Flowerhorn Yem Sorunu


FHYSUÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FHYSUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 04:50
Ben burada hiç bir illegalite görmüyorum. Masalarımızda yediğimiz ekmekten domatese bir çok besinde GDO bulunurken, bu HAYVAN YEMLERİ gdo içerikliği olduğu gerekçesiyle (!) RESMİ kanalla ülkemizde satışına izin verilmiyor. Hayvan kadar değer görmediğimiz yerde, bu yemlerin resmi kanallı satışlarının engellenmesi oldukça traji komiktir. Yoksa denemedik değil.. Vergi kaçırdığımız ya da sahtecelik, kaçakcılık yaptığımız yoktur. Gümrük vergimizi öderiz. Malum sayılarda ve tutarlarda ürünler olduğu için Tarım Bakanlığı şartı gümrük kapılarında da yeri geldiğinde konulur, ancak bu durum henüz satışını yaptığım tutarlarda ve miktarlarda mevcut değil.. Öyle olsa her seferinde GÜMRÜK VERGİSİ alınıp, bu ürünler serbest bırakılmazdı..

İlaçlar ile ilgili cezai durumların olduğundan haberdar oldum evet.. Ancak balığı öldürmektense, kendim kullanmayı tercih ederim. İsteyenede elimdeki üründen paylaşabilirim. Bu özgür bir ülkede benim hür kararımdır.

DİSTRİBÜTÖRLÜK dediğimi hatırlamıyorum. Yazdığıma tekrar baktığımda bunu yazdığımı da göremiyorum. YETKİLİ SATICI demek, distribütör demek değildir. SAHTE ÜRÜNLERİN ÇOK OLDUĞU bir ülkede, çok güvendiğiniz eBAY üzerinde haddinden fazla olduğu yerde, YETKİ SUNDUĞUMUZ İSİMLERDEN ÜRÜNLERİMİZİ ALABİLİRSİNİZ demektir yetkili satıcılık..

Allah aşkına söyleyin, her şeye böyle LEGAL miyiz? :) Yapmayın gözünüzü seveyim.. Her birimiz silkelensek ya bilgisayarımızdan ya telefonumuzdan CRACK'li yazılım çıkar. Her birimizin bilgisayarından torrent'ten indirilmiş film müzik video vs çıkar.. Yapmayın yahu [:)] Neyin legalliğinden bahsediyoruz? Hobi yapıyoruz hobi.. Eğleniyoruz.. Vakit geçiriyoruz.. Ne ben sattığım (paylaştığım) ürünlerden DÜNYALARI kazanıyorum (belki fite fittir, belki cebimden çıkıyordur) ne bizler (sizler) zarar görüyoruz. Bunun ucunda fayda var, paylaşım var..

Ek olarak; elbette dileyenler eBay'dan ya da benzeri sitelerden bu ürünleri aynı ücretlerle temin edebilir gümrüğe takılmadığı sürece...
[EDIT]FHYSU,2015-12-03 04:52:37[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 11:37
Bir düzeltme yapayım insana yönelik gıda malzemelerinin gdolu olması biyogüvenlik yasasına göre yasaktır. Hayvan yemi konusunu bilmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FHYSUÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 91
FHYSUÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2015 14:40
[QUOTE=Kromatit]Bir düzeltme yapayım insana yönelik gıda malzemelerinin gdolu olması biyogüvenlik yasasına göre yasaktır. Hayvan yemi konusunu bilmiyorum.[/QUOTE]

Evet ve masalarımızda..[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir