Forumun Kullanımı


Giray ATASEVENÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 256
Giray ATASEVENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2014 14:52
İyi günler dilerim öncelikle . Bu konuyu açmamın sebebi sizinde birçoğunuzun fark ettiği gibi forumun oldukça gereksiz konular açılması. Ben bu siteye bayağıdır üyeyim ve üye olmadan öncede bir süre takip etmiştim hatırlıyorum ki 14-15 yaşlarında foruma bir konu başlığı açtığımda ilk olarak imla ve yazım hataları yüzünden birçok ban yedim sadece forumu okumakla geçindim bunun iki faydasını gördüm;
1. Kendimi oldukça geliştirdim ve birçok bilgi öğrendim
2.Bildiğini zannedip bilmediğim halde yorumlar atıp sevgili hobicilerin aklını karıştırmadım.
 son günlerde öyle konular açılıyor ki maalesef arkadaş forumda hiç araştırmamış halbuki üstadlar bir çok makale ve konu açmış bu konuda direk sonuca ulaşma adına direk yazmış mesela balığımın cinsi nasıl anlaşılır? Veya yunus balığım safkanmıdır ? Gibi bir çok şey var.


    Burada amacım site yöneticilerini eleştirmek değil bu birazda bizden kaynaklanan bir problem .Hani Türk aklı kıvrak zekadan ibarettir sonuca giden en kısa yolu tercih eder derler ya işte problem bu . Bazen bakıyorum buna benze konular açılmış ve forumun eski üyeleri cevap olarak bu konu ile ilgili siteleri paylaşmış  yani konu açan arkadaş hiç araştırma yapmadan direk sonuca ulaşmak istiyor .Acaba sadece benimi rahatsız ediyor bu konu ?
   Eskiden favori yunus yetiştiricim vardı bilmiyorum forumdamı hala eskiler bilir REİS  Bu üstad İstanbul da bir balık yetiştiricisi ve yunus hakkında öğrendiklerimin %80 bu üstad sayesinde oldu yazdığı her yazıyı, makaleyi heyecanla okurdum merak ettiklerimi özelden sorardım ve forumda boş yere konu kirliliği olmazdı forum daha sağlıklı ve verimli birşekilde kullanılırdı. Başınızı ağrıttıysam affola ben sadece rahatsızlık duyduğum bir konuya değinmek istedim tabi yönetici arkadaşlar ve üstadlar neler düşünürler bilemiyorum . Saygılarımla Giray Ataseven

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2014 14:59
Bazı sitelerde aynı konuyu açan veya araştırmayan kişileri uyarıyorlar ve konularını siliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UndeRoathÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 55
UndeRoathÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2014 15:13
24 senedir akvarist ve 2008'den beridir forum üyesiyim. Beslemediğim balık cinsi azdır. 
Ve şu an okuduğunuz bu mesaj, forumdaki 77. mesajım sanırım. 
Aklıma gelen hemen hemen her sorunun, forumun arama özelliğini kullanarak kolayca buluyorum. bilmediklerimi, anlamadıklarımı veya detaylarını merak ettiklerimi, konunun üstadlarına özel mesaj ile soruyorum. Forumda bulunmayan bir noktayı öğrendiysem, yeri geldiğinde konulara cevap olarak yazıyorum. 
Ve bu şekilde kullanınca forumun kullanımı hem daha basit hem de daha faydalı oluyor.

Bu forumun bir diğer güzel yanı da, forum kurallarının çok basit ve anlaşılır bir dille yazılmış olmasıdır. Her üye forum kurallarını bir kez okusa, yukarıda belirtilen sorunların hiçbiri yaşanmayacaktır.

Dikkat edilmesi dileklerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Giray ATASEVENÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 256
Giray ATASEVENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2014 15:32
Evet Bazı konular siliniyor ama çoğu duruyor maalesef ve eskisi kadar hobici gözüyle değilde ticari gözle bakılıyor artık çoğu konuya maalesef

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2014 15:36
Tam da bunları anlatırken doğru başlığı seçmiş olsaydın bir kirlilik daha gerçekleşmemiş olurdu Giray kardeş.Akvaryum ve tür tavsiyesi bölümüne açılmış bir konu bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşların önünde bir engel teşkil edecektir.Neden çünkü bana göre yanlış başlık tercih edilmiş...Bunlara dikkat edilirse kirlilik ve zaman kayıpları önlenmiş olur haklısınız. :)

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_ve_site_hakkinda_f22.asp

Bu başlık tercih edilmiş olsaydı en doğru şekilde verilmek istenen verilmiş olurdu.

Edit : Konunun taşınmasına vesile oldum.Artık kirlilik yapmayan doğru bir konu haline geldi.Duman Han2014-04-24 16:26:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Giray ATASEVENÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 256
Giray ATASEVENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2014 17:07
Foruma eklenecek özellikler hakkında tartışılma oluyor benim kast etmek istediğim daha genel konular mesela o foruma bakarsanız herkez önerı olarak telefonla rahat ulaşmayı ya da msn gibi yeni eklentiler üzerine  tavsiyelerde bulunuyor forumdaki kirlilikle sadece benim bu konudan yakınmam sebebiyet vermediği bu forumu geliştirmekten çok kontrol etmekle alakalı birşey .
 Orayı inceledım bu konuyla ilgili önerı sunan yoktu daha çok teknık konularda öneri veriyorlardı benim anlatmak istediğim daha farkı birşeydi. 
 Teşekkür ederim 

Ank-Giray2014-04-24 17:09:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2014 18:36
Merhaba, 
Aslında rahatsız olduğunuz konudan bende rahatsızım fakat şöyle bir durum var,

Açılan ve cevaplanan bir konu hakkında bir konu daha açılmasına izin vermezsek forumumuz forum özelliğini kaybedecek ve ansiklopedi özelliği kazanacak. Çoğumuz bildiklerimizi forumlarda konu okuyarak yada konu açarak öğrendik. Arama yapınca en eski konuları bile bulabilirsiniz fakat bunu yapmak için o konunuz size lazım olması gerekir. Konu takip eden birisi aktif konulardan takip eder genelde. Daha önceden hangi konu açılmış diye kontrol etmez. Buda kişinin bilgi birikiminin gelişmesini engeller. Aynı konuların tekrar açılmaları da konuları aktif tutarak daha çok kişinin görmesini sağlar bir bakıma. Bu yüzden mükerrer konuların açılmasına müdahale etmiyoruz. 
Saygılar, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 10:43
Cihan Bey, çok iyi özetlemiş bizim bu sitenin bir farkı var canlı bir sitedir. Diğer sitelerden çok farklıdır her an insanlar bulunur tecrübeli, kendini geliştiren, geliştirmeye başlayan, bilgilerini paylaşan bir soruna çözüm üreten, akvaryumculuk alanında balık hastalıklarından tutun, kurulum, beslenme, barınma gibi yüzlerce konuda bir çok alanda problemlerin sorulduğu o an çözüldüğü çözülmeye çalışılan canlı online bir çaba var, sanki bazen bir hastahanenin acili gibi işler site örneğin haşlanmış bezelye vermiştir ama iyi haşlamamış çiğ kalmış, japon balığına çiğ vermiş hayvan ağzına almış çiğ olduğu için yutamıyor, geri tüküremiyorda kocaman tane misket gibi balığın ağzında yukağında kalmış, çocukçağız çok üzülüyor internetten sitemizi buluyor hemen kurtarmak için dostu gibi gördüğü balığını bir panik içinde, açıyor konuyu nolur yardım balığım ölüyor yazıyor, birileri birşeyler tavsiye ediyor çözüm yok, ama bir tecrübeli biri çıkıyor diyorki; balığı eline al, cımbızı sok ağzına ve o bezelye tanesi tut çek çıkar diyor. Çocuk balığını kurtarıyor mutlu oluyor 2 gündür balık ağzında nefessiz kalıyor beslenemiyor öldü ölecek, birden düzeliyor normal hayatına dönüyor çocukta seviiyor bir canlıda kurtarılmış oluyor ölümden dönüyor canlı. Bir nevi bir hastanın hastaneye acile götürülmesi gibi düşünün o an ona özel müdahale etmek gerekebiliyor. Çocuğa desek ara bul şimdi arasa dursa ne diye arayacak hangi başlıkta bulacak zor. Anında bazen müdahele edilmesi gereken durumlar var niye konu açtın diyememiz, sorarız ne yedirdin, debimi fazla niye köşede birikmişler, yeni balıkmı kattın ondanmı hastalık geçti gibi birçok şeyler sorulması gerekiyor kişinin balığına özel gibi, sorun belirleniyor çözüm bulunca, o balık kurtulunca sahibi sevinince bizde seviniyoruz, bizim sitenin farkı bu yani her an canlıdır side. Bir web sitesi değilde canlı kanlı bir kurum gibidir. Sanki sitede gezinirken kalabalık bir kurumdaymış gibi hissedersiniz kendinizi. Bilgilerin her an paylaşıldığı bir site olduğu için bu sitede vakit geçiren inceleyen insanlar yapılan sohbetlerden çok büyük bilgiler kazanıyor paylaşımlarla foruma çok şeylerde katılıyor bu  sitenin kalitesinide arttıryor, anında sorunlarını çözüyor insanlar, buda sitenin çıtasını son yıllarda iyice yükseltti. Her konu açana yada birşey sorana daha önceden bahsi geçti bunların banane ara bul dersek yani sitenin gerçekten ansiklopediden bir farkı kalmaz, zaten insani boyutuda kalmaz o eleştiriyi yapacağımıza ona bir kaç kelime ile yardımcı olabiliriz, yahut ilgili linki bulup link olarak konusuna ekleyip yönlendirebiliriz. mesutok2014-04-30 11:00:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2014 15:32
Ana sayfadaki Hesaplamalar pencerisindeki rakamların yazıldığı bölümler gözükmüyormu benim bilgisayarmı uyumsuzlaştı acaba. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir