ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
3rturk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Eylül 2011 18:27
Son Ziyaret:
05 Nisan 2014 05:39
Toplam Mesaj:
207 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ertürk Berk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ertürk Berk,
Mpanga

SON 10 MESAJI

Yetişkin Mpanga'larım Yavruları İle Birlikte..Video [HD]
[QUOTE=3rturk] [QUOTE= Celal ABAY]Maşallah çok sağlıklı görünüyorlar. Siyah derinlikten dolayı biraz koyu dursalar da gayet hoş bir görüntü bence. 
Birde bu hydra 30 işe yarıyormu diye hep merak ettim. Bu konudaki gelişmeleri paylaşırmısınız?

Sağlıklı balıklar dilerim.
[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim Celal Bey. 

Hydra 30' a gelecek olursak konu daha önce forumda da baya tartışılmış. Yorumları okuduktan sonra işe yaradığı kanaatine vardım. "işe yaramıyor" şeklinde olumsuz bir yorumla da karşılaşmadım. Ben de takmadan önce ve taktıktan sonra nitrat ölçümlerimi buradan paylaşayım.


[/QUOTE]

Hydra 30'u akvaryumuma ekleyip 5 ay süre ile askere gittim. 5 ay içinde 1 defa temizlendi. Döndüğümde de akvaryumla hiç ilgilenemedim. Kısaca Hydra 30'dan sonra 1 yıl içinde akvaryum en fazla 4 defa temizlik görmüştür. Balık ölümleri olmadı. Bu durumda Hydra için işe yaradı diyebiliriz. 

Balıklarım oldukça sağlıklı ve stresten uzak durumdalar... Dış filtrenin de katkısını unutmamak lazım. (dış filtrem de 1 yıldır temizlik yüzü görmedi)

Umarım en kısa zamanda güzel bir video daha çekebilirim.

İyi forumlar.
Akvaryumum nasıl ve eklemem gerek birşey ?
Çok acelesi yok ama;

Kullandığınız testi, yapay bitki ve diğer 2 plastik dekor suya renklerini verebilecekleri gibi zararlı kimyasallar salarak balıklarınıza zarar da verebilir. 

Frontozalar için o akvaryum çok küçük kalıyor. Orada yeterince büyümeyecek ve yanık kalacaklardır. Beslenme çeşitliliği açısından da sarı prenses ile bazı farklılıklar gösterir. 

Zamanla verdiğim bu bilgiler doğrultusunda bazı değişikliklere gidebilirsiniz.
Yeni Akvaryumum 280 lt
Elinize sağlık. 

Benim yorumum da suyun bulanıklığı ile ilgili olacak. Belli ki ince kum kullanılmış ve yeterince iyi yıkanmamış. Akvaryumda her dip çekimi yaptığınızda veya dekor değişikliğine gittiğinizde suyunuz tekrar bulanacak. Ben de hep ince kumlar kullandım ve ilk dolumda bile pırıl pırıl bir su çıktı karşıma. Kumunuzun tekrar yıkanmasında fayda var diye düşünüyorum.

Kolay gelsin.
Büyük projelerim var...
Hiç bu büyüklüklerde bir akvaryuma sahip olmadığımı söyleyerek söze başlayayım.

Şahsi fikrim iyi bir işçilik ve doğru kayıt/kuşaklarla 19mm kalınlığında bir cama ihtiyaç duymazsınız. Taşıma konusunda ise camcılar akvaryumu evinizde yapıştırırlarsa sanki her iki taraf içinde daha kolay olur. Taşıma esnasında akvaryuma gelecek zararlardan da kurtulmuş olursunuz. Bence burada en önemli konu işçilik kalitesi. Referanssız yerlerle çalışmayın derim.

Kolay gelsin.
Bir Canpet Şikayeti de Benden
[QUOTE=aro] [QUOTE=3rturk]Evet tam bir gün oldu 1 saatte dönüş yapacak firma hala aramadı. Ben arıyorum meşgul.. 

Ben size bunların zihniyetinden bahsedeyim. Malım gitmesinde canım gitsin modeli insanlar bunlar. Bankada 1 trilyon parası olup, 5tl' lik havale ücreti için personele bağırıp kendini rezil eden insanlar bunlar. Sözde "işini bilen" esnaf. Vurguncu.. 

Buralara kadar gelebilmeleri bile mucize. 

Zehir zıkkım, haram olsun. Çocuğundan çıksın..
[/QUOTE]

Benim konu ile alakam yok ama sizin mesajınızı okuyunca yazmak istedim kusura bakmayın.Mağduriyetinizi anlarım çok geçmiş olsun ama adamların suçunu neden çocuğuna mal ediyorsunuz ki. Günahsız çocuğun çoluğun ne suçu var bence çok yanlış bi ifadeniz var.Sizin çocuğunuz yok sanırım çocuğu olan bi insan böyle beddua etmez..
[/QUOTE]

Arkadaşım çok haklısınız. Ben konuya kendimi fazla kaptırıp "ben haklı olunca", herkesin benim kadar mağdur olduğunu düşündüm. Biliniyor ki canpet hakkında çok şikayet var. "Herkesin hakkını yiyorlar bu adamlar" diye düşünüp o şekilde gaza gelmişim. Sonra sakin kafayla tekrar düşündüğümde bir hata yaptığımı anladım. Belki bir çoğunu müşteriler abartıyordu, bilemeyiz. Benimde bir çocuğum var haklısın.. Bir an aklıma gelmedi, henüz çok yeni.. (: Bu aksi ticarete "sağlık olsun" deyip hayatımıza devam edelim. (:
Bir Canpet Şikayeti de Benden
Evet tam bir gün oldu 1 saatte dönüş yapacak firma hala aramadı. Ben arıyorum meşgul.. 

Ben size bunların zihniyetinden bahsedeyim. Malım gitmesinde canım gitsin modeli insanlar bunlar. Bankada 1 trilyon parası olup, 5tl' lik havale ücreti için personele bağırıp kendini rezil eden insanlar bunlar. Sözde "işini bilen" esnaf. Vurguncu.. 

Buralara kadar gelebilmeleri bile mucize. 

Zehir zıkkım, haram olsun.
3rturk2013-03-23 03:29:13
Bir Canpet Şikayeti de Benden
Şikayetin Nedeni: Ürünler yanlış, eksik, farklı marka ve kırık gönderilmiş. Israrla fatura gönderilmesini istememe rağmen, siparişlerim fiş ile geldi. Siparişimin gelmesi 4 günü buldu.

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap: Sadece bir şikayetimden bahsedebildim. Dönüş yapacaklarını söylediler. Diğer sorunlarla karşılaştığımda ise kendilerine ulaşamadım. Telefonları sürekli meşgul...

Olayın Detayları:

Hiçbir site ile ilgili şikayet Canpet' in ki kadar fazla değil.  Evimde çok sayıda iran kedisi, balık ve kuş beslediğim için her ay ortalama 300-500tl arası alışverişim oluyor. Haliyle yeri geliyor tedarikçi bulmakta zorlanıyorum. İstediğim bir ürün bir yerde varken, diğer bir ürün aynı akvaryumcuda veya sitede olmuyor. Ben de siparişimin parça parça gelmesindense hepsi bir gelsin istiyorum. 

Yaklaşık 2 yıldır alışverişlerimin ortalama %50' sini yaptığım bir başka sitede, almak istediğim iç filtrenin (hydra 30) fiyatının arttığını ve yine almayı düşündüğüm otomatik yemleme makinasının olmadığını gördüm. İhtiyacım olan tüm ürünlerin bir arada olduğu Canpet' e denk geldim. Çoğu kez fiyatlardan, daha sonra da şikayetlerden yola çıkarak alışveriş yapmadım. Kendilerine bir şans verip ilk kez pazar günü alışverişe yeltendim. Sonuç rezalet..

1- Ürünleri sipariş geçtikten sonra kendilerine not bıraktım. Ardından içim rahat etmedi ve arayıp söyleme ihtiyacı hissettim. "Beyefendi bir sipariş verdim ama fiş göndermemenizi, yerine, garantili ürünlerim de ilerde yaşayacağım bir sıkıntıda kullanmak üzere fatura göndermenizi rica ediyorum. Eğer fatura göndermiyorsanız siparişimi iptal edelim" dedim. "hiç merak etmeyin fatura göndeririz" dediler. Fiş göndermişler.

2- Pazar günü verdiğim sipariş salı gününe kadar onaydan geçmedi. Salı aradım ve "neden hala kargoya vermiyorsunuz, neyi bekliyorsunuz?" dedim. "Kargo yoğunluğu var" gibi komik bir gerekçe gösterdiler. Belli ki siparişler doğru düzgün takip edilmiyor, kimsenin siparişten haberi yok. Benim uyarmamla pazar günü verdiğim sipariş az evvel elime ulaştı. 4 günde..

3- Siparişini geçtiğim 4 kalem üründen birisi de,  4 adet Sanyx marka kedi kumu idi. Bu kedi kumunun adet ağırlığı 4,4kg ve 5' er litredir. Bana göndermiş oldukları Kedi kumu farklı bir marka olup (akkum kedi kumu) ve toplamda 15kg' dır. Kısacası 2,6 kg kedi kumu eksik gönderim yapılmış. Ve bana sorulmadan farklı bir marka gönderilmiş. Ben zaten başka bir siteden 20kg Akkum kedi kumunu 25tl ye alabiliyorken, saolsunlar 30tl' ye emri vaki bir şekilde 15kg akkum kedi kumum oldu..

4- Aldığım iç filtre'nin (hydra 30) ambalajının daha önce açılmış olduğunu fark ettim. "hayırdır inşallah" dedim. İç fitrenin tüm fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için hayati önem taşıyan filtre kartuşu kırık çıktı. Konu ile ilgili aradığımda personelin bilgisizliği ile karşılaştım. İç filtrenin kartuşu diyorum "550 mi diye bana soruyor" . Devir hızından bahsediyor. Anladım ki ürünü tanımıyor bile, Ürün adında geçen 550L/H yi okuyup bu ürün mü diyor.. "Kargoyu arayın tutanak tutsunlar kırıksa" diyor. "Hanfendi kolide bir sorun yok, dış filtrenin ablajında da ezik veya bir darbe yok. Ancak filtre kutusu daha önce açılmış, kapağının kenarlarında yırtıklar var." diye konuşmaya bir başlıyorum, kartuşun ne işe yaradığını, ne olduğunu vs. anlatmaya çalışıyorum. Eminim ki konuyu idrak edemedi ve "size biz sonra dönüş yapalım olur mu?" diye kestirip attı. 1 saat içinde döneceklerdi, 2 saat oldu, umutsuzca bekliyorum.

5- Yemleme makinasının kutusu ise harap olmuş.. DÜkkanda kaç defa düştü yere allah bilir. İnsan o ambalajdaki bir ürünü gönderirken utanır.. Neyseki taktım, çalışıyor..

6- Zaten piyasasından pahalıya aldığım ürünlerden gelmesi gereken parapuanlarım da halen kullanıcı hesabıma yatmış değil. 207TL tutarında bir alışverişten gelecek parapuan, nereden baksanız bir akvaryumumun 1-2 aylık yemini karşılar. Yazık günah değil mi?

İlk alışverişimdi, son olacak.. Siz siz olun böyle bir siteye güvenip sipariş falan geçmeyin. Her şeyi sizin takip etmeniz, tek tek kontrol etmeniz gerekiyor. Hepsini yaptınız diyelim, kontrol sonunda yapılması gereken düzeltmelerin hiçbiri için muhattabınız yok. Yanlış gelmişse ürün yanlıştır, kırıksa kırık, eksikse eksiktir. BAK BAŞININ ÇARESİNE.
Hydra 30 nitrit amonyak ve ph duzenliyici filtre duydunuzmu?
Merhaba arkadaşlar, benimde ürün yeni elime geçti. Yalnız bu cihazın kartuşunun kenarlarında kırıklar farkettim. Henüz açmadım ama ambalajın dışından belli. İçindeki kömür benzeri şeyler dışarı dökülecek gibi. 5-6 tırnak kırılmış. Sizce ne yapmalıyım?

Kendimce bir çözüm üretip kartuşu yuvasına yerleştirmeli miyim?

Bir ek: Arkadaşlar sonradan fark ettim de, kartuşun yerleştireleceği yerin yanları tamamen kapalı. Bu kırık kısımda yanlara denk geliyor. Acaba bu halde kullansam bir sorun oluşturur mu? İçinde ki kömür benzeri madde zannediyorum buradan aşağı dökülmez. Yanlar kapatıyor çünkü?
3rturk2013-03-21 14:45:45
İlk akvaryumum hakkında yorumlarınızı istiyorum(yeni fotolar eklendi)
[QUOTE=suat arslan]Başka yorum yok mu [/QUOTE]

Haha ((:

Dün gece oturup HD video çektim. Tüm gece kes, yapıştır, müzik ekle, youtuba' a ekle vs. işlerle sabahladım. En son sabaha karşı 6' da konumu açtım. 1 yorum aldım.. (((: 2 sayfa yorumun var kardeşim Allah gözünü doyursun!! (((:
Cikletlerim yüzmüyor (Video Eklenmiştir)
Balıklar ne zamandır sizdeler acaba? Ph sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Kumunuzun cinsi, kullandığınız kayalar ve dış filtre içindeki malzemelerinize bir göz atın. Ph' ı düşüren torf gibi bir şey sebep oluyor olabilir.

Balıklarınız zor nefes alıyorlarsa solungaç kurtçuğu veya akvaryumda ki oksijen seviyesini de hesaba katabilirsiniz. Havalandırmanız kuvvetli mi? 

Balıklarınızın renklerinde bir kararma veya solungaçlarda kırmızılık vs. gözlemlediniz mi?

Son ihtimal, beyaz benek hastalığı.. Balıklarınızın üzerinde minik hava kabarcıklarına benzer şeyler var mı?

not: Video'yu göremediğim için soruyorum.. Link yok?
3rturk2013-03-19 16:48:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.