Forumdaki Art Niyetli Kişiler


ErcanUçarÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1087
ErcanUçarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 16:21
[QUOTE=swatsat][QUOTE=nikoncu_85][QUOTE=swatsat]

İlanlar kısmına sadece forum özel üyeleri konu açabilsin.Normal üyelerin ise formda tanıdığı ve tanıştığı forum özel üyeleri var.Onlar aracılığıyla satış yapabilirler.Ayrıca forum özel üyeleride bir nevi denetleyici görevi üstlenmiş olur...

[/QUOTE]
 
Böle bir uygulama bence çok saçma olur.Herkesin forum özel üyesi arkdaşı akrabası yoktur.Madem öyle o zaman siteye kayıt yapılırken tc kimlik nosunu girmeyen üye olamasın böylece herkesin içi rahat etsin.
[/QUOTE]
 
Ercan kardeşim doğru söylüyorsun herkesin forum özel üyesi arkadaşı veya akrabası yok.Ama edinmekte kendi elinde.En basit olarak buluşmalar yapılıyor.
[/QUOTE]
 
Şenol Bey,dediklerinize saygı duyuyorum fakat kimse kimsenin balığını satmak için uğraşmaz.2.si ise herkes buluşmalara katılarak bir dost edinme mecburuyetin'de değil zaten buluşmalara katılan çoğu kişiler sitede tanınmış saygın kişiler.Dolandırıcının bir tanesi'de o buluşmalara katılarak bir çok dost edinebilir.Kimsenin ne olduğunu ne yapmaya çalıştığını bilemeyiz.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mtgokdumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 219
mtgokdumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 16:24
Arkadaşlar, konuyu görünce bende fikrimi söylemek istedim. Bizler bu hobiye gönül vermiş insanlarız, hepimizin belli bir mesleği ve kazancı var, bu durumda biz bu siteyi karşılıklı takas, değişik türleri bulmak uygun almak için ve herşeyden önce sosyal yanımızı canlı tutmak için kullanıyoruz, ben burada bir kaç arkadaşımdan bedava balıklar aldım defalarca birçok genç hobiciyede bedava balık ve bitkilerimden verdim, onları tanıdım evimi açtım onlar da bana evlerini açtılar... Aklın, haysiyetin yaşı olmaz, bu yaşta bunu yapan yarın daha beterini yapacaktır, başta akıllanmayan yarın ne canlar yakacaktır. Biz ticari kaygı taşımıyoruz ki, edebiyle durmayanın deşifre edilmesi çok güzel bilelim kimin ne olduğunu ki yarın bizlerinde canı sıkılmasın...Uğur beye çok geçmiş olsun ben kendim gibi eminim ki kendileri parasını derdinde değil uğradığı bir sahtekarlığın karşılığında yinede sabırlı ve gerçekten olgun davranmış, ama saygısızlığa hala uğruyor, yavuz hırsız misali oldu ... Hobimizin tadı kaçmasın, sonuna kadar haklısın dostum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

swatsatÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Kastamonu
Mesaj: 148
swatsatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 16:29

Başka bir öneride ilanlar bölümüne referans eklensin?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

flagellumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 506
flagellumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 16:40
Uğur Bey'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum öncelikle. İnternet ortamı hepimizin bildiği gibi her türlü müdahaleye açık. İsteyen istediğini yazıp unutuyor. Doğru / yanlış umurunda bile değil çoğunun.
 
Biliyorsunuz internette bu hobi ile ilgili onlarca forum var, ancak kaale alınan, ciddi üye sayılarına ulaşabilenler bir elin parmaklarını geçmiyor. Nasıl internet kullanıcısı akvaristler bunları seçip birbirinden ayırabiliyorsa satış yapan insanlar da zaman içerisinde olumlu / olumsuz bir etki bırakacaktır onlarla alışveriş yapan insanlarda...
 
Ancak bu noktada insanların farklı ünvanlar ve üyelikler altında farklı sitelere kaydolmaları bir sorun olarak dikkat çekiyor. Çözüm ne olabilir derseniz bence kesin bir çözüm bulmak zor ancak internet üzerinden alış veriş yapılan sitelerde kullanıcıların diğer kullanıcılar tarafından değerlendirildiği bir sistem belki en azından fikir vermesi açısından faydalı olabilir diye düşünüyorum. Bu şekilde insanlar karşılarındaki kişinin o sitede kaç satış yaptığını, bunların kaç tanesinden olumlu / olumsuz tepki aldığını görüp bir ön süzgeçten geçirebilirler. Tabi bu arada site bugün olduğu gibi yine hiç bir satışa / yoruma kefil olmadığını belirtip yine kendi tarafsızlığını koruyabilir sanıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÇakınÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1371
Emre ÇakınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 16:45

 Forumdan tanıştığınız bir insana para yollamadan önce en azından kayıt olduğu tarihe ve attığı mesajlara kısaca bir göz atmazsanız çoluk çocuğu sizi dolandırması için teşvik edersiniz , burada dolandıran kadar dolandırılanda da suç var , Gittigidiyor komisyon alıyor denmiş başka yolları var mı araştırdınız mı? PTT'nin komik derecede cüzi komisyonlu kapıda ödeme sistemini biliyor msunuz?

 Deniz akvaryumu bölümüne tek bir mesaj bile atmamış , canlı kayanın ne olduğunu bildiğinden bile şüphe edilecek birine üç kuruş ucuz fiyat verdi diye para yollayıp sonra da tam Türk usulü "Allah'a havale yöntemi" ni kullanıyoruz , hiç şaşırmadım.
 
Canlı kaya diye gönderdiği şeyleri merak ettim varsa bir fotoğrafını rica edeyim ve bunun son olmasını dileyeyim...Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baho038Çevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 395
baho038Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 16:58

Bence tc kimliği ola kişiler balık satışı yapabilsin.Çoğu kişi güvenemiyor internet dolandırıcıları yüzünden.BAkın ben bile verdim tc kimliğimi.Çünkü ben bu siteyi tam 2 yıldır biliyorum.En az 4-5 tane üyelik yapmışımdırSok.Bi türlü kopamadım şu siteden.Big%20smile..Çoğu kişi bilir zaten baho038,baho3838,baho3895...KahkahaZaten ip'dende görülür kaç üyeliğim olduğuUtangaç.

baho0382008-12-19 16:59:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 17:18

Sayın Emre Çakın oldukça haklı. Yanlış bir seçim yapıldığı belli.

TK Kimlik No'su olanları anlamak mümkün, avatarlarının altında yaş bilgisi mevcut ama neticede o da belirleyici olmaz, bir mesajlarını aratmak lazım. Pire için yorgan da yakmamak lazım, normal üyelerin satışını engellemek onları balıkları ölü fiyatına alan akvaryumculara itecektir. Tabi ki satış fiyatından alması beklenemez ancak keşke akvaryumcu ithalatçıdan aldığı paraya alsa da insanlar balıklarını akvaryumcuya verse ve sadece akvaryumcular satış yapsa. Durum böyle olmadığı için bu şekilde satış ihtiyaç neticesinde doğuyor, yoksa akvaryumcuya götürüp vermek, burada satmaya uğraşmaktan daha kolay.
 
Çocuk küçük, yazık vb. affedin diyenler serinkanlı ve iyi niyetli düşünenler ancak onlar da bu çocuğu tanıyınca böyle dediklerine pişman olacaklar. Nerden bilebilirdik diyecekler ki haklılar tanımadıkları için bilemezler.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

didesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 886
didesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 17:28
Şimdi kontrol ettim, çalışıyor. Fakat adres bilgisi vermiyor, kayıtlı numarayı ve semt bilgisini veriyor. Bu Emre denen çocuğun ailesiyle konuşulsa onlara durum izah edilse kadife bir ceza verilmiş olmaz mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drızzdounderÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 537
drızzdounderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 17:46
Benimki sadece bir öneri, forum özel üyesi gibi birde tanınan üye yada güvenilir üye gibi bir lakapda olabilir. Forumda tanınan, güvenilen bir çok üye var ama forum özel üyesi değil, böyle bir uygulama bu tür sorunlara çözüm olmasada alışveriş yapıcak insanları bir nevi rahatlatır. Mesela ben Forum Özel Üyeliğini pek önemsemiyorum ama böyle bir uygulamada ünvan sahibi olmak satış yapmasamda güzel bir şey. Tabi her buluşmaya katılana da böyle bir ünvan verilmesi daha kötü olaylara vesile olabilir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MTARIKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 588
MTARIKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 18:01

Foruma üye olanların tümünden TC kimlik numarası istemek doğru olmayabilir, bazı üyelerimizin bu konuda haklı veya haksız çekinceleri olabilir.

Ancak ilanlar bölümü, TC kimlik numarasını beyan etmeyenlere kapatılabilir. İlan verme hakkı sadece TC kimlik no bildirimi yapanlara verilebilir.
 
Çoğunluğu korumak adına alınacak bu tedbir, bir nebze olsun caydırıcı etki yaparak, bu ve benzeri olayların azalmasını sağlayabilir.
 
MTARIK2008-12-19 18:21:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BalıkkralÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 202
BalıkkralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 18:08

Tabi canım yazık küçükmüş, yazık hobiciymiş...  Bırakalım/bırakın büyüsün...Hasta

18'inde üç/beş kişinin canını yakmış, n'olacak... Bırakalım 28'ine gelsin... Kimse birşey demesin tabi... Büyüsün...Bırakalım kimse birşey demediği için bir kendini akıllı, herkesi saf zannetsin... Mutsuz
 
Bırakalım teknolojiyi, hobiyi kötüye kullanmayı marifet bilsin... Yeni yollar bularak büyüsün.. Kafasi%20Karismis
 
O kandırdığı üç-beş kişi 30-40 kişi olsun... Bırakın büyüsün...sonra 38'ine gelsin Kendisiyle beraber kandırdıklarının/dolandırdıklarının sayısı da artsın... 30-40'dan 300'e 500'e artsın sonra yetmesin; artsın da artsın... Aglama
 
Aldatılanlar kendini yanlız hissetmesin, aldatanlar da kendini daha akıllı herkesi daha aptal sansın... Sonra aldatanlar biryerde yakayı eleversin yaktğı birçok yuva/hayat gibi kendi de yaksın... Sikkin
 
 Yakayı ele vermeyenler yani daha iyi büyüttüklerimiz de hepimizi; toplumları yaksınlar...Kizgin
 
Tabi canım; Gelin hepbirlikte büyütmeye/beslemeye devam edelim...
 
Zaten öyle yapmıyor muyuz? Zaten hep öyle yapmadık mı?...
 
Bi de şu yakınmaktan/şikayetten  vazgeçsek tam süper olacak... Höyt
 
Haydi biraz daha kapatalım gözlerimizi... Uykulu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fuatdenizÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 466
fuatdenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 18:22
Keske bu sahis cikip en azindan hem kendini aciklama,hem olaya daha baska bir bakis getirmek icin,hemde ozur dilemek icin cevap verse.Acaba diyorum,cokmu korktu,her gecen dakika ,her yazilan yorumu okuyunca bence daha da korkacak ve bataga dogru gidecek.Bence kotu durumun daha kotuye gitmeden ciksa ve olaya bir aciklama getirip,gerekiyorsada ozurlerini olaya karisan diger uyeye ve site yonetimine,uyelerine aciklasa.
 
Emre Bey.Olaylar daha da kotuye gitmeden,lutfen cikip konuya aciklama getirip,diger beyefendiden ve site yonetimi ve uyelerinden ozur dilemeniz sizin icin,karsi taraf icin site icin ve geleceginiz icin sizin acinizdan daha hayirli olacaktir.
 
Korkup,cekinip kacmanin size ileride getirecegi daha kotu durumu dusunun ve olay daha da buyumeden aciklama getirirn.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_EmRe_Çevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 40
_EmRe_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2008 00:32

Burrayı umursamıyorum yakip etmiyorum sebep benne kadar didinsem çalışsam kimse bana inanamıcak onun için önemsemedim bile.

Benim çevremdeki doslarım alışverişlerimizi yazalım sana refarans olsun dediler hepsine karşı çıktım ismail kardeşim yazmış onu kınıyorum beni dinlemedi ben özümü biliyorum alışverişim olanlarda biliyo.
 
Size bir soru ben böyle bişi yapsam neden bu forumda her konuya atlayım göze batıyım haram lokma yemedim çok şükür böyle bi dolandırıcılıkyapan biri sahte isimlerle gezer gerçi benen yassam herkekz inananmış fayda etmez ama çevremdeki insanlar çık yaz dedi kıramadım bide latif abiyi kıramadım özellikle.
 
Sonuç yerim belli yurdum belli balık hobisinin bitirdim yakında köpek üretim merkezi açıyorum bursa eski sanayide bursalı hobiciler gelip beni tanıyıp çayımı içip konuşa bilirler çiflik işleri yüzünden uzunca s
süre giremedim saklanmıyorum ben allahtan başka kimseden korkmam.
 
iyi elelştiri yazandanda alalh razı olsun kötüleyendende bunun öteki tarafı var ugur bey kimsenin yanınında kalmaz bişi 
 
forum üyeleri sizden özür diliyorum bukadar emek verip konuya katılmış 8 sayfa yazmışsınız hernekadar okuyamasamda teşekür ederim
 
saygılar.
iyi hobiler herkeze...... 
 
NOT:aklıma gelmişken Refetbey böyle bir bölüm açsanıza alışveriş bölümüm forum üyeleri alışveriş yaptıkları insanların YORUMLARINI yassınlar sıkıntılarını yassınlar  ugur beye özel kıyak oldu çevremde bu tip olayları gerçekten yaşamış insanlar butür konu açınca siliniyodu.
_EmRe_2008-12-21 00:44:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2008 00:40
   Yazdıklarınızdan pek birşey anlaşılmıyor Emre bey , konuya karşı biraz daha açıklayıcı olabilirmisiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir