, 10' da 10 alırdı.
3rturk2012-08-23 04:03:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2012 07:26
Merhaba Arkadaşlar,

Belirtmem gerekir ki dış filtrenin sesi ağırlıklı olarak içinde kalan havadan kaynaklanıyormuş. Kirli suyu yukarıdan verip temiz suyu dipten çeken bir sistem olduğu için hava kabarcıklarının dışarı çıkması zahmetli ve zaman alan bir durum. Defalarca sallayıp, sürekli fişi tak çıkar gibi bir takım fantastik denemelerim oldu. Her denemem de azar azar hava dışarı çıktı ama yinede tamamı çıkmadı.

Şuan dış filtreyi kuralı yaklaşık 3 gün oldu ve ses yarı yarıya azaldı. Şimdiki görüşüm dış filtre "çok gürültülü" değil, sadece "sesli" çalıştığı yönünde. Dolaptan dışarı çok ses gelmiyor ama yine de yataklarının kenarında ve dış filtreyi açıkta muhafaza edecek arkadaşlar için önermiyorum. 

Önerilerime denk gelmeden dış filtreyi almış olan arkadaşlar şayet motor gürültüsünden uyumakta güçlük çekiyorlarsa, dış filtreye yarım tabaka suntadan kabin yapabilir, kabinin içini de taş yünü gibi bir yalıtım malzemesi ile döşeyebilirler. %90-95 civarında ses kaybolacaktır.

İyi hobiler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umudeusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
umudeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 14:40
Tebrik ederim. Akvaryumunuzun tasarimina hayran kaldim. Baliklariniza oldukca ilgilisiniz ve anlasilan baliklar da yeni akvaryumlarini bir tatil koyu havasiyla karsilamislar. Durumlarinin iyilestigine cok sevindim. Filtre konusundaki onerinize de cok sicak bakiyorum. 1500luk bir DFyi baska biryerde bu fiyata bulamayiz herhalde. Ic malzemelerine ne kadar verdiniz eklemek zorunda kaldiklarinizi soruyorum.

Ben de gelismelerinizi merakla takip ediyorum. Adet uzere Saglikli Baliklar Dilerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 16:02
Teşekkür ederim Umut bey, henüz ışıklandırma da eksiğim var. Dekorasyonda da köklü olmasa da ufak tefek değişikliğe gideceğim. Balıklar stres olmasın diye şimdilik dokunmuyorum..  İnşallah ilerde daha iyi bir tankla çıkarım karşınıza (: Balıklar da sürekli ağızlarını dolduruyor, iyiler heralde (:

Vallahi dış filtre, yazıda anlattığım gibi, ne eksik ne fazla.. Bence bu paraya alınır, pişman etmez. İki katı fiyata tetra alıyorlar, debisi düşük, hazne küçük ve su kaçırıyor. Herkes eski seride sorun var dese de, bir kaç hafta önce arkadaşım aldı yine su kaçırıyor.. "su kaçağının çözümünü buldum" diye konu açılmış forumda 26.000 kişi bakmış, yok böyle bir rakam.. 200 cevap var ve kaçağı giderebilen sadece bir kaç kişi.. 

Ben tüm bu ürünlerle kıyasladığımda aldığım filtreden memnun kaldım. Ama sizi çok da etkilemek istemiyorum çünkü herhangi bir sorunla karşılaşırsanız ben vesile olmuş olacağım. Ama söyleyebilirim ki acemice şeyler yapmaz, filtreye de kibar davranırsanız bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Üretimden kaynaklanan sorunlara teleskop akvaryum zaten 2 yıl boyunca garanti kapsamında yardımcı olacaktır. Olmazlarsa siz bana ulaşın, ben de konuşabilirim onlarla devamlı müşterisi olduk artık.

Sonradan aldığım ürünlere gelince seramik yüzük ekledim biraz. Diğer dış filtremden çıkan yüzüklerdi, para ödemedim. Ama hesaplı ürünler var, yarım kilosu 4-5tl falan.. Ben para vererek sadece lav kırığı ve zeolit aldım. Onlarda markalı değil, açık ürünlerdi. Kayseri'den kilosu 3tl' ye aldım ikisini de.. Bir sepet yarım kilo anca alır, öyle tahmin ediyorum. Kalanını diğer tankımda kullandım. 

Maliyet açısından evde ki ürünleri kullanmak isterseniz seramik yüzük yerine dübel, lav taşı yerine küpler halinde kesilmiş sünger de (işe yaramayan bir yatağın süngeri) kullanabilirsiniz. Karbon yerine de mangal kömürü olabilir diyenler var ama ben denemedim (:

Yalnız bugün nitrat ölçümüm kötü çıktı, biraz yüksek.. Hydra 30 diye bir cihaz var, onu düşünüyorum. Siz de bir inceleyin derim. Sanırım biraz acele ediyorum bu konuda, çünkü yeni malzemelerin bakteri tutması bir kaç ay sürer.. Ama işte hobici miyiz takıntılı mıyız ben anlamıyorum artık. (:


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 16:20
[QUOTE=Nurbera] Pardon ama Ertürk Bey abi bu başkası değil ki  bırakında hayran kalınız:):) Saygılar Efendim:)[/QUOTE]

Haha, Handan Hanım kardeşim, seni gördüğüme sevindim. (: 

Saygılar saygılar ((:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 19:14
Bende sevindim Ertürk Bey abi:)  bende sevindim ya hemen bir yorum yapayım dedim abim yaparda güzel olmaz mı hiç değil mi haksız mıyım tabiki değilim :)
 
Saygılar Efendim Saygılar :):):)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 00:25
Merhaba Arkadaşlar,

Bir süredir bazı balıklarım da ki sağlık sorunlarını aşabilir miyim diye kaliteli yemlemeler ve sık dip temizliği yapıyorum. Sorun çok ilerlediği için 4-5 balığımda bulunan sağlık sorunları titizlikle hazırladığım diyetle son bulmadı. Artık sonraki aşama olan ilaçla tedaviye geçeceğim. (İç parazitten şüpheleniyorum)

Bu arada balıklar sağlıklarına kavuşsunlar diye yoğun hassasiyetle yaklaştığım tankım da tabiri yerindeyse tam bir yavru patlaması var.

Akvaryumu kuralı 2 ayı biraz geçti. 

- Bir balık ağzında yavruları ile gelmişti ve kendi haline bırakmıştım. Etrafta kaçışan yavrucuklar gördüm ama o an için yapacak bir şey yoktu. 
- Ardından bir dişim ağzını doldurdu. Derken balık küçüktü ve tecrübe kazanması için kendi haline bıraktım. 3. gün yumurtaları kusmuştu.
- Hemen ardından bir balığım daha ağzına yavru aldı. En sağlıklı dişilerimden birinin ağzına yumurta almış olmasını kaçıramazdım. Balığı bir haftanın sonunda yavru akvaryumuna ayırdım. 20 günlük bir kuluçka döneminin sonunda daha fazla dayanamayıp balığı kusturdum. Şuan yaklaşık 10 günlük 24 adet sağlıklı mpanga yavrularım var.
- Balığı kusturduktan sonra götürüp ana tanka koydum. Sonraki gün en az bu dişim kadar sağlıklı bir başka dişi ağzını doldurmuş olduğunu gördüm. 3 gün bekleyip balığı yavru akvaryumuna aldım. Şuan orada güzel güzel kuluçka döneminin geçmesini bekliyorum.
- Az önce bir başka dişimin daha ağzını doldurduğunu gördüm. Çiftleşme hala devam ediyor.. 

Bu yavrulama çılgınlığı ne zaman bitecek bilmiyorum. (: Şikayetçi miyim? Asla.. 

2 Ay içinde 5 dişi balığım ağzını doldurdu. Nazar değmez inşallah. Darısı başınıza...
3rturk2012-09-19 00:33:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

inFernoÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 322
inFernoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 01:21
Dış filtrede durumlar nasıl ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baristureÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 230
baristureÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 16:31
Bende 340 lt akvaryumumda jebo 839 kullanıyorum ses olarak pek birşey diyemeyeceğim ama fiyata göre filtrasyon çok iyi tabiki :)

Bitkili akvaryumumda Dolphin c700 var onun çalıştığını anlamak için dokunmanız gerekiyor jebo da hemen hemen Atman At9500 hava motorum kadar ses cıkarıyor diyelim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir