ethem hocaoğlu şikayet


bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 21:23
Teşekkürler Caner Bey. en hassas olduğumuz konuda söylediklerinizi duymak bizim için çok sevindiriciydi. 

Merhaba Halil Bey,

Anlayışınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi göremezsiniz, üyelerin yasal olarak ipyi görmeye hakkı yok, ancak biz görüyoruz ve sizden beklediğimiz açıklama için ortamın soğumasını beklemeniz veya yönetimin adil olduğuna inanmanız veya özel mesaj ile burada konudaki okları yönetime çevirmeden özel mesaj atıp durumu sormanız. 

Yaptırım tamamen bizim tasarrufumuzda ancak  şikayet , rahatsızlık , haksızlık , hakaret vs. olmaksızın değil. Bunlar göz önünde olarak. Biz astığı astık kestiği kestik kişiler değiliz. Dediğiniz gibi "acemisi , yalancısı , üç kağıtçısı , sinirlisi , öfkelisi vs. her yaştan her türlü kişi geliyor" bizim görevimiz bu kişilerin en özgürlükçü ortamda bilgi paylaşımını yapmasını sağlamak. Bu kişilerin üç kağıtçı, sinirli olduğunu kullanıcı adlarından, fotoğraflarından değil yazılarından ve onlar hakkındaki yazılardan öngörebiliyoruz. Kişilere çok ağır şeyler yapmadıkça her zaman 2. 3. çoğu zaman 5. 10. şansı bile veriyoruz. Neticede burası bir hobi sitesi, devlet yönetmiyoruz ancak bir nokta geliyor ki insanlar yaptıklarıyla ortamın huzurunu kaçırıyor, hobicileri sindirmeye çalışıyor o noktada müdahale etmemiz gerekiyor. Bu durum defalarca kez tekrarlanınca artık üyeyi istemiyoruz. O konuyu burada tartışmamız yanlış olur zira kendini burada yazarak savunamayacak bir kişi var. Dilediğiniz bir platformda sizle veya dilediğiniz kişilerle konuyu tartışabilirim.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kwinstonÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 684
kwinstonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 01:06
[QUOTE=ethem]

Konunun başında dediğim gibi polimiklerden hoşlanmıyorum fakat bu Tsk piyade dahi olamıcak karakterdeki bu  vatandaş için üzerine basarak tekradan yazmak zorunda hissettim kendimi  ,yoksa onun seviyesine inmek zorunda kalmazdım.[/QUOTE]

   Ethem Bey ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kara harp okulundan piyade sınıfında mezun olduğunu hatırlatma gereğini duydum. Lütfen bilmediğiniz konularda bu tip hitaplardan kaçınınız. Ülkemizi korumak adına gerek harp meydanında gerekse iç güvenlik harekatlarında canını hiçe sayarak yurdunu savunan aslan şehitlerimizin çoğu da ŞANLI PİYADE sınıfına mensuptur. Pİyade bir yere girmeden zafer kazanıldı sayılmaz ve sınıflar arasında en kıdemli sınıftır.

(Yazdıklarımın konu ile alakası olmadığının gayet farkındayım ama böyle bir tabir karşısında uyarma ihtiyacı duydum kusuruma bakmayın.)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FeanorÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FeanorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 01:58

Bir yanım diyor ki bir adam 50-60 lira için canı yanmasa hayatta bu kadar üstüne gitmez,bir yanım da onlarca referansı kefili olan adam böyle şey yapmaz diyor.

Taraflardan biri bariz suçlu ama bu kadar reklam olduktan sonra artık hayatta suçunu kabul edip adım atmaz o kişi,diğer taraf zaten mağdur o da geri adım atmaz.

Kısacası bu iş artık böyle sanal platformlarda forumlarda morumlarda çözülemez,arap saçına dönmüş ama bana yanlış gelen şu;hani derler ya her horoz kendi çöplüğünde öter,burası da bir nevi Ethem Bey'in çöplüğüne dönmüş eş dost tanıdık kontenjanından,Murat Bey'i tanıyan yok,mevzuyu satır satır okumadan kesmiş bazı arkadaşlar Murat Bey'in cezasını.Bu çok yanlış.

Bu saatten sonra yapılacak olan şey madem taraflar uzlaşamıyor,yönetim bu başlığı kitlesin,taraflar da birbirine hakkını helal etmesin,Murat Bey'in üstünde iftiracı Ethem Bey'in de dolandırıcı yaftası kalsın konu kapansın.

Ya da bu abilerimiz yakın zamanda yolları kesişince sözü sayılan saygıdeğer tarafsız bir hobici nezaretinde yüzyüze görüşsünler ki eminim o zaman tatlıya bağlanacaktır mevzu.

Nacizane yorumum ve tavsiyemdir.Saygılar sevgiler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihcanerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2007
İl: Antalya
Mesaj: 607
fatihcanerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 09:47
Sevgili Arkadaşlar;

En başta söylediğimi tekrar söylüyorum, tarafların ikiside doğru söylüyor...Ethem Bey de Murat Bey' de...İkisininde hatası konuyu birbirlerine ifade etme aşamasında bir birlerinin egolarını incitmiş olmaları...Şu anda iki kişinin ego savaşlarını izliyoruz...Benim kardeşleri olarak kendilerine çok kıymetli bir tavsiyem olacak...

Bu çok küçük bir örnek Allah daha büyüklerinden sakınsın, ancak Ego' sunun esiri olan insanlar, Egolarının kendilerini yönetmesine müsade eden insanlar hayatta çok daha büyük bedeller ödemeye mahkumdurlar...Ülkemizde suçların çok büyük bir kısmı egolarının esiri olan insanlarca işlenmektedir...

Şimdi konuya bambaşka bir bakış açısı sunacağım;

Ülkemizde acaba yasalarımız bu konuya nasıl yaklaşıyor;

Öncelikle internet üzerinden canlı satışı yasaklanmış durumda, ikincisi yapılan mesafeli satışlarda miktar ve içerik ne olursa olsun mutlaka mesafeli satış sözleşmesi yapılması gerekiyor ki yasada bu sözleşmeye konulması zorunlu maddeler var. Bu maddelerden biriside "7 gün içinde cayma hakkı" ancak telif hakkı ve hijyenik ürünlerde bu maddenin istisnası mevcut. Canlı satışına da bu istisna rücu edecektir. 

İkinci aşamada fatura, irsaliye vb gibi madddeler aranacaktır, ki bulunmaması durumunda vergi kaçırılması suçu oluşacaktır. Ayrıca bu araştırmalarda beraberinde sıralı başka cezalar getirecektir. 

Öncelikle bu aşamada mağdur olan tüketici , bağlı bulunduğu kaymakamlığa giderek hakem heyetine şikayette bulunacaktır. Hakem heyeti özellikle küçük yerlerde bir hafta içerisinde konuyu gündeme alır ve kararı ertesi hafta çıkartır. 

Bu kadar mahkemede esas delil olarak kabul edilir ve derhal icra takibi başlatılır. 

Çok istisnai durumlar haricinde bu kararlar her zaman tüketici lehine çıkar...

Sonuç ; İcra harçları, vekalet ücreti ve avukat masrafları 60 TL =  2500 TL olarak geri döner. Ayrıca işletme ruhsatı gerekli izinler vb gibi eksiklikler var ise ayrıca vergi kanununa göre bir usülsüzlük gerçekleşti ise hakikaten çok ciddi yaptırımlara da gebedir. 

Şimdi öncelikle bu için hobbysini yada ticaretini yapan arkadaşlar bunları önce bir öğrensin, bir birlerinde hitaplarında bunları bir göz önüne alsın...Kim uğraşacak demeyin, Hepsiburada.Com D markete icra göndermiş ve tahsilat yaptırmış birisiyim bir gün sizinle de uğraşacak birisi çıkar...

İkincisi yok eğer hobby ve ticareti bir arada yapıyorsanız Esnaf Terbiyesi ve Müşteri Memnuniyeti diye bir kavram vardır ve ticaretde iyi niyet esastır. Bu durumda sattığınız üründen müşteriniz maksimum faydayı elde etmelidir ki ayakta kalmaya ve büyümeye devam edebilesiniz. Demek ki müşteri ile polemiğe girmek, müşteriye hakaret etmek esnaflıkta bulunmamaktadır ve maalesef ki müşteri her zaman haklıdır. 

Sözümü tekrar ana konuya getirmek istiyorum; 

Ethem Bey hakikaten iyi bir üretici ve esnaf olmalı ki bu kadar övgüye mashar olmuş, Murat Bey' in de aldığı eğitim ve terbiyeyi iyi bilirim; O camiada yanlış adamı tutmazlar emin olun.

Saygılarımla, 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 09:56
Arkadaşlar bende Ethem abiyi savunanlar arasında olduğumdan cevap yazma gereği duydum.Konuya dahil oldum çünkü Ethem abiyi çok severim doğru,konuya dahil oldum çünkü Murat beyin balıklarını paketlerken ordaydım,konuya dahil oldum çünkü Murat beyin öyle yada böyle mağdur olduğunu bilsemde çok fevri davrandığını ve sırf Ethem abinin adını karalama çabası içinde hiçbir anlaşma yoluna gelmez tavrı için.Şimdi kesinlikle Murat beyi hedef almadan bizi danışıklı dövüş ve haksızlıkla suçlayan çok sevgili forum dostlarıma konuyu dağıtmadan ve amacından saptırmadan sormak istiyorum.Şehirler arası balık yolladınız ve Ethem abi gibide prensiplerinden asla taviz vermeyecek birisiniz(dünya yansa dahi) siz bu resimler ve bu üslupla bu kişiye nasıl davranırdınız?Saygılar. GÖKHAN ÖZDEMİR2011-10-28 10:10:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 10:09

İki tarafıda tanımam artık bu saatten sonra iş inada bindi gibi bişey. Ethem hocam siz o parayı en yakın hayır kuruluşuna bağışlayın  dekontuda bura kayun ki iki tarafta sussun bence ortada bu kadar önemsiz bir mesele bu kadar dallandı budaklandı kalp kırmaya kadar ilerledi. İki insanın daha doğrusu iki müslümanın düşmemesi gereken bir durum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir