Fikriniz lazım :/


meftuncanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 35
meftuncanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 23:40
selamlar 2 sene aradan sonra yeniden akvaryum hobime giriştim.kıbrısda üniversite okuduğum için burda kendi harçlıklarımla bir akvaryum kurmak istiyodum ve küçük bir akvaryumla başlamak istedim.
9 mart pazar günü pet shopdan aldıklarım:

-38x27x17cm uzunluğunda ışıklı bi akvaryum ( 18 lt )
-en düşük woltta yeşil ampul ( pet shopdan deil bu marketten )
-100w ayarlabilir ısıtıcı
-sobo aquarium filtre 707c köşe filtre
-2 kg kırmızı süs kumu aldım

Canlı olarakda:
 
-4 lepistes ( 2 e 2 d )
-1 moli aldım. Bu arada moli yanlışıkla oldu dişi lepistes sandım eve geldiğimde moli çıktı :D

başlangıçta akvaryumu kuralı 2 gün oldu balıklar falan gayet iyi 4 gün sonra bir yem çeşidi daha alacam kepçe de lazım tabi canlı olarakda 4 dişi lepistes daha alıyım diyorum (2 e 6 d olsun diye uraşıyorum )
yanlız hiç bitki yok kıbrısda java moss,sazlar,limon falan çok isterdim ama bizim buralarda yok aramam lazım.
kafamda biraz soru var sormak istediğim.mesela filtreden çok şüpeliğim akvaryum 18 litre bana göre büyük geliyor ama diğer iç filtreler gibi kötü bi görüntü yok hatta ilk defa gözeme güzel gelen bi filtre aldığımı düşünüyorum.
En kısa Zamanda Akvaryumumun fotoroflarını koymayaçalışacam bu aralar pek zamanım olmuyor derslerden :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2011
İl: Bolu
Mesaj: 440
İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 23:53
Hayırlı olsun, motor konusunda bir diyeceğim yok ama yine de fazla gelmeyeceği kanaatindeyim. Ancak lepistes almanıza gerek yok yakında yavru almaya başladığınızda tankınız küçük bile kalacaktır, süreci şimdiden hızlandırmayın derim. Bitki lepistesler için önemlidir çünki yavruların epey saklanacak yere ihtiyacı olacaktır, ancak bitki temin edinceye kadar rafya koyabilirsiniz, yavrular için çok güzel saklanma yeri olur. Tekrar hayırlı olsun.
Bolu'dan saygı ve sevgilerimle

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doguseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1169
doguseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 00:01
Öncelikle bu hobiye tekrar hoş geldiniz. Bir kaç ufak tavsiyede bulunmak istiyorum.
1- Akvaryumunuz sizin de dediğiniz gibi yaklaşık 18 litre. Kum, dekor vs. çıkardığımızda net 15 litre civarında bir hacminiz var. Bu hacimde 4 lepistes 1 moli beslemeniz sıkıntı yaratacaktır. Akvaryumunuz bu canlıları beslemek içim malesef yeterli hacimde değil. 4 dişi daha almak yerinde elinizdeki canlıları verip; tek beta, karides, salyangoz bu türlerden seçim yaparsanız daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.
2- Akvaryumunuzu kuralı 2 gün olmuş. Anladığım kadarı ile suyu koyar koymaz canlılarınızı eklemişsiniz. Bu durum için şu an yapabileceğiniz bir şey yok ama bir daha ki akvaryum kurulumlarınızda tekrar yapmamanız için yazıyorum. Akvaryum suyunda canlılar için gerekli olan bakteri kültürü oluşmadan canlı eklemek çok yanlıştır. Akvaryumu tüm ekipmanları ile birlikte boş bir şekilde 10-15 gün arası çalıştırıp arada azar azar yemleme yaparak bakteri kültürünü oluşturmanız gerekiyor. Bu süreden sonra canlılarınızı damlama yöntemi (isterseniz konuyu açabilirim) ile akvaryumunuza eklemelisiniz.
3- Mevcut olan iç filtreniz yani Sobo WP-707C maksinum 650 l/h debiye sahip. Her ne kadar iç filtreler bu değere ulaşamıyor olsa da sizin akvaryumunuz için fazla güçlü.
4- Dediğim türler de olsa akvaryumunuzu bitkilendirmeniz hem doğal bir görüntü açısından hem yavruların saklanabilmesi açısından hem de su değerlerinize faydalı olması açısından önemlidir. Umarım aradığınız bitkileri bulabilirsiniz.
Sağlıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meftuncanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 35
meftuncanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 00:02
yorumun için teşekkür ederim İsmail abi söylediklerini dinliyecem:)biraz düşününce 4 tane daha dişi lepistes fazla ama korktuğum şey 2 erkek 2 dişi var bi sorun olmaz dimi ?
Bide bunların yanına 1e 1d cüce vatoz koysam mı sizce veya ne biliyim 6 tane tetra neon olabilir amaçım şık güzel bişey yapmak şimdilik.
Asıl kafamdaki akvaryum planları banbaşka türkiyeye geçiş yapınca işallah :)


Yorumun için teşekkür ederim doğuş abi dediğim gibi 2 gün oldu akvaryumu kuralı ama balıkları dün koydum suya akvaryumu ilk aldığım gün iyice bi temizledim kumu da dail sonra yavaşca içme suyu koydum 1 damacana suyun 16 litresini aldı sonra fitresi ve ısıtıcıyı çalıştırdım 1 gün çalıştı sonradan balıkları koydum. daha öncedende balık baktım.3 tane akvaryumum sırasıyla 
100x50x40cm yılan baş akvaryumum
50x31x30cm lepistes akvaryumum
40x28x25cm lepistes yavru akvaryumum 
vardı tabi üniversiteyi kazanınca hepsini sattım ve bozmak zorunda kaldım bi kaç parça malzeme kaldı türkiyede bide 70x50x40cm akvaryum duruyor buraya getirmem imkansız 2 sene de geçince bazı şeyleri unutmuşum tabi yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum 2-3 gün oldu ve şimdiden mutluyum.zaten asıl istediğim bölüm veterinerlikti hayvanlar üzerine herşey dedim sonuç bilgisayar mühendisi oldum yapacak bişey yok :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir