ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İsmail YILDIRIM
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
305
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2011 23:14
Son Ziyaret:
53 saniye önce
Toplam Mesaj:
438 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail YILDIRIM
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1968
Yaş:
55
İl:
Bolu
Meslek:
Bolu Adliyesinde Zabıt Katibi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/109765.jpg[/img]İsmail YILDIRIM

SON 10 MESAJI

Lepistes Hangi Türlerle Yaşar?
Merhaba, deniz canlılarının yaşadığı akvaryum deniz yani tuzlu su akvaryumu, lepistes vs türlerin yaşadığı akvaryumlara tatlı su akvaryumları denilir. Tatlı suda tuzlu suda yaşayan canlılar yaşamaz, tuzlu suda tatlı suda yaşayan canlılar yaşamaz. Bence öncelikle balık veya herhangi bir canlı sahiplenip onlara bakmak istiyorsanız/istiyorlarsa önce bunların nasıl yaşadıkları, yaşam koşulları hakkında kısa da olsa bilgi edinmek gerekir, lepistes akvaryumuna deniz kestanesi konulmasını ilk defa duydum. Bu arkadaşınız azıcık inanın azıcık araştırsa veya herhangi bir bu işlerden anlayan bir hobiciye sorsa bunun mümkün olmayacağını öğrenirdi.
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
Merhaba; bu konu yıllardır konuşulur durur. Bilmem hiç fark ettiniz mi ama siz zaten doğayı taklit etmeye çalışmıyormusunuz, bitki, balıklar, akıntı, kum, kayalar, vs gibi. Salyangozlarda doğanın bir parçası ama şartları oluşunca çok çoğalıyorlar tıpkı tanktaki diğer canlılar gibi. Mesela bazıları bitki üretemez devamlı çürür, bazıları balıkları üretemez, bunlar hep şartların oluşmamasından kaynaklı, salyangozlarda çoğalıyorsa kendilerine göre olan şartlar oluşmuş demektir. Ayrıca bu tür salyangozlar aslında faydalıdır, sadece görsel olarak biraz sıkıntıları vardır. Bir zamanlar bende de çoğalınca özellikle küçüklerini olduğu yerde eziyordum bu şekilde de balıklara ve diğer canlılara doğal bir canlı yem oluyordu.
Diğer arkadaşların dedikleri gibi katil salyangoz veya makrakanta öneririm, ama ben makrakantayı görsel olarak da çok beğeniyorum.
Saygılar.
15k Tuzlu Su Kurulum Desteği
Öncelikle çevrenizde tuzlu su tankı olan ve bu konuda deneyimli birisinden bilgi almanız daha doğru olur, yüz yüze bakarak, sorarak daha çok bilgi sahibi olursunuz, uzaktan eğitim ile ancak belli konularda bilgi sahibi olursunuz. Önce bu arkadaş ile oturun nasıl bir tank ve canlılar istiyorsunuz ona göre karar verin ondan sonra tank ebadı, aydınlatma, mercanlar vs konulara girin derim.
Büyük Saklama Kaplarında Balık Bakılırmı?
[QUOTE=Atak helikopteri]Merhabalar YouTube de falan hep görüyorum, büyük bir saklama kabı bulsam içinde balık besleye bilirmiyim? Bir zararı olur mu?[/QUOTE]

Sevgili kardeşim, beslenir, beslenir ama nasıl beslenir, seni de çatısı, kapısı olmayan bir iki metrekare bir yere koysalar sende yaşarsın ama buna yaşamak denilirse,
Cam fanusta da balık beslenmez, orada bile beslemek için bir veya iki tane küçük balık olacak (beta veya japon) ve onun da haftada en az iki sefer su değişimi yapacaksın,
Şimdi ikinci el akvaryumlar çok ucuz, maddi durum itibarı ile alamıyorsanız, foruma yazın mutlaka elinde kullanmadığı akvaryumu olan arkadaşlar vardır ve inanın pek çok kişi de size hediye edecektir.
Hayvan beslemek sevgi ister, sevginizi vereceğiniz canlıları kötü şartlarda yaşamaya zorlamayın.
Maddi olarak akvaryum alamam, filtre alamam, su değişimini zamanında yapamam diyorsanız lütfen bu işe hiç girmeyin.
Deniz Akvaryumu İlk Kurulum
Merhaba; Deniz akvaryumu ile tatlı suyun arasında çok fark vardır, anladığım kadarı ile sizin fazla bilginiz yok. Burada deniz akvaryumunda çok tecrübeli arkadaşlar var, mutlaka sizlere yardım edeceklerdir ama benden size bir tavsiye devamlı yüz yüze görüşebileceğiniz bu işten anlayan birisinden ilk bilgileri alınız, hatta beraber akvaryumcuları gezerek görsel olarak da anlatmak suretiyle sizi bilgilendirsin yoksa buradan yardımla istediğiniz bilgilere ulaşamazsınız. Uzaktan eğitim gibi düşünün ne kadar etkili olursa o kadar olur, sorunu görmek, yada sizin normal sandığınız ve bu yüzden söylemediğiniz bir şeyin aslında sorun olduğunu görerek sizi uyarabilecek birisi daha önemli. Ama bende biraz büyük ve alttan sumplı tank öneririm, hacim ne kadar küçülürse risk o kadar büyür, herkes nano edinmek ister en az masrafsız görseli güzel, içini iki anemon iki palyaço atarım diyor ama aslında en zoru nano tanktır çünkü en ufak bir hatada gider.
Hayırlı olsun.
Şelale Filitre Seçimi
Başka marka tecrübem yok, iyisini almaya çalışırım ki yarın öbür gün açıkta kalmayayım.
Bütçe olarak sıkıntı olursa bence alabileceğinizin en ucuzunu alın o zaman, yarın öbür gün eliniz bollaşınca iyisini alırsınız bu ucuz olan da elinizde yedek bulunsun.
Bu akvaryum hobisinde yedek candır ve bence çok önemlidir.
Şelale Filitre Seçimi
Tekrar merhaba sunsun603 b ye baktım, hani renkler ve zevkler tartışılmaz derler ya bana şahsen bedava verseniz almam,
Eheim 2313 falan alırsanız tamam da bu filtreyi temizlemesi ayrı bir dert, söküp takması keza öyle, bende 2313 vardı contası bozuldu su sızdırıyor inanın conta alıp takarak kullanmıyorum, aquaclear kullanıyorum. Dış filtrenin temizliği çok zaman alıyor, askı filtre ise iki dakikada sökülüp götürürsünüz ve temizlersiniz.
Bir hususu daha belirtmek isterim bakın benim kullandığım 15 senelik diyorum daha hiç arıza yapmadı, ucuz mal her zaman sıkıntı, 600 verip ucuz mal alacağınıza 1000 lira verin sağlam bir şey alın bir sefer alın uzun yıllar kullanın.
Şelale Filitre Seçimi
Merhaba; ben aquaclear şelale almıştım ama en iyi ihtimalle 15 seneden fazla oldu, halen kullanırım. Elektrik sarfiyatı düşük, içine malzemeyi istediğin gibi koyarsın, yalnız su seviyesi düşük olduğu zaman elektrik gelip gitmelerinde çekiş yapmıyor o zamanda su haznesine hariçten biraz su koyarsanız tekrar çevirmeye devam eder. Tabiri caizse katır gibi, şimdiye kadar şükürler olsun hiç patara vermedi. Tavsiye ederim.
Kerevit Bakımı Nasıl Olmalıdır
Kerevit türü canlı beslemek isteyen arkadaşlar, Meksika Cüce Kerevetine bakmalarını tavsiye ederim, hem görseli güzeldir hem diğer canlılarla bakılabilir.
https://www.akvaryum.com/cambarellus_patzcuarensis_meksika_cuce_portakal_kereviti_tatlisur_9_5601.asp[EDIT]İsmail YILDIRIM,2022-11-08 09:06:44[/EDIT]
Lepistes İçin Petshop
Merhaba, geniş tür çeşitlerinden arıyorsunuz, herhalde 3-5 çeşit almayı düşünüyorsunuz. Bizden çok daha bu işlerden ustalarımız vardır onlarda mutlaka fikirlerini beyan edeceklerdir ama unutmayın, özel tür olarak aldığınız lepistesleriniz başka türlerle beraber yaşarsa kırılır, değeri olmayan kırma lepistes olarak yavrularınız olur, ben rengarenk bakmak istiyorum derseniz lafım olmaz ama özel tür olarak düşünceniz varsa araştırın ve tek türe yönelin derim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.