Fluval 306 Şelale Aparatı


ulutürkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2019
İl: Edirne
Mesaj: 2500
ulutürkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2021 11:18
[QUOTE=kdrackgz]Süngerleri çıkarıp, tamamen biyolojik medya kullanmak bana çok mantıksız geliyor. Birincisi mekanik filtrasyonu devre dışı bırakıyorsun. İkinci olarak, süngerde zaten biyolojik filtrasyon yapıyor, süngerde ciddi bir yüzey alanına sahip ve sünger üzerinde de nitrifikasyon bakterileri kolonileşiyor.[/QUOTE]
Katılıyorum. [:iyi:]Diğer malzemelerin daha fazla bakteri tuttuğunu düşünerek yapıyor olabilirler. Böyle de olsa ek bi filtre gerekir diye düşünüyorum fiziksel temizlik için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2021 12:39
[QUOTE=goldfishlove]
Katılıyorum. [:iyi:]Diğer malzemelerin daha fazla bakteri tuttuğunu düşünerek yapıyor olabilirler. Böyle de olsa ek bi filtre gerekir diye düşünüyorum fiziksel temizlik için. [/QUOTE]
Öyle düşünüyor olabilirler ama şunu hesaba katmıyorlar, mekanik filtrasyonu devre dışı bıraktığın an tüm atıklar direkt biyolojik medya ile temas ediyor. Bu da gözeneklerin tıkanıp medyanın yüzey alanının azalmasına ve verimin düşmesine sebep oluyor.
Sonuç olarak sünger kullanılmış bir filtreden daha verimsiz bir filtre oluyor ellerinde. Tamamen biyolojik medya yerine tamamen sünger kullanmak daha mantıklı.

Beğenenler: [T]225094,Hacanak[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir